KONFERENCIJA “ORGANSKA PROIZVODNJA U SRBIJI – NA PUTU KA ORGANSKOM”

Komentari: 0

27. mart 2017, 10:00 časova, PKS, Resavska 15, sala 1, prizemlje

Centar za organsku proizvodnju Privredne komore Srbije uz podršku Nemačko – srpske razvojne saradnje koju sprovodi GIZ organizuje 27. i 28. marta međunarodnu konferenciju na temu organske proizvodnje u Srbiji.

Prvog dana učesnicima konferencije obratiće se: Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Srbije, Veljko Jovanović, rukovodilac Centra za organsku proizvodnju Privredne komore Srbije, Jirgen Šmid, predstavnik ambasade Nemačke u Beogradu.

Cilj konferencije jeste da se domaća iskustva uporede sa praksom i iskustvom u regionu i Evropskoj uniji i da se organska proizvodnja i dalje razvija na dobrim i zdravim temeljima. Teme konferencije su: zakonski okvir u organskoj proizvodnji, mere podrške, sistem kontrole i tržište.

Predavači dolaze iz renomiranih instituta koji rade na pravnoj regulativi i unapređenju organske proizvodnje širom sveta. Među predavačima su: Konrad Hauptflajš, menadžer sektora edukacije IFOAM-a (Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede), Beate Huber, upravnik odseka za međunarodnu saradnju FiBL –a (Institut za istraživanje u organskoj poljoprivredi) iz Austrije, Sonja Karoglan Todorović, konsultant za održivu proizvodnju i ruralni razvoj iz Hrvatske.

Kontakt za učesnike: Olga Kešelj | T: 011 41 49 473 |

E: olga.keselj@pks.rs

 

Izvor: PKS

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti