OTVOREN SAJAM VODA I FORUM VODA 2019

Komentari: 0

Od 20. do 22. novembra održava se jedanaesti po redu Sajam Voda u BelExpo hali na Novom Beogradu, koji na jednom mestu okuplja proizvođače i distributere opreme, uređaja i hemikalija, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijskih institucija koje kroz donacije i zajmove investiraju novac u vodoprivredu.

Sajam je otvoren za posetioce prema sledećoj satnici:
- 20.11. od 10:00 – 18:00h
- 21.11. od 10:00 – 18:00h
- 22.11. od 10:00 – 16:00h

Paralelno sa održavanjem sajma, organizovan je Forum Voda 2019.

Forum Voda 2019, koji je pred nama, posebnu pažnju posvetiće međunarodnim i domaćim primerima uspešnog planiranja infrastrukturnih projekata u oblasti snabdevanja vodom za piće, kao i prikupljanja i prečišćavanje otpadnih voda.

O ovim i drugim aktuelnim pitanjima će svoje stavove izneti ugledni eksperti i moguća rešenja diskutovati sa stručnjacima iz sektora voda, proizvođača opreme i materijala, tehnologije, industrije, projektanata, nadležnih institucija uprave, fakulteta i istraživačkih instituta. 

Časopis Industrija nalazi se sa svojim štandom na sajmu Voda u BelExpo hali na Novom Beogradu. Posetite nas i preuzmite svoj primerak časopisa.

Prethodni Sajam / Forum Voda kao osnovnu temu je imao “Sektor voda – otpornost i održivost sistema, programi jačanja vodnog sektora u jugoistočnoj Evropi, kao i regionalna saradnja”.

Posebna pažnja bila je poklonjena regionalnoj saradnji i jačanju kapaciteta preduzeća vodovoda i kanalizacije u regionu uz podršku Međunarodnog podunavskog udruženja preduzeća vodovoda- IAWD, Svetske banke- WB i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju- GIZ.

Učesnici su imali priliku da razmene iskustva stečena na programima jačanja kapaciteta, kao i prečišćavanju otpadnih voda gradova u regionu i nekim od novih investicionih projekata u Srbiji.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti