FILOS d.o.o. - produktivnost, preciznost i kvalitet uz Bodor fiber lasere

Komentari: 0

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je kompanija BODOR, renomirani proizvođač fiber lasera za sečenje metala, odabrala našu firmu FILOS d.o.o. Čačak za ovlašćenog dilera za region Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kao kompanija koja već 3 decenije uspešno posluje kako na lokalnom, tako i na međunarodnom tržištu, Filos d.o.o. je u potpunosti ispunila uslove kompanije BODOR, kao pouzdan partner, koji se zalaže za inovacije visokih performansi, lokalnu stručnost i izvrsnost usluga.

Kompanija BODOR iz Kine jedan je od lidera u proizvodnji fiber lasera za sečenje metala. Vođeni zahtevima i potrebama kupaca, formirali su snažan i profesionalan tim za istraživanje i razvoj, u kome radi više od 100 istraživača i u koji se svake godine ulaže nekoliko miliona dolara.

Na taj način, BODOR je fokusiran na nova tehnološka dostignuća, koja nam donose efikasnije metode i savršeniji efekat sečenja.

Koristeći komponente i tehnička rešenja svetski poznatih brendova kao što su Schneider, SMC, Yaskawa, Precitec, Parker, IPG, MAX, Beckhoff, i uz najveću radionicu na svetu za proizvodnju opreme za lasersko rezanje, koja se prostire na 30.000 m2, BODOR je postao međunarodno prepoznatljiv brend evropskog kvaliteta i inteligentne proizvodnje, sa sertifikatima kao što su CE / FDA / ISO9001 / SGS itd.

Kao zastupnik kompanije BODOR za područje Srbije i Bosne i Hercegovine, naš glavni cilj je da pružimo kupcima mogućnost da nabave fiber lasere vrhunskog kvaliteta po pristupačnim cenama, a potom i da im obezbedimo brz servis sa odmah dostupnim originalnim rezervnim delovima.

Iako mnoge firme znaju da im je potrebna oprema poput lasera, mnogi zapravo i nisu upoznati sa tim kako fiber laser funkcioniše.

Bez obzira da li ste novi u industriji ili samo želite da usavršite svoje znanje, reći ćemo nekoliko reči o fiber laseru, njegovom načinu rada i prednostima.

Šta je Fiber Laser?

Fiber laser je izraz kojim se, zapravo, opisuje način prenosa laserske svetlosti od izvora (rezonatora) do laserske glave. Rezonator se kod ovog tipa lasera razlikuje od ranije najčešće zastupljenih CO2 laserskih rezonatora, a prenošenje laserskog zraka do laserske glave je značajno pojednostavljeno upotrebom fiberoptičkog kabla.

Time je proces izrade lasera znatno pojeftinio, kao i njihovo podešavanje na optimalne uslove rada.

Kako radi fiber laser?

Izvor laserskog zračenja (rezonator) emituje snažan snop svetlosti, koji se kroz optički kabal sprovodi do laserske glave, gde se nalazi niz sočiva, koji tu istu svetlost fokusiraju na površinu materijala koji se obrađuje (seče ili markira).

Ogromna temperatura, koja se generiše u toj tački, prouzrokuje topljenje i isparavanje materijala, koji se uz pomoć gasova kao što su azot N2 ili kiseonik O2 uklanja u vidu čestica prašine i na tom mestu ostavlja precizan rez.

Pre 15 godina nije bilo više od 20 originalnih proizvođača mašina za lasersko rezanje metala, a tržištem je dominirala nekolicina vodećih dobavljača.

U međuvremenu, tržište se otvorilo i danas postoji mnoštvo proizvođača fiber lasera.
Ovaj razvoj je doveo do toga da je tržište preplavljeno jeftinom opremom i upravo u tome leži glavni problem.

Kompanije za preradu metala suočene su sa velikim brojem novih dobavljača, koji imaju nedovoljno znanja o samom procesu proizvodnje, ne garantuju dostupnost rezervnih delova i ne nude korisničke usluge, jer im je jedini cilj prodaja po niskim cenama, kako bi povećali sopstveni tržišni udeo.

To često rezultira time da se zanemaruje najbitnija činjenica, da sistem laserskog rezanja funkcioniše samo kada bezbrojne komponente besprekorno komuniciraju.

Zbog komparativnih prednosti u odnosu na druge tipove laserskih sistema (CO2, YAG), kao što su izuzetna kompaktnost, brzina rada, visok kvalitet zraka, visok nivo preciznosti, produženi životni vek i niži troškovi servisiranja i rada, sve se više industrijskih preduzeća odlučuju za kupovinu fiber lasera, koji postaju njihov prvi izbor.

Tržište sve više diktira potrebu za fiber laserima velike snage (10KW+), jer to podrazumeva i veću brzinu rezanja metala, što znači da se postiže veća efikasnost skraćivanjem vremena proizvodnje.

Samim tim, kompanija može da obradi više porudžbina u istom proizvodnom ciklusu, što joj donosi veći profit.

U našim poslovnim prostorijama u Čačku smo napravili showroom, gde vas čeka naš stručni tim, da na licu mesta, uz prezentaciju i demonstraciju rada lasera, odgovori na sva vaša pitanja i pruži neophodnu tehničku podršku u svakom smislu, a sa ciljem da odabrete BODOR laser, koji će ispuniti i vaše najzahtevnije poslovne potrebe.

Zadovoljan kupac je oduvek bio naša najbolja referenca.

FILOS D.O.O.
Prijevor bb, 32205 Prijevor, tel: +381 32 883 020
www.fiberlaser.rs
bodor.filos@gmail.com

 

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti