Prezentacija programa i projekata Švajcarske komisije za tehnologiju i inovacije

Komentari: 0

22. mart 2017, 11:00 časova, PKS, Resavska 15, sala 1, prizemlje

Walter Steinlin, predsednik švajcarske Komisije za tehnologiju i inovacije (KTI), u okviru zvanične posete Srbiji, predstaviće u Komori programe i projekte KTI.

Prezentaciji će prisustvovati Marko Čadež, predsednik PKS, predstavnici startap zajednice, mikro, malih i srednjih preduzeća, institucija i organizacija koje se bave inovacijama i sprovođenjem omladinskih politika.

Komisija za tehnologiju i inovacije je švajcarska federalna agencija za finansijske podsticaje koja podstiče naučne inovacije u Švajcarskoj finansijskim sredstvima, profesionalnim savetovanjem i umrežavanjem. Bavi se transferom znanja i tehnologija između privrede i istraživačkog rada, sa ciljem da ujedini privredu, posebno MSP sektor i javne istraživačke institucije.

KTI promoviše preduzetništvo i podržava inovativne poslovne ideje, kreira instrumente i metodologije za uspešno sproveđenje poslovnih ideja u novim kompanijama. Među značajnim instrumentima KTI ističe obrazovanje i obuku potencijalnih i aktivnih mladih privrednika, kao i obuku i podršku u potrazi za investitorima.
Walter Steinlin boravi u Srbiji 21. i 22. marta, a posetu je organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Ambasadom Švajcarske i Naučno- tehnološkim parkom Beograd.

Kontakt za učesnike: Milica Pavić | T: 066 875 11 50 |

E: milica.pavic@pks.rs

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti