NOVI BROJ :: Časopis Industrija Br. 71

 

U duhu praznične čarolije…

Prekidamo sa radom, zaustavljamo se i gledamo iza sebe... kraj je 2017. godine, iz štampe izlazi Industrija broj 71! Ovde moram da pomenem staru izreku koju nikada nisam voleo da čujem "kako vreme leti ..."

Stvarno je tačno, kada se čovek zaradi da ne primeti koliko je vremena prošlo, ali uvek je dobro i napraviti pauzu, pa uraditi retrospektivu nečega u životu, bilo da je u pitanju posao, ljubav, porodica... a najvažnije je kada se vidi napredak, u bilo kom pogledu.

Kraj kalendarske godine nekako je logično najbolji period za tako nešto. Eto, mi stavljamo tačku na 71. broj Industrije, i isto tako i na 2017. godinu koja je svakako bila dobra i uspešna prema našim merilima. Sada prvenstveno moramo povesti računa kako da se ne ugojimo za vreme praznika, a onda da “napunimo baterije” za još jedno aktivno proleće, jer su planovi za stepenik viši od ovogodišnjih - mnogo putovanja, sajmova, i mnoštvo interesantnih ljudi i tema...

U 2018. godini pored zdravlja i sreće, želimo vam i nove prilike i vašu spremnost da ih iskoristi te, kao i odlučnost i hrabrost – bez toga teško se mogu promeniti stvari na bolje.

Srećna vam 2018. godina!
Od srca.
Časopis Industrija

Nikola Mirković
glavni i odgovorni urednik

 

 

IZDVAJAMO

RAZGOVOR S POVODOM
PETOGODIŠNJI REZIME STANJA SRPSKE PRIVREDE
Razgovor vodila: Jasmina Jovanović Golubović

"Kraj je godine te kao i uvek do sada pravimo retrospektivu učinjenog kako u našem časopisu tako i u industriji uopšte. Ko bi nam u tome bio bolji i kompetentniji sagovornik od profesora Slobodana Aćimovića sa Ekonomskog fakulteta."

RAZGOVOR S POVODOM
SRBIJA U TRCI ZA 15.000 NOVIH IT STRUČNJAKA

Razgovor vodila: Aleksandra Radosavljević

"Za sagovornika u novogodišnjem broju imamo doc. dr Mihaila Jovanovića, direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, sa kojim smo razgovarali o aktuelnim temama u ovoj oblasti ."

AKTUELNO
KRIPTOVALUTE - BITKOIN
"Kako na internetu postoje različite definicije i objašnjenja o bitkoinu, razgovarali smo sa gospodinom Aleksandrom Zavišićem, investicionim savetnikom kompanije Kapital RS Inc. a.d. Beograd."

U FEBRUARU 2018. godine vas očekuje novi broj:

Broj 72
Tema broja: Građevinska industrija
Izlazi iz štampe 25. februara, priprema se do 10. februara 2018.

 

 

 

ABB :: ABB-FREE@HOME® - KUĆNA AUTOMATIZACIJA - JEDNOSTAVNO KAO NIKAD RANIJE

IB - CADDY

 

Inovativni sistem kućne automatike ABB-free@home® nudi beskrajne mogućnosti za kreativnost. Sistem omogućava korisniku veliki broj funkcija i opcija, kao i nadogradnju sistema kroz korišćenje. Jedinstveno rešenje na tržištu automatike.

 

MILŠPED D.O.O. :: LOGISTIKA POKREĆE ŽIVOT, MILŠPED POKREĆE LOGISTIKU

Oracal polikarbonati


Prošlo je skoro 25 godina od kada je Milšped realizovao prvu logističku uslugu. Prešao je put od male grupe entuzijasta sa jednom adresom i jasnom vizijom do više od 2 400 posvećenih radnika na preko 60 lokacija. Od usamljene usluge carinskog posredovanja do zaokruženog portfolia logističkih usluga. Kako ništa ne dolazi preko noći, bilo je potrebno vreme da Milšped dostigne današnji nivo kvaliteta u pružanju logističkih usluga.

 

HEXAGON MANUFACTURING INTELLIGENCE :: AUTOMATIZACIJA METROLOGIJE JE OVDE I SADA

MPT SISTEMI

 

Čak i ako ih ne vidite i ne koristite te robote svakodnevno, oni ipak rade iza scene. Oni su pomogli da se naprave kola koja vozite, telefon koji vam je stalno na dohvat ruke, kao i kompjuter od kojeg zavisite. Industrijski roboti su postali deo našeg svakodnevnog života. U izveštaju objavljenom 2013. godine od Međunarodne federacije za robotiku (IFR), 2012. godine je prodat drugi najveći broj robota širom sveta u periodu od godinu dana.

 

UNO - LUX PROCESING :: INDRADYN S – SINHRONI SERVO MOTORI NOVE GENERACIJE - INDUSTRY 4.0 READY

Alfa Laval


INTELIGENTAN, MOĆAN, FLEKSIBILAN - Više obrtnog momenta, veće brzine, praktična jedno-kablovska veza i širok opseg opcija. Nova generacija motora IndraDyn S MS2N
kombinuje visoku dinamiku s kompaktnim dimenzijama i odličnom energetskom efikasnošću. Na raspolaganju je izbor rotora sa nižom i srednjom inercijom za optimalnu usklađenost inercije motora i opterećenja.

SMART BUILDING TECHNOLOGIES D.O.O.:: DESIGO CC - SIEMENS INTEGRISANO REŠENJE ZGRADE

copa data


Desigo CCTM control centar je najnovija SCADA platforma visokih standarda upravljanja. Potpuno novi softver baziran na najsavremenijim tehnologijama. Desigo CC vam pruža udoban, jednostavan i efikasan način rada, nadgledanja, nadzora, optimizacije i upravljanja vašom zgradom.

 

TERMOINŽENJERING :: VAŠ POUZDANI PARTNER U INDUSTRIJI

TERMOINŽENJERING

 

Od svog osnivanja 1985. godine, Termoinženjering je postao jedna od vodećih kompanija u oblasti projektovanja i izgradnje najzahtevnijih objekata i siguran partner domaćim i stranim investi torima. Vrste radova: • Arhitektonski i građevinski radovi • Elektro radovi, napajanje i signalne instalacije • Automatsko upravljanje, SCADA, BMS • Mašinske instalacije, KGH i transportni sistemi • Instalacija procesne opreme • Vodovod i kanalizacija • Puštanje u rad, održavanje i servisiranje

 

ČITAJTE U NOVOM BROJU ČASOPISA INDUSTRIJA