SREDNJENAPONSKI FREKVENTNI PRETVARAČ INNOMOTICS PERFECT HARMONY GH180

Komentari: 0

Innomotics, Siemens kompanija, ima više od četiri decenije iskustva u proizvodnji srednjenaponskih pretvarača koji postoje danas na tržištu.

Naš portfolio pretvarača je dizajniran tako da zadovolji sve Vaše potrebe, standardne ili specifične, sa optimalnim rešenjem za svaki tip aplikacija srednjeg napona, kao što su:

• Standardne aplikacije, u šta spadaju pumpe, ventilatori, kompresori i transporteri;

• Specijalizovane primene kao što su valjaonice, horizontalni mlinovi, osovinski generatori i kompresori velike brzine

Od svog predstavljanja 1994. godine, INNOMOTICS PERFECT HARMONY pretvarač je uveo revolucionarna rešenja za konverziju snage, tako da i danas sa petom generacijom uređaja i dalje postavlja industrijske standarde za pouzdanost i inovacije.

Kako tehnologija uređaja za konverziju snage napreduje, čime se i povećava vrednost izlaznog napona, Innomotics svaku generaciju INNOMOTICS PERFECT HARMONY uređaja poboljšava u tri ključne oblasti : povećana pouzdanost i dostupnost, povećana efikasnost i smanjeni uticaj na životnu sredinu.

Srednjenaponski pretvarač INNOMOTICS PERFECT HARMONY GH180 je formiran nizom ćelija povezanih zajedno kako bi se obezbedila izlazna snaga na srednjem naponu.

Odlikuje ga integrisani transformator, primenjivost za širok opseg napona i snaga, kao i maksimalna raspoloživost primenom opcionog bajpasa ćelije.

Izlazni napon je toliko blizu savršenog sinusnog oblika da motori bilo kog tipa mogu da rade bez ikakvog dodatnog naprezanja.

KLJUČNE PREDNOSTI

• Optimizovan dizajn sa integrisanim transformatorom omogućava minimalan potreban prostor za ugradnju na objektu sa pripremljenim priključnim tačkama;

• Sa preko 15000 instalisanih jedinica širom sveta predstavlja najpouzdaniji i dokazani SN frekventni pretvarač sa instalacijama u svakoj većoj procesnoj industriji;

• Izuzetno pogodan za motore jer se može konfigurisati sa gotovo bilo kojim motorom zahvaljujući skoro sinusoidnom izlaznom naponu;

• Zahvaljujuć i funkciji Advanced Cell Bypass (ćelijski bajpas) obezbeđuje se maksimalna dostupnost izlaznog napona bez smanjenja obrtnog momenta ili brzine.

Patentirana konfiguracija omogućava da se, prilikom nestanka napajanja ćelija, premošćenje izvrši za 250 ms.

Obzirom da su ćelije u svakoj fazi u serijskoj vezi, premošćenje ćelije nema uticaja na trenutnu raspoloživost pogona, već na napon.

Potreban napon motora je proporcionalan frekvenciji (brzini). Samim tim, kada je energetska ćelija, ili više ćelija, u bajpasu, maksimalna brzina kojom motor može da radi je u srazmeri sa smanjenim naponom.

U cilju implementacije i održavanja pogona možemo ponuditi kompletno rešenje, počevši od izbora odgovarajućeg uređaja za traženu aplikaciju, preko ugradnje i povezivanja, i na kraju parametriranja i puštanja u rad sa praćenjem parametara pogona, kao i servisne usluge tokom celokupnog životnog veka uređaja.

U sklopu održavanja možemo obezbediti svu tehničku pomoć, kao i rezervne delove.

Postoji preko 20 uspešno izvedenih projekata sa INNOMOTICS PERFECT HARMONY GH180 u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U sredu 03.04.2024. u hotelu Radisson u Beogradu, održaće se prva konferencija INNO Days, gde ćete imati priliku da saznate više detalja o INNOMOTICS PERFECT HARMONY GH180, a i o drugim proizvodima iz portfolija INNOMOTICS-a. Prijave se vrše na zvaničnu e-mail adresu office.ld.rs@siemens.com

Innomotics d.o.o. Beograd

IN EA RC-RS
Airport City, zgrada Rose
Omladinskih brigada 90V
11070 Beograd,
Serbia
Tel: +381 11 2096 301
Mobile: +381 60 8170 301
marko.nikolic@innomotics.com
www.innomotics.com
www.siemens.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti