SolarEdge odabran za PV instalaciju na velikim depozitima goriva

Komentari: 0

Sa milionima fotonaponskih instalacija širom sveta, solarna energija je dizajnirana da bude bezbedna i pouzdana.

Međutim, kada sunce sija, PV niz i pripadajuće ožičenje mogu nositi visok napon, ostavljajući mogućnost električnog luka koji može izazvati požar. Iz tog razloga, bezbednost bi trebalo da bude glavna pažnja za organizacije koje instaliraju sistem solarne energije.

Dakle, kada se All Energy & Architecture obratila da instalira fotonaponski sistem na visoko zapaljivom terminalu Alkion u Vado Ligureu, nije oklevala da preporuči sistem od 440 kW sa 16 SolarEdge (SE27.6K) trofaznih invertera i 785 SolarEdge (P600) optimizatori snage.

Alkion terminal daje visok prioritet bezbednosti, zbog čega su izabrali SolarEdge-ova pametna energetska rešenja koja sadrže napredne bezbednosne funkcije dizajnirane da ublaže bezbednosne rizike.

SolarEdge je Alkion terminalu obezbedio superiornu bezbednost od dve ugrađene funkcije, SafeDC™ i detekcije kvara.

-SafeDC™ je dizajniran da zaštiti instalatere, osoblje za održavanje i osobe koje reaguju u hitnim slučajevima od strujnog udara smanjenjem jednosmernog napona na bezbedno na dodir 1V po modulu kada je napajanje naizmeničnom strujom isključeno*

-Otkrivanje kvara luka i prekid radi smanjenja rizika od požara**

„Zbog visokog rizika od požara na ležištu goriva, izabrali smo tehnologiju koja bi omogućila klijentu da obavlja svoj posao sa potpunim mirom. Predložili smo SolarEdge DC optimizovane pretvarače zbog pozitivnog sigurnosnog rekorda, ugrađenog SafeDC™-a i tehnologije za otkrivanje kvarova. Ovo PV rešenje omogućava korisniku da radi bezbedno tokom normalnih operacija, pa čak i tokom potencijalnih hitnih slučajeva.” - Rikardo Beti, izvršni direktor kompanije All Energy & Architecture

Jedina stvar oko koje ne možete da pravite kompromis je bezbednost

Kako fotonaponska industrija raste i sazreva, stroži bezbednosni standardi i propisi postaju sve uobičajeniji, slično kao i u mnogim drugim industrijama.

Dakle, pored SafeDC™ i detekcije i prekida kvara na luku, SolarEdge ima još jedan proizvod koji je dizajniran da zaštiti osobe koje prve reaguju.

Nazvan SolarEdge Firefighter Gateway, obezbeđuje ručno i automatsko isključivanje sistema jednosmerne struje i indikaciju u realnom vremenu jednosmernog napona sistema radi sigurnosti.

Zašto su fotonaponski sistemii SolarEdge bolji u poređenju sa tradicionalnim pretvaračima

SolarEdge sistem                                                              

-SafeDC™ je uvek uključen i ugrađen u tehnologiju.

-Kada je napajanje naizmeničnom strujom isključeno,podrazumevani izlazni napon svakog optimizatora napajanja je 1V bezbedan na dodir po modulu.

-SolarEdge invertori su dizajnirani da identifikuju detekciju luka i da se zatim isključe, u skladu sa standardom za detekciju luka UL1699B.

Tradicionalni pretvarači

-Čak i kada se pretvarač isključi, i dalje može biti visokog napona u ožičenju, što ga čini nebezbednim na dodir.

-Prekidači za isključivanje krovnog niza samo prekidaju tok struje od krova do pretvarača. Moduli na krovu, njihovi kablovi i kablovi sve do invertera ostaju pod naponom i opasni dok ima dnevne svetlosti.

-Obično su potrebni detektori grešaka treće strane. Ovi hardverski dodaci mogu povećati troškove i možda neće biti u potpunosti u skladu sa strogim bezbednosnim standardima.

Pozitivan povrat ulaganja

Ali nije sve bilo u bezbednosti.

Od samog početka, All Energy & Architecture je prepoznao mogućnost uštede energije do 79.500 evra godišnje i godišnjih prinosa energije do 560.000 kWh.

Štaviše, pošto drugi pretvarači generalno imaju skupe dodatne opcije za obezbeđivanje bezbednosnih funkcija kao što su prekid strujnog kola i funkcija brzog isključivanja, SolarEdge-ova napredna SafeDC™ funkcija, koja je već ugrađena u inverter, omogućava Alkion terminalu da izbegne buduće i skupe investicije.

Kontaktirajte svoju lokalnu SolarEdge kancelariju danas za više informacija o ovom i drugim SolarEdge pametnim energetskim rešenjima ili posetite veb lokaciju.

*Sertifikovano u Evropi kao DC rastavljač prema IEC/EN 60947-1 i IEC/EN 60947-3, VDE AR 2100-712 i OVE R-11-1
**U skladu sa standardom za detekciju luka UL1699B

solaredge.com
info@solaredge.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti