SOMFY GRUPA PREUZIMA SVOG DISTRIBUTERA MIGRO D.O.O. ZA RAZVOJ SVOJE POZICIJE U SRBIJI I NA BALKANU

Komentari: 0

Somfy, kao vodeća kompanija u stambenoj industriji, deo je miliona korisnika u svetu tako što im svakoga dana život čini ugodnijim, lakšim i bezbednijim. Širok opseg pametnih proizvoda za kuću funkcionišu kao dodatak i kombinuju se jedni sa drugima da bi napravili prilagodljiv i stabilan ekosistem koji može da se koristi sa drugim brendovima i proizvodima opreme za kuću.

Održiva i pouzdana automatizacija doma poboljšava ne samo dobro stanje, već i energetsku efikasnost domova, tako smanjujući CO2 emisije i emisije ugljen dioksida.

Nakon dve decenije razvoja poslovanja u Srbiji i susednim zemljama Balkana preko svog distributera - Migro d.o.o., SOMFY Grupa sa zadovoljstvom objavljuje preuzimanje ključnih sredstava od Migro d.o.o. i spajanje sa novostvorenom podružnicom u Srbiji, Somfy d.o.o.

Ovo obeležava ključni korak u srpskom i balkanskom tržišnom putovanju zarad jačanja pozicije brenda na ovom području. Više od 20 godina, SOMFY Grupa zajedno sa Migro d.o.o. ostavlja svoj pečat u regionu, stvarajući uspešna partnerstva sa preko 300 poslovnih saradnika u sektoru automatizacije prozora i vrata.

Ova dugogodišnja saradnja učvrstila je reputaciju Grupe kao lidera u industriji od poverenja, a osnivanjem Somfy d.o.o. ističe se posvećenost negovanju još dubljih poslovnih veza u regionu. Kao deo svoje strateške vizije, SOMFY Grupa planira da nastavi sa investiranjem, kako bi kontinuirano unapređivala uslugu koju nudi svojim klijentima i partnerima.

PAMETNA REŠENJA ZA DOM OD KOMPANIJE SOMFY

U srpskoj i balkanskoj regiji Somfy je već razvio jaku poziciju u automatizaciji roletni, tendi, kapija i vrata od garaža, kao i unutrašnjih zavesa.

Automatizacija roletni je prvi korak kako bi domovi bili udobniji i ugodniji. Zadržavajući toplotu unutar zgrade i radeći kao izolacija za prozore, pametne roletne mogu da poboljšaju efikasnost energije i termalni komfor u toku godine.

Električne roletne povezane na TaHoma centralnu jedinicu dopuštaju da toplota sunca bude efikasno iskorišćena, kao odgovor na spoljašnje uslove.

Motorizovane zavese za prozore se automatski prilagođavaju na pravi položaj u pravom trenutku. Zimi se otvore da zagreju kuću koristeći toplotu sunca u toku dana i zatvaraju se uveče da bi zadržali toplotu unutra. To dovodi do čak 30% uštede za račune za grejanje*.

Sa druge strane, leti, zavese na prozorima se automatski zatvaraju kada je sunce izašlo kako bi bilo blokirano i zadržalo hladnoću u kući. Moguće je smanjiti unutrašnju temperaturu do 7 C°**, te tako smanjiti korišćenje klima uređaja i negativnog uticaja na okolinu

Motorizovane tende za terasu takođe mogu da pomognu kako bi kuće bile hladnije unutra, u toku letnjih naleta toplote. Automatizovana kapija i vrata od garaže garantuju bezbedan i ugodan pristup.

Takođe pružaju pogodnu daljinsku kontrolu imovine. Sva pametna rešenja koje pruža Somfy mogu da se povežu u jedan ekosistem zahvaljujući TaHoma® centralnoj jedinici.

TaHoma® povezuje i kontroliše svaki ugao pametnog doma, dopuštajući krajnjim korisnicima da se povežu na do 200 različitih uređaja i naprave do 40 scenarija.

Ova inteligentna jedinica koordiniše uređajima u realnom vremenu i optimizira efikasnost energije čak i kada članovi domaćinstva nisu kod kuće. Somfy nudi pametna rešenja koja ne samo što povećavaju ugodnost onih koji borave u kući i optimizira potrošnju energije, već vodi računa i o okolini.

Kompanija poštuje ekološke ciljeve putem svoje inicijative "ACT FOR GREEN". Svi proizvodi sa ovim obeležjem dizajnirani su na ekološki način i smanjuju uticaj na okolinu od ekstrakcije sirovih materijala do kraja veka trajanja proizvoda.

Do 2024. godine, preko 65% Somfy proizvoda koji su se prodali u celom svetu bili su "Act for Green" proizvodi. Cilj kompanije je da se dostigne 100% do 2030. godine.

Uz Somfy tehnologije, možemo da živimo u harmoniji sa prirodom dok uživamo u ugodnom životnom stilu. * Somfy simulacije se vrše uz pomoć Carbone 4, nezavisne kompanije za savetovanje koja je specijalizirana za strategiju niske emisije i adaptacije na klimatske promene.

Rezultati se razlikuju u zavisnosti od veličine kuće, geolokacije, godine izgradnje i opreme prozora (roletne, spoljašnje roletne). ** TBC studija za Francusku federaciju izgradnje: analiza energetskog doprinosa roletnama za prozore.

Normativni i regulatorni razvoj. TBC INNOVATIONS je kompanija za istraživanje i konsultovanje sa 25 godina iskustva na tržištu za razvoj.

Rezultati mogu da se razlikuju u zavisnosti od veličine zgrade, geografske lokacije, godine izgrade, opreme za prozore (roletne, prozorski suncobrani).

O SOMFY Grupi:

Kompanija je osnovana 1969. godine u Francuskoj, a sada posluje u 58 zemalja, Somfy je svetski lider u automatizaciji prozora i vrata.

Kao pionir u automatizaciji doma, Grupa konstantno uvodi inovacije kako bi garantovala svojim korisnicima udobnost, blagostanje i sigurnost u domu i potpuno je posvećena promovisanju održivog razvoja.

Već 50 godina, Somfy koristi automatizaciju za poboljšanje životnog okruženja i posvećena je stvaranju pouzdanih i održivih rešenja koja promovišu bolji život i blagostanje za sve.

Somfy Sp. z o.o.
ul. Marywilska 34
03-228 Warszawa – Polska
www.somfy.pl

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti