Prva evropska proizvodnja robota japanske korporacije Yaskawa biće u Sloveniji!

Komentari: 0

»Japanska korporacija Yaskawa će do 2022. godine stvoriti najmanje 200 novih radnih mesta«, prognozirali su na jučerašnjoj konferenciji za štampu u Frankfurtu Hiroshi Ogasawara (direktor i predsednik Yaskawa Electric Corporation) i Manfred Stern (predsednik i izvršni direktor Yaskawa Europe i potpredsednik korporacije Yaskawa Electric Corporation).
Yaskawa će u Sloveniji otvoriti novu proizvodnu firmu za izradu robota, koje su do sada izrađivali u proizvodnim centrima u Kini i Japanu. Očekuje se da će potreba za širenjem proizvodnih kapaciteta u Sloveniji do 2022. godine doneti 200 novih radnih mesta.

Prve Yaskawine robote iz evropske proizvodne linije bi dobili već 2018. godine. Nova proizvodna firma u Sloveniji će ispuniti oko 80 % evropskih potreba za robotima. Celokupna investicija je ocenjena na približno 25 miliona evra.
Kao jedan od najvećih globalnih aktera u sektoru industrijskih robota, sa više od 350.000 prodatih ugrađenih robota i kao vodeći međunarodni dobavljač pogonske tehnologije, kao i sistema za automatizaciju, Yaskawa sledi ambiciozno postavljenu strategiju širenja u Evropi. Korporacija sa stogodišnjom tradicijom postavlja nove tehnološke trendove, u suprotnosti sa međunarodnim smernicama svetskih korporacija, koji svoje tehnološko znanje i proizvodnju sele iz Evrope u Aziju, dok Yaskawa stvara upravo suprotni, svoj vlastiti poslovni put.

Yaskawa sa investicijama u postojećim robotskim poslovima i tehnologiji električnih pogona širi svoje evropske aktivnosti. Kompanija je raširila svoj poslovni model sa nedavnom strateškom povezanošću firmi sa područja industrijske upravljačke tehnologije i »zelene energije«, koja se usresređuje na energetska rešenja energije vetra i elektrifikaciju pogona brodova.

 

O YASKAWI:

Godišnjom prodajom više od 410 milijardi jena (približno 3,6 milijarde evra) Yaskawa je vodeći svetski proizvođač servo pogona (Sigma-7), inverterskih pogona (kao npr. GA700) i Motomanovih industrijskih robota. Vodeća filozofija kompanije od ustanovljenja, 1915. godine, dalje se temelji na načelu obezbeđenja najvećeg kvaliteta.

Širok raspon Yaskawinih poslovnih aktivnosti pokriva područja pogona (invertera), upravljanja kretanja (AC servo motori i pogoni, upravljači), roboti (industrijski roboti i robotski sistemi), sistemskog inženjeringa (srednje naponski inverteri, generatori, konverteri) i informacione tehnologije (proizvodi, koji se temelje na programskoj opremi).

VIPA GmbH u Herzogenaurachu, firma, koja je specijalizovana za vizualizaciju i procesnu automatizaciju, je deo YASKAWE od 2012 godine. YASKAWA je oktobra 2014. godine priključila takođe firmu The Switch Engineering Cooperation, koja

se bavi proizvodnjom turbina na vetar. Tako je YASKAWA jedno od retkih globalnih kompanija, koje može sama da obezbedi komponente i rešenja za skoro sve industrije.
Rezultat opsežnih ulaganja u istraživanja i razvoj su brojni izumi, patenti i inovacije.

Takvo usmerenje je omogućilo, da su Yaskawine divizije Drives & Motion i Robotika dosegli vodeći tržišni položaj u različitim granama industrije, zajedno s proizvodnjom sistema i inženjeringom (pakerice, pumpe/kompresori, tekstilne mašine, mašine za digitalnu štampu, kranovi i dizalice, oprema za proizvodnju poluprovodnika i elektroniku, mašine za proizvodnju i preradu drveta, stakla, metala i kamena) kao i tehnologiju dizanja, automobilsku montažnu i handling tehnologiju.

Upotreba Motoman industrijskih robota uključuje robotsko zavarivanje, laboratorijsku automatizaciju, pakovanje i handling i automatizovano lakiranje. Danas YASKAWA Europe GmbH, sa sedištem u Eschbornu kod Frankfurta, deluje u tri divizije – Drives & Motion (pogonska i upravljačka tehnologija), Robotika (industrijski roboti) i VIPA Controls (automatizacija i upravljačka tehnologija), s kojima pokriva potrebe tržišta u Evropi, Africi, na Bliskom istoku kao i područje nekadašnjeg Sovjetskog saveza.
www.yaskawa.eu.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti