Danfoss preuzima tehnologiju i tim za konvertor sa naponom od 1500 VDC kako bi proširio portfolio elektrifikacije

Komentari: 0
Fotografija od: Danfoss - Danfoss Drives je pripojio tehnologiju pretvarača snage sa naponskim nivoom 1500 VDC od kompanije Ampner Oy, imajući u planu da proširi portfolio za naprednu elektrifikaciju u okviru skladištenja energije

Danfoss Drives je globalni predvodnik na rastućem polju elektrifikacije zahvaljujući svojim rešenjima u ključnim primenama kao što su višestrano napajanje, pametne mreže i skladištenje energije, brzo punjenje i elektrifikacija luka i plovila.

Sada je objavljeno da će izvršiti akviziciju proizvoda ACE300 i preuzeti tim za upravljanje proizvodom od kompanije Ampner Oy sa sedištem u Finskoj, sa ciljem da proširi portfolio za elektrifikaciju tako što će uvrstiti u njega namenski pretvarač snage sa naponskim nivoom 1500 VDC.

Proizvod će biti integrisan u okviru Danfoss Drives portfolija rešenja za elektrifikaciju i fokus će biti pre svega na pametnim mrežama i skladištenju energije.

Kao afirmisani i renomirani stručnjaci za sisteme napajanja obnovljivom energijom i hibridne sisteme napajanja, kompanija Ampner nastavlja da razvija svoje poslovanje na polju inženjeringa u energetici.

Mika Kulju, predsednik Danfoss Drives poslovanja, tvrdi sledeće:

„S obzirom da klimatski ciljevi za 2030. postaju sve izvesniji, dekarbonizacija putem elektrifikacije se ubrzava u više sektora. Postoji rastući trend u svim fokusnim oblastima primene u kojima uređaji sa naponskim nivoom 1500 V DC dobijaju ključnu ulogu.

Ovo je veliki korak za Danfoss Drives ka cilju da osigura kompletnu ponudu elektrifikacije, čime će obezbediti prava rešenja za svoje klijenta u okviru njihovih projekata elektrifikacije.“

Skladištenje energije kao ključni aspekt globalne energetske tranzicije

Sistemi za skladištenje energije su ključni uslov za realizaciju globalne energetske tranzicije. Sistemi za skladištenje energije obezbeđuju stalnu dostupnost obnovljive energije, ujedno pojačavajući konstantno snabdevanje energijom, smanjujući zavisnost od fosilnih goriva i potpomažući ekološku održivost.

Proširenjem portfolija za elektrifikaciju, Danfoss Drives će moći da pruži još bolju podršku klijentima u primenama baterijskog sistema za skladištenje energije (BESS).

Baterijsko skladištenje energije se može koristiti za mobilno snabdevanje energije, apsorbovanje suficita obnovljive energije radi kasnije upotrebe, kao i za neutralisanje prekomerne potrošnje u industrijskim postrojenjima, ublažavanje najviših i najnižih tačaka u snabdevanju energijom.

Skladištenje energije igra ključnu ulogu u uspešnom transformisanju našeg energetskog sistema. Premda ne postoji jedno rešenje za klimatsku krizu, skladištenje energije može da pruži veliku šansu za ubrzanje zelene tranzicije i ostvari ogroman globalni uticaj na polju dekarbonizacije.

Šekar Kubal, rukovodilac poslovne jedinice za elektrifikaciju u kompaniji Danfoss Drives, izjavio je sledeće:

„Raduje me što ćemo proširiti naš tim i ojačati portfolio za konverziju napajanja. Novi tim je razvio izuzetno snažan proizvod, a mi ćemo mu još više povećati vrednost tako što ćemo ga integrisati u portfolio Danfoss elektrifikacije.

Nas u poslovnoj jedinici za elektrifikaciju raduje što možemo svojim klijentima da ponudimo još bolja rešenja za skladištenje energije i s nestrpljenjem očekujemo da podelimo ove uzbudljive vesti sa njima.

Smatram da je ovo početak koji obećava. Zajedno sa svojim partnerima, nastavljamo da proširujemo portfolio koristeći tehnologije energetske efikasnosti usmerene na dekarbonizaciju.“

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti