Članice Udruženja kreativne industrije u Pekingu

Komentari: 0

Privredna komora Srbije pružila je podršku u organizaciji nastupa članica Udruženja za kreativnu industriju, na nacionalnom štandu Srbije na sajmu knjiga u Pekingu, koji se održava od 24. do 28. avgusta.

Organizator nastupa na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu je Ministarstvo kulture i informisanja, dok je aktivnosti na sajmu organizovao PEN centar Srbija. Delegaciju Srbije predvodi ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. Naša zemlja je na sajmu ove godine počasni gost, uz petanest zemalja centralne i istočne Evrope.

Ministar Vukosavljević je takođe imao posebnu čast da se među predstavnicima 15 zemalja na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu prvi obrati domaćinima i novinarima na svečanom otvaranju paviljona počasnih gostiju, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Vukosavljević je, u ime svih zemalja počasnih gostiju, pozdravio člana Politbiroa CK KP Kine nadležnog za kulturu, Liu Junšana, a tokom susreta je izraženo obostrano zadovoljastvo povodom daljeg unapređenja strateškog partnerstva i saradnje između Srbije i Kine, posebno u oblasti kulture, čemu je značajan doprinos dala istorijska poseta kineskog predsednika Si Djinpinga Srbiji.

Tokom zajedničkog obilaska štanda Republike Srbije na sajmu knjiga obostrano je potvrđen značaj i podsticajna uloga koju Srbija ima u formatu saradnje 1+16.

Posle susreta sa Liu Junšanom, ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosavljević sreo se i sa Jen Sjaodongom, zamenikom ministra za štampu i izdavaštvo Kine. U nastavku svečanosti, ministar Vukosavljević je imao i posebnu čast da se među predstavnicima 15 zemalja na Međunarodnom sajmu knjiga u Pekingu, prvi obrati domaćinima i novinarima na svečanom otvaranju paviljona počasnih gostiju.

 

Izvor: eKapija



0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti