10 najkorisnijih besplatnih AI alata za poslovanje

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Kako da odaberete odgovarajući AI alat za vaš biznis? Odgovor na ovo pitanje je možda predvidiv, ali zaista je jedini ispravan - morate da razmotrite vaše potrebe.

Nakon što se informišete o određenom alatu i njegovim funkcionalnostima, potrebno je da razmislite da li one odgovaraju na zahteve vašeg poslovanja.

Razmotrite i koliko je određeni alat bezbedan, jednostavan za korišćenje, i da li je zaista besplatan (mnogi besplatni alati, nažalost, nakon nekog vremena nude samo besplatan probni period i onda zahtevaju plaćanje).

Dakle, ne brzajte u ovom odabiru, nego se pažljivo i detaljno informišite.

Besplatni, pa i plaćeni AI alati su odlična prilika da unapredite vaše poslovanje, ali ukoliko radite sa onima koji su vam zaista potrebni, ukoliko ih koristite savesno i odgovorno, te ukoliko ste, dok ih koristite, svesni i njihovih ograničenja.

Vaše navođenje i provera rada alata je ključno da bi krajnji rezultati za vaše poslovanje bili isključivo benefiti.

Besplatni AI alati dostupni su svakome u svakom trenutku, omogućavajući tako uštedu vremena i novca.

Pogledajte u nastavku neke od njih i njihove konkretne poslovne benefite.

ChatGPT

ChatGPT može značajno unaprediti korisničko iskustvo pružajući brze i precizne odgovore na upite korisnika, čime se povećava zadovoljstvo korisnika i verovatnoća konverzije.

Takođe, ChatGPT kroz podršku korisnicima i automatsko rešavanje uobičajenih problema i upita, oslobađa ljudske resurse za složenije zadatke.

Nadalje, ovaj alat može pomoći u povećanju angažovanja korisnika putem personalizovanih preporuka, obaveštenja ili marketinških poruka.

Sposobnost ChatGPT-a da analizira velike količine podataka i pruži relevantne informacije može takođe doprineti informisanijim poslovnim odlukama, te bržem kreiranju ili razumevanju sadržaja.

ChatGPT čak i na srpskom predstavlja moćan alat za unapređenje efikasnosti, produktivnosti i korisničkog iskustva u poslovanju, mada je pouzdanije koristiti ga na engleskom, a za poboljšanu efikasnost, naravno, koristiti plaćenu verziju.

Jasper

Jasper je osmišljen da pojednostavi i optimizuje proces kreiranja sadržaja, čineći ga neprocenjivim alatom za pisce, marketare i vlasnike biznisa.

Pruža integrisanu marketinšku kampanju zasnovanu na specifičnom biznisu i preferencijama korisnika.

Čak nudi i analitiku kako biste mogli pratiti performanse svoje kampanje.

Jasper je takođe najbolji besplatni AI alat za blogove, nudeći mogućnosti za specifične potrebe pisanja, uključujući SEO-optimizovane blog postove.

Automatski uključuje slike, video zapise, CTA dugmad i ključne reči u vaš blog. Jasper ima i mogućnost da navodi izvore i ima ugrađenu zaštitu od plagijarizma.

Besplatna je probna verzija, dok su plaćene verzije prilično skupe, zbog čega je korisniji za biznise i agencije, nego za pojedince.

Copy.ai

Copy.ai omogućava korisnicima pisanje na više od 29 jezika i generisanje preko 7.000.000 reči mesečno.

Ovaj alat je izuzetno koristan za blogere koji žele da povećaju svoju produktivnost, menadžere društvenih mreža koji žele da stvaraju postove koji konvertuju, marketinške stručnjake koji žele da kreiraju tekst koji privlači pažnju, kao i vlasnike internet prodavnica koji žele da pišu efektivnije kopije.

Canva

Canva predstavlja inovativni alat za dizajniranje koji omogućava korisnicima, bez obzira na njihovo iskustvo u dizajnu, da kreiraju profesionalne i kvalitetne grafike, prezentacije i sadržaj za društvene mreže.

Jedna od najnovijih besplatnih AI funkcija koju nudi Canva je AI Art Generator, koji omogućava korisnicima da u samo nekoliko sekundi pretvore čisti tekst u originalno umetničko delo.

Ovaj alat pomaže marketinškim i dizajnerskim timovima da brzo pronađu savršenu sliku za svoje prezentacije, objave na društvenim mrežama i još mnogo toga.

Canva Pro i Canva for Teams nude dodatne napredne funkcije za prilično isplative meseče pretplate.

DALL·E 3

Ovaj moćni alat omogućava dizajnerima, ali i umetnicima i kreativcima da unesu novu dimenziju u svoj rad, kreirajući originalne slike na osnovu tekstualnih opisa.

Kako biste besplatno isprobali ovaj alat, potrebno je da imate Microsoft nalog, jer je Microsoft integrisao DALL·E 3 u svoj Bing generator slika.

Synthesia

Synthesia je AI alat koji olakšava kreiranje video sadržaja. Sa ogromnom bibliotekom unapred pripremljenih video templejta, omogućava vam da prilagodite video sadržaje svojim potrebama upotrebom teksta, slika, animacija i AI-generisanih videa. Sjajan je alat za uštedu vremena i resursa, a pritom jednostavan za korišćenje.


Besplatna verzija omogućava kreiranje jednominutnih video zapisa, dok duži videi sa složenijim funkcijama zahtevaju pretplatu.

Međutim, jednostavni jednominutni video sadržaji i jesu ono što je potrebno i korisno za marketing onlajn poslovanja.

Lumen 5

Bilo da vam je potreban video za društvene mreže ili veb sajt, Lumen 5 ponudiće solidne predloge i rešenja sa različitim opcijama formata.

Ponovo, na osnovu teksta koji ubacite, alat generiše kompletan video zapis.

Besplatna verzija omogućava kreiranje pet videa mesečno, što, ukoliko se pametno iskoristi, može biti sasvim dovoljno.

JADBio

JADBio je posebno je koristan za studente ili pojedince koji žele da izgrade prediktivne modele za određene scenarije, te da efikasno iskoriste moć mašinskog učenja olakšavajući analizu podataka i otkrivanjem novih obrazaca i saznanja.

Glavni cilj jeste upravo olakšavanje procesa otkrivanja novih saznanja i izvlačenja znanja iz javno dostupnih ili vlastitih istraživačkih podataka, a sve to bez potrebe za kodiranjem.

Google AI (Gemini)

Google AI je ključan za sve koji žele da istražuju, razumeju ili doprinesu dinamičnom svetu veštačke inteligencije.

Gemini funkcioniše slično kao ChatGPT, ali nudi dodatne važne funkcije, kao što su izvori i generisanje slika (dostupno samo u plaćenoj ChatGPT verziji).

Microsoft Bing

I Microsoft Bing je, po novom, pretraživač opremljen veštačkom inteligencijom, koji funkcioniše kao vaš lični asistent tokom pretrage na internetu.

Niz AI funkcija omogućava vam da postavljate kompleksna pitanja i na njih dobijate sažete, lako razumljive odgovore, pruža inspiraciju za pisanje ili ideje za različite projekte.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti