Otvoren 65. Međunarodni Sajam Tehnike i tehničkih dostignuća

Komentari: 0
Fotografija od: sajamtehnike.rs

Danas je otvoren 65. Međunarodni sajam Tehnike i tehničkih dostignuća koji će trajati do 19.05.2023. Sajam je otvorila Jelena Begović, ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija u Vladi Republike Srbije.

Ovaj sajam je pravo mesto za promociju digitalizacije i svih revolucionarnih promena koje su sa industrijom 4.0 unete u razvoj i način poslovanja kompanija, povećanje produktivnost i unapređenje konkurentnosti.

Pod imperativnim sloganom "Restart", na jednom mestu okuplja se gotovo 500 direktnih i indirektnih izlagača, od čega oko 200 stranih, iz tridesetak zemalja sa četiri kontinenta. Njima je na raspolaganju više od 15.000 kvm izlagačkog prostora u halama 1, 1A, 2, 3 i 3A.

Intencija Sajma tehnike je da u najvećoj mogućoj meri predstavi proizvode i tehnološka dostignuća u globalno-trendovskim oblastima kao što su automatizacija i robotika, veštačka inteligencija i mašinsko učenje, internet stvari (IoT), 5G mreže, blokčejn tehnologija, proširena i virtuelna stvarnost, nanotehnologija, čiste energije, kvantni računari, dronovi, te brojne oblasti u okviru telekomunikacija, informacionih tehnologija, medicinskih uređaja, energetike, transporta, građevinarstva i drugih oblasti.

Sajamski „standardi“, poput – CNC mašina, mašina alatki, obradnih centara, alata i pribora za obradu i oblikovanje metala, elektronike, merne opreme i uređaja, procesne tehnike, preko hidraulike i pneumatike, aditivne, 3D i laserske tehnologije, metalurgije i livarstva, tehnologije zavarivanja, elektroenergetike, rasvete i LED tehnologije, te termotehnike i KGH, pa do zelene industrije, logistike, skladištenja, industrijskog pakovanja, industrijske i kibernetske bezbednosti i zaštite – biće zastupljeni na reprezentativnom nivou.

Ukoliko vam vreme i obaveze ne dozvoljavaju da posetite sajam tehnike, celokupan izveštaj sa Međunarodnog sajma tehnike i tehničkih dostignuća možete pročitati u junskom broju časopisa Industrija.

Ukoliko dolazite na sajam tehnike u Beogradu, posetite štand časopisa Industrija u hali 1a.

Radno vreme Sajma tehnike je od 10 do 18 časova.

ULAZNICE: pojedinačna ulaznica – 500 RSD, grupna ulaznica – 300 RSD. Ulaznica za posetioce registrovane preko B2B portala – 350 RSD.

Beogradski sajam je doneo odluku da za posetu 65. Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća odobri besplatan ulazak učenicima osnovnih i srednjih škola i studentima fakulteta (uz đačku knjižicu ili indeks).

Parking u krugu sajma plaća se 150 RSD po satu.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti