IZGRADNJA BUDUĆNOSTI: RS COMPONENTS NA ČELU INOVACIJA U GRAĐEVINARSTVU

Komentari: 0

Građevinska industrija doživljava revolucionarne promene zahvaljujući tehnološkim inovacijama, a RS Components, sa preko 1.000.000 proizvoda od preko 2500 vodećih svetskih proizvođača, stoji na čelu ove transformacije.

Naša misija je da pružamo ne samo proizvode već i vrednosti poput besplatne tehničke pomoći, stručnog savetovanja prilikom kupovine, brze isporuke koja štedi vaše vreme i resurse jer eliminiše potrebu za skladištenjem, uz sve prednosti "one stop shop" usluge.

AUTOMATIZACIJA I ROBOTIKA

U svetu gde je efikasnost ključna, automatizacija i robotika postaju neophodnost. Naš portfolio uključuje napredne proizvode kao što su:

• Allen Bradley PLC kontroleri: Omogućavaju preciznu kontrolu mašina na gradilištima, povećavajući efikasnost i smanjujući mogućnost ljudske greške.

• Siemens motori: Ovi motori su ključni za mehanizaciju teških procesa, smanjujući fizički napor i povećavajući sigurnost radnika.

• Bosch Rexroth linearni sistemi kretanja: Koriste se za precizno pozicioniranje i automatizaciju, ubrzavajući izgradnju i povećavajući produktivnost.

ENERGETSKA EFIKASNOST I ODRŽIVI MATERIJALI

Održivost je naša primarna briga, a naši proizvodi kao što su:

• Philips LED osvetljenje: Pružaju visokokvalitetno, energetski efikasno osvetljenje, smanjujući potrošnju energije i operativne troškove.

• SunPower solarni paneli: Omogućavaju iskorišćavanje solarne energije za napajanje, doprinoseći ekološkoj održivosti .

• Schneider Electric sistemi za upravljanje energijom: Omogućavaju opti mizaciju potrošnje energije, smanjujući ukupan uticaj na okolinu

PAMETNI GRADOVI I INFRASTRUKTURA

Pružamo napredne tehnološke komponente koje podržavaju razvoj pametnih gradova:

• Siemens pametni termostati : Omogućavaju efikasno upravljanje energetskom potrošnjom u zgradama, prilagođavajući se potrebama korisnika.

• Bosch sigurnosni sistemi: Pružaju visok nivo zaštite i nadzora za urbane prostore, osiguravajući sigurnost stanovnika.

• Lutron pametni sistemi osvetljenja: Automatski regulišu osvetljenje na osnovu prisustva ljudi ili vremenskih uslova, poboljšavajući energetsku efikasnost i stvarajući prijatno okruženje.

Kroz našu posvećenost inovacijama, RS Components igra ključnu ulogu u transformaciji građevinske industrije, promovišući automatizaciju, IoT tehnologiju, održive materijale i razvoj pametnih gradova.

Naše skladište u Engleskoj omogućava brzu isporuku širom sveta, dok naša besplatna tehnička podrška i stručno savetovanje osiguravaju da svaki kupac dobije optimalno rešenje za svoje potrebe.

U RS Components, vaš uspeh je naš prioritet.

ZADOVOLJAN KUPAC JE ONO ŠTO NAS MOTIVIŠE

Predstavljamo Vam intervju između kompanije Primotronic i Vuka Živanovića, iz sektora nabake u kompaniji Vojvodinaput-Bačkaput.

Primotronic: Možete li u dve rečenice predstaviti Vašu kompaniju, osvrnuti se na ključne usluge koje pružate i istaći ono što Vas čini posebnim u Vašoj industriji?

Vuk Živanović: 'Vojvodinaput'' - ''Bačkaput'' d.o.o. je danas u svetu građevinarstva ime renomiranog izvođača investicionih radova u oblasti izgradnje saobraćajnica, kao i održavanju istih.

Primotronic: Na koji način je proizvod koji ste kupili od Primotronic-a unapredio Vaše poslovanje?

Vuk Živanović: Primotronicovi proizvodi su od važnosti za održavanje i optimizaciju naših građevinskih mašina.

Primotronic: Gde čitaoci mogu da se upoznaju sa Vašom fi rmom i načinom na koji poslujete?

Vuk Živanović: Čitaoci mogu više da pročitaju na https://www.backaput.co.rs/

HARTING: KAKO TEHNOLOGIJA KONEKTIVNOSTI GRADI BOLJE SUTRA

Koliko puta Vam se desilo da na gradilištu dođe do prekida u komunikaciji između mašina i sistema, usled nepogoda ili teških mehaničkih uslova?

Ovo može prouzrokovati ozbiljne probleme, od zastoja u radu do potencijalnih opasnosti po bezbednost.

Upravo u ovakvim izazovima, Harting se ističe kao ključni inovator u domenu konektivnosti , pružajući rešenja koja unapređuju efikasnost i bezbednost na gradilištima.

U svetu koji svedoči tehnološkoj revoluciji u građevinskoj industriji, Harting zauzima ključnu ulogu kao inovator u domenu konektivnosti .

Njihova tehnološka rešenja omogućavaju unapređenje komunikacije, efikasnosti i bezbednosti na gradilištima, spajajući mašine, sisteme i ljude u harmoničnu celinu.

Sa fokusom na proizvodnji industrijskih konektora, Harting prednjači u obezbeđivanju robustne konektivnosti čak i u najzahtevnijim građevinskim uslovima.

Njihova Han® serija industrijskih konektora odlikuje se izdržljivošću u surovim vremenskim uslovima i pod teškim mehaničkim opterećenjima, osiguravajući neprekidnu operativnost teške mašinerije.

Pored toga, Hartingova inovacija u oblasti Ethernet prenosa podataka doprinosi brzoj i efikasnoj razmeni informacija, ključnoj za integraciju IoT aplikacija na gradilištima.

Harting takođe igra značajnu ulogu u promovisanju održivih građevinskih praksi kroz svoje inteligentne mrežne sisteme koji optimizuju potrošnju energije i rešenja za upravljanje kablovima koja pomažu u organizaciji i zaštiti kablovske infrastrukture.

Ovo doprinosi dugoročnoj održivosti gradilišta i smanjenju otpada, istovremeno obezbeđujući dugovečnost i pouzdanost građevinskih projekata

Inovacije Hartinga ne ograničavaju se samo na tehnološki aspekt građevinarstva.

Njihovi robustni konektori i komponente, dizajnirani da izdrže ekstremne uslove, ključni su za izgradnju vitalne infrastrukture poput mostova, tunela i visokogradnje, povećavajući njihovu dugotrajnost i pouzdanost.

Pored toga, Hartingove komponente igraju vitalnu ulogu u sistemima bezbednosti i nadzora.

Kroz visokokvalitetne mrežne komponente, poput industrijskih Ethernet preklopnika, omogućavaju implementaciju pouzdanih nadzornih sistema koji povećavaju bezbednost na gradilištima, uključujući video nadzor i praćenje uslova rada mašinerije.

Harting se ne pojavljuje samo kao dobavljač, već kao partner u građevinskoj industriji, donoseći inovacije i rešenja koja transformišu način gradnje.

Njihovi proizvodi su neophodni za modernu gradnju, doprinoseći ne samo efikasnosti i bezbednosti već i održivosti projekata.

Harting omogućava građevinskoj industriji ne samo da se prilagodi budućnosti , već i da je aktivno oblikuje, postavljajući nove standarde u tehnološkom razvoju.

TELTONIKA I IOT: POMERANJE GRANICA U GRAĐEVINSKOJ INDUSTRIJI

Za potrebe stabilne internet konekcije na gradilišti ma, Teltonika nudi mrežne uređaje kao što su RUT955.

Primena ovih uređaja omogućava bolju komunikaciju između timova i efikasno upravljanje projektima u realnom vremenu, što doprinosi boljoj koordinaciji i izvršenju projektnih zadataka.

Kroz svoje telematske uređaje, poput modela FMB920 i FMB630, Teltonika omogućava detaljno praćenje i upravljanje građevinskim vozilima i mašinerijom, nudeći vitalne informacije o lokaciji, potrošnji goriva, stanju vozila i ponašanju vozača.

Instalacija ovih uređaja u vozni park građevinskih firmi može rezultirati značajnim uštedama i smanjenjem neplaniranih prekida u radu.

Pored toga, Teltonika nudi IoT senzore, kao što su TST100 i TMT250, za nadzor ključnih uslova na gradilištima, uključujući temperaturu i vlažnost.

Ovi uređaji pomažu građevinskim kompanijama da na vreme identifikuju i reše potencijalne probleme, sprečavajući veća oštećenja.

Propusnost koju pruža 4G nije dovoljna za građevinske radnike koji upravljaju teškim mašinama na daljinu, ne omogućavajući im udobnost koju uživaju druge profesije. Tehnologija 5G može postići brzinu do 1 Gbps i latenciju od jednoznamenkastih milisekundi, što omogućava da stroj i njegov daljinski operater ostanu sinhronizovani korišćenjem VR tehnologije.

Podržavajući 5G tehnologiju, industrijski pristupnik TRB500 može doseći brzinu do 1 Gbps i latenciju od jednoznamenkasti h milisekundi, što omogućuje stroju i njegovom daljinskom operateru da ostanu sinhronizovani koristeći VR tehnologiju.

Ovo povećanje snage ne dolazi po cenu drugih osnovnih funkcija, budući da su TRB500 i njegov Gigabit ETH priključak jednako svestrani, pouzdani, sigurni, čvrsti i kompaktni kao što to obećava marka Teltonika Networks.

IZAZOV – SAN O UDOBNOSTI

Kako inovacija napreduje, naši životi postaju lakši i udobniji.

Međutim, iako mnogi od nas imaju luksuz raditi od kuće u papučama ili čak s odmarališta uz dobru internet vezu, ne uživaju svi poslovi u tom luksuzu rada na daljinu.

Zamislite građevinske radnike koji upravljaju teškim mašinama, poput bagera ili rovokopača-utovarivača.

Priroda njihovog posla ne znači samo da moraju biti na terenu, već i da je njihovo radno okruženje daleko od udobnog.

Ledena hladnoća, užasna vrućina, prašina, blato, neravan teren, i lista se nastavlja.

A to sve bez spominjanja poslova koji se moraju obavljati u opasnim okruženjima. Ne obećava baš uvek vrhunac udobnosti , zar ne?

Verovatno bi radili od kuće da mogu, ali izgradnja cele asfaltirane ulice od nule nije zadatak sa kojim improvizovana kućna kancelarija može pomoći.

Međutim, to nije sprečilo inovatore da osmisle rešenja na daljinu u kojima operater može koristiti tehnologije virtuelne stvarnosti (VR) za upravljanje teškim mašinama sa udaljene stanice koja dolazi sa svim komforom na koji smo navikli.

Problem je – propusnost koju bi zahtevalo takvo rešenje je izvan mogućnosti 4G mreže.

Poput hoverbikea i teleportera, tehnologija jednostavno još nije tu.

Ili ipak jeste?

Želite saznati više o našoj ponudi?
+381 (0)21 4758 555
info@primotronic.co.rs
https://primotronic.co.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti