cargo-partner je osvajač bronzane medalje EcoVadis-a, potvrđujući svoju predanost održivosti

Komentari: 0
Fotografija od: cargo partner

Međunarodni pružalac transporta i logistike značajno je poboljšao svoj rezultat u najnovijoj oceni EcoVadis-a, vodećeg pružatelja ocena o korporativnoj održivosti.

cargo-partner je napredovao u svim ocenjenim područjima i osvojio bronzanu medalju, pokazujući svoju snažnu predanost održivosti i odgovornim poslovnim praksama.
U najnovijoj proceni, cargo-partner je značajno poboljšao svoj EcoVadis rezultat, podižući ga sa 44 na 58 poena u protekloj godini.

Osvojivši bronzanu medalju EcoVadis-a, cargo-partner se nalazi među top 35% svih kompanija koje su ocenjene korporativnom ocenom održivosti.

Luca Ferrara, CEO cargo-partnera, izrazio je ponos zbog postignuća, izjavivši: "U skladu sa našim motom “we take it personally”, cargo-partner je postavio ambiciozne ciljeve za smanjenje našeg ekološkog otiska i ubrzavanje prelaska na ekološki prihvatljive tehnologije transporta i logistike.

Naše značajno poboljšanje u EcoVadis oceni potvrđuje našu neumornu posvećenost održivim praksama u celoj našoj organizaciji."

Osnovan 2007. godine, EcoVadis se pojavio kao vodeći pružalac korporativnih ocena održivosti na svetu, sa mrežom koja obuhvata preko 125.000 ocenjenih kompanija.

Njihove ocene pružaju holistički pogled na performanse korporativne održivosti, pokrivajući 21 pitanja raspoređeno u četiri teme: Okolina, Rad i ljudska prava, Etika i Održiva nabavka.

Kompanije prolaze kroz sveobuhvatne evaluacije, a ocene se dodjeljuju na skali od 0 do 100, odražavajući različite nivoe performansi.

Ukupni rezultat cargo-partnera od 58 poena stavlja kompaniju u kategoriju "Dobro", što označava čvrstu osnovu za održive prakse.

Novi program održivog goriva za avijaciju (SAF)

U proaktivnom koraku ka ekološki prihvatljivijim transportnim operacijama, cargo-partner sada svojim klijentima nudi mogućnost korišćenja održivog goriva za avijaciju za avionske pošiljke.

cargo-partner je prevezao svoju prvu SAF pošiljku sa aerodroma Beč u saradnji sa Lufthansom u decembru 2022. godine.

Sada je ponuda proširena kako bi se klijentima pružili detaljni izvještaji i sertifikati za letove od i do bilo koje lokacije u svetu.

Luca Ferrara je dodatno objasnio: "Sve više klijenata traži da što više smanje CO₂ otisak svojih transporta i dobiju detaljne izvještaje o njihovim ekološkim uticajima. Sa našim novim SAF programom, klijenti mogu smanjiti emisije CO₂ i dobiti verifikovani certifikat odgovarajućeg smanjenja CO₂."

Program je dostupan za svako rutiranje i na svakoj aviokompaniji, što omogućava klijentima cargo-partnera da pokažu ekološku odgovornost u logističkoj industriji.

O kompaniji cargo-partner

cargo-partner je pružalac kompletnog info-logističkog paketa koji nudi sveobuhvatni portfolio usluga u oblasti avionskog, pomorskog I drumskog transporta i skladištenja.

Sa preko 40 godina iskustva u informacionim tehnologijama i optimizaciji lanca snabdevanja, kompanija kreira usluge prilagođene potrebama različitih industrija kako bi stvorila konkurentne prednosti za svoje klijente širom sveta.

Osnovana 1983. godine, cargo-partner je ostvario promet od preko 2,06 milijardi eura u 2022. godini i trenutno zapošljava više od 4.000 ljudi širom sveta.

Od januara 2024. godine, cargo-partner je član Nippon Express Grupe.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti