NOVI BROJ :: Časopis Industrija Br. 69

 

Izgleda da je vrelo leto za nama, a bilo je – jedno od najtoplijih. Nažalost, to je najviše osetio naš agrar gde su prinosi više nego prepolovljeni. I dalje imamo problem sa navodnjavanjem plodne Vojvodine kroz koju protiču Dunav i Tisa, reke koje su pored ostalog i umrežene sistemima kanala, ali sve to izgleda nama još nije dovoljno da se izborimo protiv suše. Ima vremena, naučićemo... a do tada, uvozićemo...

Kako bi i taj uvoz, a nadamo se i finalni izvoz onoga što je uspelo da rodi prošao dobro – neophodno nam je kvalitetno pakovanje, a potom i efikasan transport. Upravo zato, avgustovski broj Industrije usmerili smo na tu temu, pa ćete imati priliku da se upoznate sa novim trendovima i aktuelnim dešavanjima iz tih oblasti. Ovo je bio odličan motiv da započnemo saradnju sa modernim portalom „www.plutonlogistics.com“, odakle smo preuzeli aktuelne priče iz oblasti logistike.

Uz novosti iz energetike i najave mnogih događaja i sajamskih manifestacija koji nas čekaju na jesen, želim vam ugodno vreme uz novi broj Industrije.

Hvala vam na poverenju!

Nikola Mirković
glavni i odgovorni urednik

 

IZDVAJAMO

INDUSTRIJA PAKOVANJA
PAPIRNA I KARTONSKA AMBALAŽA
Autor teksta: Snežana Stanojević

"Pakovanje je tehnološki proces čija je svrha stavljanje finalnog proizvoda u ambalažu, zatim zatvaranje i pravilno obeležavanje upakovanog proizvoda. Pakovanje je proces dok je ambalaža deo tog procesa."

RAZGOVOR S POVODOM - ANTONIO ZRILIĆ
IZAZOVI KOJE NAMEĆE LOGISTIKA

Razgovor vodio: Stevan Jovičić

"Povodom jedne od tema koje su u fokusu u avgustovskom broju Industrije, razgovarali smo sa vodećim stručnjakom na području Supply Chain Managementa (logistika, proizvodnja i nabavka) osnivačem kompanije Logiko d.o.o. gospodinom Antoniom Zrilićem..."

LOGISTIKA
TRENDOVI U LOGISTICI I LANCIMA SNADBEVANJA - ŠTA NAS ČEKA U BUDUĆNOSTI
“Koji su trendovi u logistici i lancima snabdevanja? Zašto se moramo pripremiti za logistiku humanitarnih događaja? Zbog čega dostava robe u urbanim sredinama predstavlja sve veći problem?“

U OKTOBRU 2017. godine vas očekuje novi broj:

Broj 70
Tema broja: Energetika + Tehnologija voda
Izlazi iz štampe 25. oktobra, priprema se do 10. oktobra 2017.

 

 

ABB :: SCHUKO USB ZIDNA UTIČNICA 2 U 1

IB - CADDY

 

Pametni mobilni uređaji, tableti, kamere ili MP3 uređaji mogu se puniti bilo gde u vašem domu zahvaljujući novoj SCHUKO USB zidnoj utičnici. SCHUKO USB štedi energiju jer je njegova potrošnja svega 0,1W, kada ni jedan drugi uređaj nije priključen na napajanje.

 

ORACAL POLIKARBONATI D.O.O. :: ALUCOBOND - "OBUCITE VAŠ OBJEKAT"

Oracal polikarbonati


Poslednjih godina „oblačenje zgrada“ je postala centralna tema moderne arhitekture. Pa stoga „outfit-i“ zgrada zaslužuju naročitu pažnju. Oni mogu biti jednostavni i funkcionalni, uzbudljivi i reprezentativni.

 

HEXAGON MANUFACTURING INTELLIGENCE :: DEFINISANJE DIGITALNOG PROIZVODA (MBD) OBEĆAVA VELIKU DOBIT KOD UTVRĐIVANJA KVALITETA

MPT SISTEMI

 

U dugoj evoluciji 3D CAD-a, ne biste mislili da je inovativni napredak moguć u ovom trenutku. Uzmimo na primer Definisanje digitalnog proizvoda ili MBD, izraz i metodologija koja se već dugo koristi od strane onih koji razvijaju softver i u avio industriji. Iznenađujuće, postoji dosta aktivnosti u ovoj oblasti i ova tehnologija može dodati stvarnu vrednost proizvodnji.

 

VESIMPEX D.O.O. :: XTS – KABLOVI ZA POKRETNE APLIKACIJE

Alfa Laval


Postoji više načina da električno povežemo uređaje koji se kreću. Člankasti kablovski nosač, kabl šlep ili zmija su nazivi za sistem koji je u industriji najzastupljeniji. Možemo ih sresti na paletizacionim sistemima, obradnim centrima, mašinama za pranje automobila, robotskim sistemima... Kablovi koji se koriste u ovakvim sistemima imaju svoj radni vek i prvi znak da nešto nije u redu jeste da signal kroz kabl povremeno počne da se gubi.

COPA-DATA :: AUTOMATIZACIJA SISTEMA ZA MAKSIMALNO UŽIVANJE U LIKERIMA

copa data


Receptura biljnog likera Becherovka stara je 200 godina i vrhunski je čuvana tajna. Nezvanično je poznat kao trinaesti mineralni izvor u češkom gradu Carlsbad. Međutim, efikasnost sistema za punjenje i pakovanje više nije tajna, jer je kompanija implementirala sistem kontrole procesa baziranog na softveru zenon kompanije COPA-DATA. Ovo daje osnovu za dalje poboljšanje efikasnosti.

 

TERMOINŽENJERING :: VAŠ POUZDANI PARTNER U INDUSTRIJI

TERMOINŽENJERING

 

Od svog osnivanja 1985. godine, Termoinženjering je postao jedna od vodećih kompanija u oblasti projektovanja i izgradnje najzahtevnijih objekata i siguran partner domaćim i stranim investi torima. Vrste radova: • Arhitektonski i građevinski radovi • Elektro radovi, napajanje i signalne instalacije • Automatsko upravljanje, SCADA, BMS • Mašinske instalacije, KGH i transportni sistemi • Instalacija procesne opreme • Vodovod i kanalizacija • Puštanje u rad, održavanje i servisiranje

 

ČITAJTE U NOVOM BROJU ČASOPISA INDUSTRIJA