PANASONIC NAPAJANJE - PREGLED PONUĐENIH REŠENJA

Komentari: 0
Fotografija od: TME

U savremenom svetu, osnovne elektronske komponente, kao što su otpornici, kondenzatori i induktori, često su u senci univerzalno primenjenih mikroprocesora.

Međutim, upravo ove naizgled beznačajne komponente čine osnovu bez koje ne bi postojao nijedan napredni elektronski sistem.

Zahvaljujući njima, mogu se izvršiti osnovni zadaci i funkcije elektronskih kola.

• SMD otpornici

• Kondenzatori

• Induktori

• Primene komponenti za napajanje

TME katalog sadrži niz proizvođača pasivnih komponenti .

Među njima je i japanski gigant elektronske industrije Panasonic.

Bilo bi teško opisati sve komponente dostupne u TME katalogu u jednom članku, tako da ć emo se ovoga puta fokusirati na nekoliko odabranih kategorija.

Komponente Panasonic Power Supply karakteriše dobro osmišljen dizajn, zahvaljujući kome je njihov radni vek čak udvostručen.

Istovremeno, dizajneri su značajno smanjili veličinu proizvoda, što je omogućilo uštedu do 60% prostora potrebnog za PCB aplikacije, što je veoma važno kada su u pitanju mnogi uređaji.

SMD OTPORNICI

Otpornici su osnovne elektronske komponente koje kontrolišu protok struje u električnim kolima.

U Panasonic katalogu možete pronaći otpornike u različitim varijantama pakovanja: 0201, 0402, 0603, 0805, 1206, 1210, 1812, 2012 i 2512, sa vrednostima koje su tipične za elektronska kola.

Ove SMD komponente dolaze u nekoliko varijanti snage, od 50 mW do 3 W. Pored toga, usaglašene su sa AEC-Q200 standardom.

Fotografija od: TME

KONDENZATORI

U TME katalogu možete pronać i i kondenzatore ‒ osnovne elektronske komponente dizajnirane za skladištenje energije.

Panasonic isporučuje nekoliko ti pova ovih elemenata, uključujuć i: polimerne i hibridne SMD i THT kondenzatore, polarizovane elektroliti čke kondenzatore i filmske kondenzatore.

Mogu da rade na različitim naponima, od 2 V DC do čak 2000 V DC, a njihov kapacitet se kreće od 0,1 nF do 22 mF.

Slično gore opisanim otpornicima, kondenzatori su kompati bilni sa AEC-Q200 i dostupni su u različitim varijantama pakovanja, zahvaljujući kojima možete odabrati kondenzator koji savršeno odgovara vašem ciljnom dizajnu.

Fotografija od: TME

INDUKTORI

Druga grupa osnovnih pasivnih komponenti koje nudi Panasonic su induktori.

Koriste se za filtriranje signala i (u nekim slučajevima) skladištenje energije.

Širok asortiman takvih komponenti japanskog proizvođača dostupan je u TME katalogu.

Ove SMD prigušnice karakteriše induktivnost u opsegu od 0,33 H do 0,1 mH, dok se njihova radna struja kreće od 1,7 A do 56,7 A.

Panasonic žičani induktori (namotaji za prigušnice) su usaglašeni sa AEC-Q200 standardom i imaju toleranciju od +/-20%.

PRIMENE PANASONIC POWER SUPPLY KOMPONENTI

Sistemi napajanja su najočiglednija primena ovih komponenti.

Kako nas proizvođač uverava, otpornici, kondenzatori i induktori Panasonic za napajanje biće savršeni za pretvarače DC/DC napona, koji se koriste za pretvaranje jednosmernog napona sa jednog nivoa na drugi.

Zahvaljujući širokom spektru različitih komponenti, ovaj tip uređaja može biti dizajniran na više načina, u zavisnosti od specifičnih zahteva aplikacije.

Uz informacije o naponu napajanja, očekivanom naponu na izlazu, maksimalnoj struji koja teče kroz pretvarač, ali i njegovoj efikasnosti, lako je izabrati odgovarajuće komponente iz Panasonic asortimana.

Kao što je već pomenuto, komponente japanskog proizvođača omogućavaju značajno smanjenje prostora potrebnog za kolo, što je od velike važnosti u slučaju uređaja koji se koriste u mnogim industrijskim i potrošačkim aplikacijama gde je minijaturizacija prioritet.

Fotografija od: TME

Istovremeno, visok kvalitet i pouzdanost Panasonic komponenti omogućavaju da se produži radni vek kola, što zauzvrat smanjuje troškove i opterećenje stručnjaka za servis i održavanje.

Pasivne komponente koje su ovde opisane samo su deo celokupnog asortimana proizvoda koje nudi japanski gigant.

TME katalog takođe sadrži razna rešenja za automatizaciju.

Tu spadaju različiti tipovi senzora (fotoelektrični, induktivni, optički senzori i drugi), regulacioni i kontrolni sistemi (prekidači, brojači ili PLC-ovi), kao i elektromotori.

Kao i u slučaju pasivnih komponenti, proizvođač se pobrinuo da obezbedi kvalitet i preciznost primenjenih rešenja, što garantuje da i oni proizvodi automatizacije ispunjavaju zahtevne zahteve industrijskog sektora.

Originalni izvor teksta: TME

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti