NOVI BROJ :: Časopis Industrija Br. 83

 

Vreme zamene kalendara, svođenja računa, vreme za pravljenje planova. Sve ovo ukazuje da je poslednji broj Industrije za 2019. godinu ispred vas, a da je iza nas još jedna kalendarska godina. Tek početkom 2020. godine pojaviće se retrospektive, koje ćemo svakako objaviti u februarskom izdanju, ali sa naše tačke gledišta, još jedna godina slična predhodnim je iza nas.

Ništa spektakularno nismo doživeli, ali nije bilo ni dosadno. Za narednu godinu najavljuju se poslovni događaji na koje planiramo da idemo i odakle ćemo se javiti. Već u sledećoj Industriji pisaćemo o sajmu Ifam i Intronika u Ljubljani, koji će se održati sredinom februara, a u isto vreme ćemo biti i u Hanoveru, gde se za novinare održava „Hannover messe preview“ - koji će nam otkriti sve detalje vezane za hanoverski sajam industrije 2020.

Pošto je januar uvek “sporiji” mesec od ostalih, možda je pravo vreme za manji odmor. Kako bi ostali informisani, tu je ovaj broj Industrije, a svakako na dnevnom nivou čitajte nove priče i zanimljivosti na našem portalu www.industrija.rs.

Uz lepe želje za Novu godinu, želimo da se zahvalimo na poverenju svih ovih godina, i da najavimo nove, još sadržajnije brojeve časopisa Industrija.

Srećna Vam nova 2020. godina
Redakcija časopisa Industrija.

Nikola Mirković
glavni i odgovorni urednik

 

 

 

 

IZDVAJAMO

PROCESNA INDUSTRIJA 
Procesna industrija - Autor teksta: Stevan Jovičić

“Svi znamo za termin Procesna industrija, mnogi naši klijenti i čitaoci su u procesnoj industriji ali jako je teško pronaći definiciju za pomenuti pojam. Jedno od najboljih objašnjenja koje se može naći, dao je profesor dr Martin Bogner, profesor u penziji Mašinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, na kongresu o procesnoj industriji 2002. godine.”

KONFERENCIJA BIZIT 2019 
Digitalna transformacija; Bezbednost; Komunikacije; 5G...

"Kao i svake godine, početkom novembra održana je konferencija BizIT „Digitalna ekonomija“. Pozdravni govor i uvodna izlaganja je najavio robot Radmila. “Za digitalnu transformaciju pre svega je potrebno znanje i spremnost na promene... "

AKTUELNO
Evropa planira izgradnju više od 8.700 uglavnom malih hidroelektrana

“U Evropi radi 21.387 hidroelektrana, a planira se izgradnja ili se već gradi još 8.779, uglavnom na Alpima i Balkanu, pokazao je prvi panevropski popis postojećih i planiranih hidroelektrana.

 

 

U FEBRUARU 2020. godine vas očekuje novi broj:

Broj 84
Tema broja: Građevinska industrija
Izlazi iz štampe 25. februara, priprema se do 10. februara 2020.

 

 

 

MTS :: MTS DATA CENTAR

IB - CADDY

 

PRAVO MESTO ZA VAŠE PODATKE / NAJBOLJI SMEŠTAJ ZA VAŠU OPREMU - mts Data centar smešten je u samom centru Beograda i prostire se na više od 2000 m2 tehničkog prostora za smeštaj ICT opreme poslovnih korisnika. Pored smeštaja opreme - usluge Telehousinga, omogućen je direktan, brz i efikasan pristup svim telekomunikacionim uslugama na nacionalnom (nezavisno od izbora provajdera pristupa internetu) i internacionalnom nivou (PoP-ovi mts mreže nalaze se i u Budimpešti, Becu, Frankfurtu, Sofiji, Ljubljani...), preko telekomunikacione infrastrukture vrhunskog kvaliteta (carrier grade).

 

FANUC :: INDUSTRIJSKA AUTOMATIZACIJA: FANUC JE IZAZOV ZA BUDUĆNOST

Oracal polikarbonati

 

Svako novo iskustvo donosi benefite, a u FANUC-u se trudimo da ih maksimalno upotrebimo u korist naših postojećih i budućih partnera. Celu godinu smo se pripremali za jedan od najvažnijih dana, koji je kao rezultat otvaranja kancelarije FANUC-a u Srbiji označio pravce tehnološke inovacije u industriji i otvorio nove vizije za mnoge goste na području automatizacije. Kao vodeća kompanija u industrijskoj automatizaciji, odlučili smo se da napravimo hrabar korak ove godine u aprilu i otvorili smo novu filijalu u Srbiji, koja zbog odlične tržišne orijentacije, izuzetnog strateškog položaja i velikog naglaska na budućnosti trendova robotike i industrijske automatizacije, privlači brojne nove mogućnosti za širenje potencijalnih tržišta.

 

TRC PRO D.O.O. :: SPAJANJE KOMPANIJA HBM I BKSV

MPT SISTEMI

 

Prošlo je gotovo godinu dana od spajanja kompanija HBM (Hottinger Baldwin Messtechnik GmbH) i BKSV (Brüel & Kjær Sound and Vibration A/S). Obe kompanije su globalni lideri u svojim branšama. BKSV u oblasti merenja zvuka, buke i vibracija, a HBM u oblasti pouzdanosti, pogonske čvrstoće, efikasnosti rotacionih mašina, kontrole industrijskih procesa i industrijskog vaganja.
NOVA KOMPANIJA NOSI NAZIV HBK (HOTTINGER, BRÜEL & KJÆR) - Kombinujući najbolje od obe kompanije, HBK je formirao kritičnu masu za digitalnu transformaciju industrije korisnika, dodatom vrednošću novih proizvoda.

 

DB SCHENKER :: CONNECT 4 LAND - DB SCHENKER PREDSTAVLJA NOVU DIGITALNU PLATFORMU

Alfa Laval

 

DB Schenker je razvio novu platformu „Connect 4.0“ koja omogućava našim klijentima da drumskim, avio i pomorskim transportom praktično otpremaju pošiljke putem interneta, jednostavno klikom miša. Profesionalna logistika je jednostavnija nego ikad. Spojili smo naše usluge na jednoj platformi - što predstavlja značajan korak u našoj strategiji kada je digitalizacija u pitanju. Sve vreme smo se vodili potrebama naših klijenata i uspeli savremenu online kupovinu da uvedemo u B2B logistički posao.

NUMIKON :: NUMIKON OD A do Ž ZA MEHANIČKE PRORAČUNE

copa data


Numikon, kompanija iz Zagreba, koja je nedavno napunila 12 godina svog poslovanja, od samog početka je odredila svoju specijalizaciju delovanja u svim aspektima i oblicima mehaničkih proračuna.
Izrada mehaničkih proračuna mehaničkih konstrukcija, procesne i energetske opreme, koja se koristi u procesnim postrojenjima, hidro, termo i nuklearnim elektranama, je okosnica inženjerskog odeljenja Numikon-a, dok se drugi deo kompanije specijalizovao za distribuciju, tehničku podršku, edukaciju i treninge iz specijalizovanih softvere iz istih područja.

 

TERMOINŽENJERING :: VAŠ POUZDANI PARTNER U INDUSTRIJI

TERMOINŽENJERING

 

Od svog osnivanja 1985. godine, Termoinženjering je postao jedna od vodećih kompanija u oblasti projektovanja i izgradnje najzahtevnijih objekata i siguran partner domaćim i stranim investi torima. Vrste radova: • Arhitektonski i građevinski radovi • Elektro radovi, napajanje i signalne instalacije • Automatsko upravljanje, SCADA, BMS • Mašinske instalacije, KGH i transportni sistemi • Instalacija procesne opreme • Vodovod i kanalizacija

 

ČITAJTE U NOVOM BROJU ČASOPISA INDUSTRIJA