Širi se industrijska zona Rumska petlja

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Odbornici Skupštine оpštine Ruma su usvojili Odluku o Izmeni plana generalne regulacije Rume kojom se građevinsko zemljište u industrijskoj zoni Rumska petlja proširuje.

Ova odluka će, nadaju se u opštinskom rukovodstvu, privući nove investitore i obezbediti nova radna mesta u Rumi.

Iz Unije poslodavaca Vojvodine smatraju da ovakvi potezi stvaraju dobru klimu za širenje privrede i dolazak domaćih i stranih privrednika u Rumu.

- Ovo ide u prilog ideji da se realizuje krova nacionalna strategija širenja privrednog ambijenta, koji bi u ekonomskom, socijalnom i društveno-odgovornom smislu bio adekvatan za širenje privrede, uz načela zelene ekonomije i očuvanja životne sredine - kaže Vladimir Lalošević, predsednik Unije poslodavaca Vojvodine.

Predsednik Skupštine оpštine Ruma Stevan Kovačević veruje da usvajanje izmena plana može da doprinese povećanju proizvodnih kapaciteta firmi koji trenutno rade u ovoj industrijskoj zoni:

- Proširenje građevinske zone u pravcu Rumske petlje omogućiće potencijalnim i budućim investitorima da u tom prostoru proširuju svoje kapacitet i grade nove.

Dobar strateški položaj pored dva autoputa ovu industrijsku zonu čini veoma atraktivnom. Izmenom plana, veruju nadležni, zona postaje još privlačnija za investitore.

Izvor: eKapija

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti