Kompanija DHL gradiće na beogradskom aerodromu distributivni centar na više od 10.000 m2

Komentari: 0
Fotografija od: (Foto: Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura

Na aerodromu Nikola Tesla u planu je izgradnja terminala distributivnog centra avionskih pošiljki sa administrativno logističkom službom, vidi se iz urbanističkog projekta za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio javnu prezentaciju.

Iako se kao investitor ovog projekta navodi preduzeće Jat Tehnika, koje je u vlasništvu grupacije Avia Prime, iz idejnog rešenja se može videti da je u pitanju distributuvni centar nemačke kompanije DHL.

Kako je portal Zamaaero pisao, u septembru prošle godine, DHL je bio na sastancima u Beogradu sa Avia Prime, odnosno Jat Tehnikom.

Prema nezvaničnim informacijama tema sastanaka bila je upravo prodaja parcele Jat Tehnike na aerodromu, gde bi DHL izgradio distributivni centar.

Parcela na kojoj je predviđena gradnja površine je 21.424 m2, a nalazi se između asfaltiranih internih saobraćajnica kompleksa aerodroma.

Projektom je planirana gradnja objekta za prihvatanje, razvrstavanje i isporuku pošiljki koje se prevoz avionskim saobraćajem, BRGP 10.176,12 m2.

Predviđeno je da se objekat sastoji od hale za prijem, razvrstavanje i isporuku pošiljki, administrativnog dela i fingera sa transportnim trakama.

U blizini glavnom objekta je predviđen i tehnički blok sa trafostanicom, dizel agregatom i prostorom za tehničke sadržaje i opremu.

U kompleksu je predviđen i parking sa oko 120 mesta.

Izgradnja objekta se može obavljati fazno, a kako se u projektu navodi, planirani broj zaposlenih do 2040. godine je 302, sa radom u tri smene.

Nosilac izrade urbanističkog projekta je Energoprojekt - urbanizam i arhitektura, a zahtev za potvrđivanje projekta podnelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Sektor za prostorno planiranje i urbanizam.

Javna prezentacija trajaće do 31. maja.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti