Schneider Electric Razvojni centar u Srbiji dobio novog direktora

Komentari: 0

Dragoljub Damljanović - generalni direktor Schneider Electric Razvojnog centra

• Na čelo Schneider Electric Razvojnog centra u Srbiji došao je Dragoljub Damljanović

• Prioritet je održavanje liderske pozicije softverskih rešenja na globalnom nivou, ubrzan rast prodaje, kao i nastavak poboljšanja mogućnosti za razvoj karijere i uslova za rad zaposlenih

Na čelo Schneider Electric Razvojnog centra u Srbiji došao je Dragoljub Damljanović. Damljanović je u kompaniji Schneider Electric više od 16 godina i za to vreme je doprineo razvoju kompanije sa brojnih liderskih pozicija: Direktor Schneider Electric Srbija d.o.o., VP za područje Jugoistočne Evrope za ponudu iz domena energetike i servisa, zatim direktor prodaje za Digital Grid diviziju za područje celog sveta, funkciju koju nastavlja da obavlja zajedno sa novim izazovom koji je prihvatio u Srbiji. Dosadašnji generalni direktor Schneider Electric Razvojnog centra Luis D’Acosta svoj posao VP Digital Grid Schneider Electric nastavlja u Sjedinjenim Američkim Državama.

„Zadovoljstvo mi je da nastavim uspešan put našeg Razvojnog centra u Srbiji, uz prioritetno održavanje liderske pozicije naših softverskih rešenja na globalnom nivou i ubrzan rast prodaje. Kako u našem Razvojnom centru radi više od 900 inženjera, želimo da se fokusirano i na nastavak poboljšanja mogućnosti za razvoj njihove karijere i uslova za rad“, izjavio je Dragoljub Damljanović povodom imenovanja.

Schneider Electric razvija savremene tehnologije i rešenja za upravljanje energijom i procesima na bezbedan, pouzdan, efikasan i održiv način. Predvodi digitalnu transformaciju upravljanja energijom i automatizaciju u domovima, zgradama, data centrima, infrastrukturnom i industrijskom sektoru.

Razvojni centar Schneider Electric-a u Srbiji bavi se istraživanjem, razvojem i inženjeringom softvera u oblasti upravljanja elektroenergetskim sistemima. Ovaj centar, jedinstven u svetu, okuplja više od 900 stručnjaka iz oblasti energetike i računarstva i ima višegodišnju saradnju sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima električne energije i IT integratorima širom sveta.

Vodeći proizvod Razvojnog centra je softver ADMS (Advance Distribution Management System), koji predstavlja najnaprednije rešenje na svetu koje omogućava upravljanje sistemima za distribuciju električne energije i koji je u upotrebi u preko 80 elektroprivreda širom sveta i 170 kontrolnih centara sa ukupno 400 miliona električnih potrošača.

Pored razvoja softvera u Srbiji je i regionalni centar za kreiranje i isporuku rešenja digitalnog upravljanja mrežom za teritorije Evrope, Afrike, Bliskog istoka i Srednje Azije.

Odnedavno, kompanija Schneider Electric Srbija i Crna Gora i beogradska kancelarija Razvojnog centra su pod istim krovom, u jednoj od najsavremenijih prestoničkih poslovnih zgrada u kojoj su primenjena vodeća rešenja kompanije – GTC Green Heart.

O kompaniji Schneider Electric 

Svrha kompanije Schneider jeste da podstiče sve da maksimalno iskoriste našu energiju i resurse i tako doprinesu napretku i održivosti za sve. Mi to zovemo „Life is on”.

Naša misija je da budemo vaš digitalni partner kada su u pitanju održivost i efikasnost. Mi pokrećemo digitalnu transformaciju integracijom vodećih svetskih procesa i tehnologija u domenu energetike, uključujući povezivanje proizvoda od krajnje tačke praćenja do klaud usluga, kontrole, softvere i usluge koje pokrivaju ceo radni vek proizvoda i tako omogućavamo integrisano upravljanje za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

Mi smo najlokalnija od svih svetskih kompanija. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosisteme sa onima koji sa žarom dele našu suštinsku svrhu i inkluzivne i osnažujuće vrednosti.www.se.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti