Schneider Electric proglašen najodrživijom kompanijom na svetu od strane časopisa Time i portala Statista

Komentari: 0
Fotografija od: Time

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijI, našao se na vrhu liste „Najodrživijih kompanija na svetu za 2024.“ časopisa Time i portala Statista.

Ovo priznanje odražava ambiciozne ciljeve kompanije Schneider Electric da smanji sopstvene emisije, ali i posvećenost kompanije da pomogne svojim kupcima da postanu energetski efikasniji i smanje svoje emisije.

Time i Statista koristili su transparentnu, višestepenu metodologiju za identifikaciju najodrživijih svetskih kompanija za 2024.

Proces je počeo skupom od više od 5.000 najvećih i najuticajnijih svetskih kompanija. Posle rigorozne procene u četiri faze, konačni poredak isključio je neodržive industrije i razmatrao faktore kao što su eksterni rejting održivosti i obaveze, prakse korporativnog izveštavanja i pokazatelji ekološkog i socijalnog učinka. Taj sveobuhvatni pristup proizveo je poredak od 500 kompanija iz više od 30 zemalja.

I Time i Statista istakli su tehnološku stručnost kompanije Schneider Electric i program Schneider Sustainability Impact (SSI).

Ovaj transformativni program pokreće i meri napredak kompanije ka globalnim ciljevima održivosti 2021—2025, doprinoseći dugoročnih opredeljenjima, njih ukupno šest, koja obuhvataju sve tri dimenzije - zaštitu životne sredine, socijalnu i dimenziju upravljanja (Environmental, Social and Governance - ESG).

U okviru tog napretka, kompanija je pomogla kupcima da smanje emisije ugljenika, sa 553 miliona tona CO2 ušteđenih i izbegnutih od 2018.

Kompanija je takođe ostvarila značajan napredak u transformaciji sopstvenog lanca snabdevanja.

Emisije ugljenika 1.000 najboljih dobavljača kompanije Schneider Electric pala je za 27% od početka programa - a 21% najstrateškijih partnera u lancu snabdevanja kompanije ispunilo je pristojne standarde rada kompanije Schneider Electric.

„Izuzetno smo počašćeni što smo prepoznati kao najodrživija kompanija na svetu“, rekao je Peter Herweck, izvršni direktor kompanije Schneider Electric. „Ovo postignuće svedoči o našoj nepokolebljivoj posvećenosti održivosti, koja je sastavni element svega što radimo. U našim odlukama i svakodnevnim poslovima uzimamo u obzir životnu sredinu, društvo i dobro upravljanje. Zato se snažno trudimo da postignemo još veći napredak u našim ciljevima održivosti i da obezbedimo da svi doprinesu stvaranju pozitivnih i trajnih efekata.“

Schneider Electric je takođe nedavno uključen u Svetski indeks održivosti Dov Jones 13. godinu zaredom, rangiran je kao prvi u svojoj industriji, dok je u ukupnoj global listi rangiran na 7. poziciji i obezbedio je svoje mesto u evropskom indeksu. Ovo dostignuće odražava njegove snažne performanse u životnoj sredini, društvu i upravljanju (ESG), a održivost je u središtu njegove strategije.

O kompaniji Schneider Electric

Svrha kompanije Schneider Electric jeste da svojim uticajem (IMPACT) osnaži svakoga da koristi raspoloživu energiju i resurse na najbolji mogući način i obezbedi razvoj i održivost za sve. Ovaj koncept nazivamo „Life is On”.

Naša misija je da budemo vaš partner od poverenja u održivosti i efikasnosti.

Mi smo globalni tehnološki lider na polju energetike, eksperti u oblasti elektrifikacije, automatizacije i digitalizacije pametnih industrija, postojane infrastrukture, bezbednih data centara i intuitivnih domaćinstava.

Vođeni stručnošću koju posedujemo, obezbeđujemo integrisana end-to-end IoT industrijska rešenja podržana veštačkom inteligencijom. Ista primenjujemo na proizvode, automatizaciju, softverska rešenja i usluge, isporučujući digitalne blizance koji obezbeđuju profitabilan rast našim klijentima.

Mi smo kompanija kojoj su zaposleni na prvom mestu. Zapošljavamo 150.000 stručnjaka i sarađujemo sa preko milion partnera iz više od 100 zemalja kako bismo bili na raspolaganju našim klijentima i zainteresovanim stranama. Negujemo različitost i inkluziju u svim domenima, vođeni smislenom svrhom – održivom budućnosti za sve.


www.se.com 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti