NI je predstavio sledeću generaciju upravljačkih sistema optimizovanih za industrijski Internet of Things (IioT)

Komentari: 0

Novi CompactRIO, FlexRIO i Single-Board RIO kontroleri omogućavaju kompanijama ubrzavanje izrade pametnih industrijskih sistema i mašina

National Instruments, proizvođač platformski orijentisanih sistema koji omogućavaju inžinjerima i naučnicima da reše najveće inženjerske izazove, predstavio je novi embedded-system hardver baziran na otvorenoj, fleksibilnoj, kroz LabVIEW rekonfigurabilnoj I/O (RIO) arhitekturi.

Ovaj hardver sadrži CompactRIO kontroler visokih performansi, namenjen integratorima složenih industrijskih aplikacija, kontroler za FlexRIO za dizajnere aplikacija visokih performansi na embedded sistemima i Single-Board RIO kontroler namenjen dizajnerima koji zahtevaju lake i brze izmene u aplikaciji na embedded sistemu. Ovi kontroleri sadrže u sebi najnovije tehnologije od Intel-a i Xilinx-a, i potpuno su podržani od strane LabVIEW softvera, od LabVIEW FPGA modula kao i NI Linux Real-Time, dajući snagu sistem dizajnerima i projektantima uređaja da se uhvate u koštac sa najzahtevnijim mernim i upravljačkim izazovima.

“Dok Industrijski Internet of Things (IIoT) nastavlja da ostvaruje uticaj na način povezivanja, komunikaciju i na optimizaciju smart sistema, embedded inženjeri se suočavaju sa rastom i razvojem, kako umrežavanja tako i sa zahtevima oko performansi i sigurnosti sistema, kao i povećanim pritiskom da se što brže stigne na tržište, pri tome redukujući cenu razvoja,” rekao je Jamie Smith, direktor embedded sistema u NI. “NI LabVIEW RIO arhitektura je kompletna platforma na kojoj inženjeri mogu brzo da dizajniraju, naprave prototip i isporuče embedded sistem za napredno upravljanje i praćenje u oblasti IioT.”

Da bi izašli u susret zahtevima u oblasti IIoT, koji stalno evoluiraju, NI platforma objedinjuje u sebi inteligentne sisteme, povezivanje i međusobno umrežavanje sistema, upareno sa analitičkim softverskim alatima osmišljenim da pruže uvid u poslovnu i tržišnu vrednost.

“NI LabVIEW RIO arhitektura, sa real-time procesorima, korisnički programabilnim FPGA i modularnim I/O, daje nam mogućnost i fleksibilnost da gradimo kompleksne upravljačke sisteme za pametne poljoprivredne mašine,” rekao je Steve Aposhian, predsednik i glavni inženjer u FireFly Equipment-u. “Programiranje svih delova sistema kroz LabVIEW ubrzava proces razvoja, omogućujući da inovacije brže plasiramo na tržište.”

Ključne karakteristike 

Visoke performanse CompactRIO kontrolera

- Intel Atom procesor: Zatvorite brže povratnu spregu, savladajte više zadataka upotrebom istog kontrolera i obradite podatke sa većom preciznošću sa dosad najbržim quad-core 1.91GHz procesorom dostupnim u CompactRIO kontroleru.

- Kintex-7 FPGA: Obavite obradu signala više kanala u toku samog rada i implementirajte složena filtriranja i upavljačke algoritme

- NI Linux Real-Time: Pristupite rastućoj zajednici aplikacija i intelektualnih svojina sa sigurnim i robusnim 64-bitnim real-time operativnim sistemom baziranim na Linuxu.

- Embedded UI: Ugradite lokalni HMI i iskoristite upravljački sistem da napravite i rešite sopstvene HMI zadatke, pritom dramatično smanjujući cenu i skraćujući vreme razvoja i integracije.

- Secure Digital (SD) storage: Konfigurišite način na koji snimate, organizujete i pristupate podacima.

Kontroler za FlexRIO

- Kintex-7 FPGA: Implementirajte upravljačke algoritme i naprednu obradu signala visoke brzine sa podrškom za preko 30 I/O modula visokih performansi.

- Kompaktan dizajn: Pređite brzo sa izrade prototipa na PXI platformi do spuštanja na kontroler dimenzija 1.75 x 5.5 x 9.2 in. uz minimalne izmene u softveru 

- Dual-Core ARM procesor: iskoristite prednosti samostalne operacije kombinovane sa NI Linux Real-Time OS

Single-Board RIO kontroler 

- Zynq system-on-a-chip (SoC) sa NI Linux Real-Time: Iskusite povećane performanse sa dual-core, 667 MHz ARM procesorom, Artix-7 FPGA i robusnim Real-Time OS.

- Optimizovan za vaš sistem: Iskoristite prednosti fleksibilnog kontrolera, realizovanog na jednoj PCB ploči, da date inteligenciju pametnom industrijskom sistemu.

- Ponovna upotreba koda: Minimalizujte troškove prelaska sa prototipa na proizvod i troškove dorade sistema koje se mogu javiti nakon početka eksploatacije uređaja.

Da saznate više o najnovijim dodacima za NI embedded sistem platformu, posetite www.ni.com/embedded-systems/products/hardware/.

“Kao lider u oblasti merenja i kao aktivan član u Industrijskom internet konzorcijumu (Industrial Internet Consortium - IIC), pridruženi član Intel alijanse za IIOT rešenja (Intel Internet of Things Solutions Alliance) i kao srebrni član u Linux fondaciji (The Linux Foundation), NI daje veliki doprinos u kreiranju arhitektura koje povezuju sve delove IioT”.

O National Instruments-u

Od 1976, NI (www.ni.com) je učinio mogućim da inženjeri i naučnici rešavaju najveće inženjerske izazove pomoću moćnih platformski orijentisanih sistema koji ubrzavaju produktivnost i podstiču brzu realizaciju novih ideja.

Klijenti iz širokog spektra oblasti industrije – od zdravstvene do automobilske i od potrošačke elektronike do uređaja za praćenje fizike čestica – koriste NI integrisane hardversko softverske platforme da bi poboljšali svet u kojem živimo. 

 

PREVENCIJA

je najbolji lek

Poboljšavanje operativne efikasnosti je ključno za održavanje vitalnosti širokog dijapazona mašina. Sa integrisanom platformom koja kombinuje robusni CompactRIO hardver i intuitivni NI InsightCM™ softver, NI nudi sisteme za monitoring rotirajuće opreme. Sa naprednim mogućnostima za ulaze/izlaze, obradu složenih signala kao i mogućnostima za vizualizaciju i analitiku, NI vam pruža vrhunsku tehnologiju industrijskog interneta stvari i povezuje opremu, ljude i tehnologiju kao nikada ranije.

Pogledajte kako na ni.com/mcm



CompactRIO, LabVIEW, National Instruments, NI, ni.com, NI FlexRIO i NIWeek su robne marke National Instruments-a. Ostali proizvodi i nazivi pomenuti u tekstu su robne marke ili robni nazivi odgovarajućih kompanija. Registrovani zaštitni znak Linux® se koristi u skladu sa podlicencom od LMI, ekskluzivnim licencerom Linux Torvaldas, vlasnikom marke na svetskom nivou. 

 

Izvor: Časopis Industrija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti