PREGLED KOMPONENTI OD LITTELFUSE i IXYS

Komentari: 0
Fotografija od: TME

LITTELFUSE i IXYS su među najpoznatijim svetskim kompanijama. Njihovi proizvodi takođe uživaju poverenje TME kupaca. Zbog toga su ovi američki proizvođači tako često uključeni u našu ponudu.

Bilo bi teško opisati sve inovativne komponente LITTELFUSE i IXYS na jednom mestu – stoga u nastavku predstavljamo mali uzorak iz našeg kataloga. To su serije proizvoda i porodice koje se izdvajaju među konkurentima (ne samo po kvalitetu, već i po ceni).

Sve predstavljene proizvode možete naručiti direktno iz naših skladišta, bez rizika od kašnjenja u isporuci!

ZAŠTITNE KOMPONENTE OD LITTELFUSE

Kada govorimo o ponudi LITTELFUSE, ne možete zanemariti različite vrste zaštitnih uređaja. Oni čine značajan deo proizvodnog asortimana proizvođača koji je dostupan u TME.

Zbog velikog broja ovih komponenti, u nastavku navodimo samo dve odabrane grupe proizvoda.

Ipak, za sve kupce zainteresovane za osigurače i zaštitne komponente, preporučujemo da posetite naš katalog i da se upoznate sa kompletnom ponudom ovih proizvoda kompanije LITTELFUSE.

LITTELFUSE ODVODNICI PRENAPONA

Odvodnici prenapona su osnovne komponente za zaštitu elektronskih kola. U TME katalogu možete pronaći različite tipove LITTELFUSE odvodnika prenapona dizajniranih za THT i SMT montažu.

Fotografija od: TME

Osim minijaturnih dimenzija, karakteriše ih keramičko-metalno kućište punjeno gasom, zahvaljujući čemu odvodnici oslobađaju minimalnu količinu energije.

Shodno tome, oni su savršeno prikladni za primenu u kolima koja podležu rigoroznim standardima, kao što su oprema za testiranje, brojila, ADSL instrumenti, kao i medicinski uređaji.

LITTELFUSE NANO2 OSIGURAČI

LITTELFUSE minijaturni osigurači su dostupni u različitim verzijama. Među njima, porodica proizvoda Nano2 vredi opisa. Ovo su komponente zatvorene u standardnim SMD paketima: 1206 i 2410.

Takođe ih karakteriše usklađenost sa RoHS i dizajn bez halogena (u mnogim slučajevima i bez olova). Ovi osigurači su pažljivo prilagođeni specifičnim uslovima rada, stoga proizvođač navodi namenske aplikacije za svaku seriju.

Na primer, serija 448 je dostupna za širok spektar radnih struja i dizajnirana je imajući na umu računarske mreže i opremu, LCD monitore, kao i kućne aparate i potrošačku elektroniku.

Fotografija od: TME

Serija 465 je, sa druge strane, prilagođena da radi na 250VAC i pogodna je za primenu u izvorima napajanja, sistemima osvetljenja ili industrijskoj opremi.

IXYS TRANZISTORI

LITTELFUSE je 2017. godine preuzeo drugog, poznatog proizvođača elektronskih komponenti – brend IXYS. Kompanija je specijalizovana za proizvodnju inovativnih poluprovodničkih komponenti, posebno energetskih poluprovodničkih tranzistora, koji nisu mogli izostati u TME ponudi.

Pored tranzistora, u našem katalogu se nalaze i diode, ispravljački mostovi, drajveri i tiristori IXYS.

Neki od ovih proizvoda dostupni su u obliku diskretnih poluprovodničkih modula

IXYS IGBTS

IGBTs, odnosno bipolarni tranzistori sa izolovanim vratima, sve češće postaju alternativa MOSFET-ovima.Oni su atraktivni u pogledu cene, karakteriše ih nizak uklopni napon i optimalno su rešenje za aplikacije velike struje ili visokog napona.

Osnovna varijanta ovih komponenti je NPT (Non Punch Through) dizajn. Zahvaljujući velikom sigurnom radnom području (SOA), oni se dobro ponašaju u pogonima elektromotora.

Nedostatak NPT IGBT-a je njihova mala brzina prebacivanja (u poređenju sa MOSFET-ovima) i prisustvo repne struje na kolektoru.

Fotografija od: TME

Ovaj problem je rešen Punch Through (IGBT-PT) tehnologijom, koja se sastoji u ugrađivanju bafera u slojeve komponenti, čime se ubrzava rekombinacija naelektrisanja u tranzistoru.

Ovo omogućava manje gubitke energije, a komponenta postiže negativan temperaturni koeficijent, odnosno napon na komponenti opada kako temperatura raste. Ova vrsta rešenja se koristi u izvorima napajanja, DC pretvaračima itd.

TME ponuda uključuje oba tipa IGBTS-a, smeštena u standardne pakete dizajnirane za SMD i THT montažu.

XPT IGBTS OD IXYS

The XPT (Extreme-light Punch-Through) tehnologija je varijanta PT rešenja koju karakteriše upotreba izuzetno tankog tampon sloja.

Fotografija od: TME

Na ovaj način se postiže nizak toplotni otpor komponenti, povećava maksimalna frekvencija uključivanja, dodatno se snižava uklopni napon i smanjuju gubici energije.

IGBTS bazirani na ovoj tehnologiji dostupni su direktno iz TME-ovog skladišta u modularnoj varijanti.

MOSFET SERIJE POLAR

Serija energetskih MOSFET-ova POLAR razvijena je imajući na umu kompromis između cene i atraktivnih specifikacija. Njihove najvažnije karakteristike su: niska otpornost na drejn-izvor (RDS) u uključenom stanju i malo opterećenje potrebno na kapiji da bi se uključio tranzistor.

Shodno tome, POLAR tranzistori mogu efikasno da rade u aplikacijama sa širokim spektrom frekvencija.

Istovremeno: manji pasivni elementi se koriste za upravljanje njima, što smanjuje veličinu i težinu uređaja. POLAR serija je dobro zaštićena od struja koje nastaju pri rukovanju induktivnim opterećenjima, kao što su motori, elektromagneti, kalemovi, itd.

KOMPONENTE ZA AUTOMATIZACIJU LITTELFUSE & IXYS

Ovde treba napomenuti da se mnogi od LITTELFUSE proizvoda koji se nude preko TME uglavnom primenjuju u industriji i automatizaciji.

Fotografija od: TME

Primer takvih rešenja su IXYS OptoMOS releji male snage.

OPTOMOS SERIJA LOW POWER SSRS

OptoMOS je vrsta čvrstog releja. Komponente ove vrste su zasnovane (kao što samo ime govori) na tehnologiji optičke izolacije kola.

Koriste se svuda gde kontrolna jedinica i kontrolisani uređaj rade u izuzetno različitim naponskim opsezima ili je potrebna napredna izolacija iz bezbednosnih razloga (npr. medicinski uređaji, merili protoka zapaljivih tečnosti, vazduhoplovna industrija).

Ovo je jedan od najboljih metoda zaštite kontrolera od oštećenja usled električnog kvara. Napon izolacije za OptoMOS proizvode kreće se od 1,5 kV do 5 kV.

Dostupni su u paketima za površinsku i montažu kroz rupe (ili THT utičnice).

Kontrolna struja obično ne prelazi 100mA, dok radna struja može dostići i do 11A.

Najčešće ove komponente mogu da rade u temperaturnom opsegu od -40°C do 85°C.

www.tme.eu

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti