Osma konferencija mrežnih operatora 15. novembra u Beogradu

Komentari: 0

Otvorene su prijave za Osmu RSNOG konferenciju, koju 15. novembra 2022. organizuje Grupa mrežnih operatora Srbije (RSNOG – RS Network Operators’ Group) pod pokroviteljstvom Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), Unicom Telecom i Serbian Open Exchange (SOX), kao i podršku RIPE NCC, ISOC i Team Cymry.

Konferencija će okupiti domaće i inostrane stručnjake koji će ponuditi svoja iskustva, razmišljanja i predloge kako da internet bude brži, pouzdaniji i bezbedniji.

Prvi blok biće posvećen prezentacijama. Boško Radivojević govoriće o tome šta je FinOps i šta inženjeri treba da znaju o tome.

Džon Braun iz Team Cymru, globalnog lidera u oblasti cyber bezbednosti, predstaviće besplatno rešenje za odbranu od DDoS napada (UTRS).

Goran Slavić iz kompanije NCR govoriće o softverski definisanim mrežama, dok će Nataša Mojsilović iz organizacije RIPE NCC predstaviti novosti od značaja za zajednicu mrežnih operatora u regionu.

Drugi blok biće posvećen diskusiji o stanju informacione bezbednosti u Srbiji. Sesiju će voditi Dunja Majstorović iz Siemens Energy, a u diskusiji će učestvovati predstavnici operatora A1, nacionalnog CERT-a Republičke agencije za elektronske komunikacije, Fondacije RNIDS, FIN-CSIRT Udruženja banaka Srbije, kao i kompanija Unicom Telecom i Nova Defense.

Nakon toga, biće održan okrugli sto operatora sa temom razvoja portfolija digitalnih usluga. U ovoj sesiji učestvovaće predstavnici Telekoma Srbija, Yettel, A1 i ICT Hub.

Na kraju konferencije, biće održan tradicionalni nagradni RSNOG kviz o poznavanju internet umrežavanja, informacione bezbednosti i cyber kulture.

Ove godine, pobednik kviza osvojiće trodnevni boravak u vili na Zlatiboru – nagradu koju je obezbedio sponzor kviza, Serbian Open Exchange (SOX).

Osma RSNOG konferencija biće održana u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, a biće omogućeno i praćenje onlajn prenosa.

Učešće na konferenciji je besplatno, zahvaljujući našim pokroviteljima i sponzorima, ali je registracija obavezna.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti