Smanjite troškove, povećajte prihod - Desktop Metal Shop System

Komentari: 0

Kao prvi sistem za 3D štampanje koji nudi prednosti kao što su masovna proizvodnja gotovih delova, fleksibilnost, proizvodnja bez alata i još mnogo toga, Desktop Metal Shop System je spreman da uvede revoluciju proizvodnje koju Desktop Metal naziva Aditivna proizvodnja 2.0.

Revolucionarna brzina -Binder jetting je tehnologija koja omogućuje aditivnu proizvodnju uporedivu sa tradicionalnim metodama masovne proizvodnje sa nizom prednosti - glavna među njima je brzina.

Pošto imaju inkjet glavu za štampanje - tip glave za štampanje koji se nalazi u milionima kućnih štampača - štampači sa binder jetting tehnologijom mogu da proizvode delove do 100 puta brže od laserskih sistema.

Desktop Metal Shop System pomaže proizvođačima i mašinskim radnjama da povećaju produktivnost, smanje troškove i skrate vreme isporuke, što može dovesti do povećanja prihoda i profita.

Produktivnost bez premca - Binder jetting ne zahteva nikakve alate, što znači da često može da proizvodi delove brže i jeftinije od tradicionalnih proizvodnih procesa.

Međutim, razlikuje se od postojećih metalnih tehnologija 3D štampanja kao što su DMLS, SLS, SLM i EBM po tome što binder jetting omogućava proizvodnju ovih delova u velikim količinama.

Čim se dizajn završi, štampanje može da počne i velike količine delova mogu se štampati preko noći, umesto da se čeka nekoliko nedelja na alate, što je tipično za tradicionalne metode proizvodnje kao što su MIM, livenje, obrada metala, ekstruzija i završna obrada.

Pošto proizvodnja nije vezana za određeni alat, binder jetting značajno pojednostavljuje proces promene dizajna - jednostavno ažurirajte CAD datoteku i pošaljite novi dizajn na štampač.

Ova sposobnost brze promene dizajna znači do sada nezamislivu slobodu dizajna i omogućava razvoj proizvoda sa poboljšanim performansama i specijalizovanim oblicima koji se lako mogu prilagoditi zahtevima krajnjeg korisnika.

Ovaj proizvodni proces bez alata obezbeđuje izuzetno agilno proizvodno okruženje koje često dovodi do smanjenih zahteva za skladištenjem i zalihama.

Proizvođači mogu jednostavno brzo da štampaju delove kada im zatrebaju i više ne moraju da čuvaju stare alate na neodređeno vreme.

Umesto toga, oni mogu da kreiraju ”digitalna skladišta” gde čuvaju datoteke delova i štampaju ih po potrebi.

Vrhunski kvalitet štampe - Jedna od glavnih prednosti Desktop Metal Shop sistema je njegova sposobnost proizvodnje delova sa složenom geometrijom i detalja koje je teško ili nemoguće postići tradicionalnim metodama proizvodnje.

Zato je idealno rešenje za projektovanje mašina, prototipove i malu proizvodnju.

Ima mogućnost štampanja širokog spektra metalnih legura, uključujući nerđajući čelik, aluminijum i titanijum.

Sistem je dizajniran za jednostavnu upotrebu, sa korisničkim interfejsom i jednostavnim podešavanjem i održavanjem.

Primer: držač senzora

Ovaj deo se koristi kao držač za senzore u kontinuiranom merenju rotirajuće komponente. Kljućno je da težina komada bude što manja kako ne bi dodala dodatnu težinu rotacionom motoru.

Sa štampačem Shop System, bilo je moguće optimizovati ovaj komad sa šest tankih prirubnica, što je značajno smanjilo masu u odnosu na obrađeni komad.

Žiroidna struktura komada dodatno je smanjila težinu, uz zadržavanje snage i čvrstoće komada.

Brzina i niska cena po komadu omogućavaju da se ovaj optimizovani komad masovno proizvodi za krajnju upotrebu.

Za više informacija kontaktirajte ovlašćenog prodavca, kompaniju SolidWorld iz Radomelja.

SOLID WORLD DOO
Rusjanova ulica 10
1235 Radomlje
Slovenija
E-mail: info@solidworld.si
tel.+386 (0)1 422 49 00
www.solidworld.si

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti