Tehnologika d.o.o. Razvoj proizvoda - Izrada prototipova

Komentari: 0

USKORO novo štampano izdanje Časopisa Industrija

Tehnologika d.o.o.

Razvoj proizvoda - Izrada prototipova

Jednostavna izrada prototipova metodom 3D štampe je unela revoluciju u process dizajna proizvoda. Mogućnost da se dizajnerske vizije materijalizuju u fizičke objekte u roku od nekoliko sati, ne samo da ubrzava proces proizvodnje već takođe znači da dizajneri imaju više vremena i mogućnosti da usavrše dizajn pre proizvodnje.

Bez obzira šta dizajniramo, skoro nikad nećemo iz prve postići konačan izgled proizvoda. Rigorozna testiranja, evaluacije i doterivanje su najbolji način da se proceni šta funkcioniše, a šta ne. Brza izrada prototipova upotrebom 3D štampe, obezbeđuje fleksibilnost koja je potrebna za ovaj ključni proces. Generalno, što se kasnije otkrije greška u dizajnu, to ju je skuplje ispraviti. Pronalaženje i rešavanje problema u dizajnu je od suštinskog značaja za sprečavanje nastanka otpada, dorada i prerade. Brza izrada prototipova 3D štampom omogućava industrijskim dizajnerima i inženjerima više revizija u manje vremena i sa manje troškova, tako da mogu temeljno testirati dizajn, a uz to smanjuju vreme izlaska na tržište.

Fizički modeli prenose ideje saradnicima, klijentima i trgovcima na način koji kompjuterski modeli ne mogu. Brza izrada prototipova olakšava dobijanje jasnih i detaljnih povratnih informacija koje su od suštinskog značaja za uspeh proizvoda, i omogućava dizajnerima da brzo reaguju...

Ceo tekst pročitajte u novom izdanju Časopisa Industrija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti