Svečano otvoren savremeni ABB trening centar „Nikola Tesla“

Komentari: 0

Kompanija ABB d.o.o. Beograd je svečano otvorila savremeni trening centar „Nikola Tesla“ u okviru svoje poslovne zgrade u Beogradu

U utorak, 02. jula 2019. godine, kompanija ABB, inventivni tehnološki lider u oblasti energetike i vodećih digitalnih tehnologija u industriji, svečano je otvorila savremeni tehnološki trening centar „Nikola Tesla“ u poslovnoj zgradi kompanije ABB u Beogradu. Projekat izgradnje i opremanja trening centra trajao je 6 meseci i realizovan je u saradnji sa kompanijom ABB iz Nemačke.

Projekat je zasnovan na ideji da ABB ponudi kupcima savremeni interaktivni prostor u kojem bi mogli da upoznaju izloženu opremu i da dobiju više informacija o ABB proizvodnom portfoliu, rešenjima, uslugama i savremenim tehnologijama koje ABB nudi u Srbiji.

Interaktivni centar je podeljen u tri tematske celine, od kojih je prva vezana za upravljanje pametnim domom i opremljena je ABB-Free@home sistemom kućne automatike. U interaktivnoj dnevnoj sobi nalaze se kompletne ABB instalacije i kvalitetna i pouzdana rešenja vezana za upravljanje pametnim zgradama i domovima.

Drugi deo trening centra je vezan za segmente Energetika i Industrija u kome se nalaze izloženi niskonaponski i srednjenaponski razvodni ormani i table, UniSec srednjenaponsko vazduhom izolovano postrojenje za sekundarnu distribuciju, koje se najčešće koristi u trafo stanicama za napajanje većih stambeno - poslovnih objekata i tržnih centara, zatim je izložena i merno-regulaciona oprema i instrumentacija, a poseban deo zauzima ABB robot IRB 1200 kojeg krasi novi dizajn, kompaktnost i jednostavna integracija. Treći deo čini sam trening prostor koji je osmišljen za održavanje različitih obuka kupaca, korisnika ABB opreme i studenata. 

Guenter Giesser, ABB menadžer za globalne treninge i tehničku promociju proizvoda u zgradarstvu, istakao je pred brojnim zvanicama da je trening centar izgrađen upravo za njih i da je ideja da oni najviše koriste ovaj prostor i imaju koristi od direktnog upoznavanja sa ABB uređajima koji su izloženi, kao i njihovim primenama u industriji.

„Pre dve godine ABB je osnovao program „Building Academy“ koji pruža obuku klijentima u upravljanju automatizacijom prostora i objedinjuje sve uređaje koji se ugrađuju u pametne zgrade i kuće, kao i industrijske zgrade. Na inicijativu kolega iz ABB Srbije, podržali smo otvaranje jednog inovativnog trening centra u Srbiji. Cilj trening centra, kao i planiranih obuka za kupce je da se približimo kupcima i bolje razumemo njihove izazove sa kojima se suočavaju, da u zajedničkoj interakciji dođemo do rešenja kako bi njihovo poslovanje bilo profitabilno i održivo“, izjavio je Guenter Giesser.

Treba naglasiti da ovo nije prvi trening centar koji je kompanija ABB otvorila u Srbiji. Pre tri godine, otvoren je ABB trening centar „Mihajlo Pupin“ koji je specijalizovan za frekventne regulatore. Centar je akreditovan za obuku naših korisnika i partnera i naši treneri su autorizovani da obučavaju ne samo kolege inženjere iz Srbije, već i iz regiona.

„Znanje koje posedujemo mi i naši akreditovani treneri, prenosimo našim kupcima, inženjerima i studentima, kako bi stekli praktično znanje, obuku i sertifikaciju vezano za ABB opremu koju koriste.

Ovo je jedini ovakav centar u jugoistočnoj Evropi i njegovim uspehom pokazujemo koliko ulažemo u znanje i koliko ćemo nastaviti da ulažemo i u budućnosti“, istakao je Aleksandar Ćosić, direktor kompanije ABB u Srbiji.

ABB d.o.o.
Bulevar Peka Dapčevića 13
11010 Beograd
Tel.+381 11 3094 300
RS-office@abb.com 
www.abb.rs
 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti