Novi broj časopisa Industrija - Broj 69

Komentari: 0

U petak 25.08.2017. godine iz štampe izlazi novi broj časopisa Industrija - broj 69.

Avgustovski broj Industrije usmerili smo na temu logistike i industrije pakovanja, pa ćete imati priliku da se upoznate sa novim trendovima i aktuelnim dešavanjima iz tih oblasti. Ovo je bio odličan motiv da započnemo saradnju sa modernim portalom „www.plutonlogistics.com“, odakle smo preuzeli aktuelne priče iz oblasti logistike.

Pored teme broja, novosti iz energetike i najave mnogih događaja i sajamskih manifestacija koji nas čekaju na jesen, izdvajamo:

INDUSTRIJA PAKOVANJA

PAPIRNA I KARTONSKA AMBALAŽA

"Pakovanje je tehnološki proces čija je svrha stavljanje finalnog proizvoda u ambalažu, zatim zatvaranje i pravilno obeležavanje upakovanog proizvoda. Pakovanje je proces dok je ambalaža deo tog procesa."

RAZGOVOR S POVODOM - ANTONIO ZRILIĆ

IZAZOVI KOJE NAMEĆE LOGISTIKA

"Povodom jedne od tema koje su u fokusu u avgustovskom broju Industrije, razgovarali smo sa vodećim stručnjakom na području Supply Chain Managementa (logistika, proizvodnja i nabavka) osnivačem kompanije Logiko d.o.o. gospodinom Antoniom Zrilićem..."

LOGISTIKA

TRENDOVI U LOGISTICI I LANCIMA SNADBEVANJA - ŠTA NAS ČEKA U BUDUĆNOSTI

“Koji su trendovi u logistici i lancima snabdevanja? Zašto se moramo pripremiti za logistiku humanitarnih događaja? Zbog čega dostava robe u urbanim sredinama predstavlja sve veći problem?“

ABB :: SCHUKO USB ZIDNA UTIČNICA 2 U 1

Pametni mobilni uređaji, tableti, kamere ili MP3 uređaji mogu se puniti bilo gde u vašem domu zahvaljujući novoj SCHUKO USB zidnoj utičnici. SCHUKO USB štedi energiju jer je njegova potrošnja svega 0,1W, kada ni jedan drugi uređaj nije priključen na napajanje.

ORACAL POLIKARBONATI D.O.O. :: ALUCOBOND - "OBUCITE VAŠ OBJEKAT"

Poslednjih godina „oblačenje zgrada“ je postala centralna tema moderne arhitekture. Pa stoga „outfit-i“ zgrada zaslužuju naročitu pažnju. Oni mogu biti jednostavni i funkcionalni, uzbudljivi i reprezentativni.

HEXAGON MANUFACTURING INTELLIGENCE :: DEFINISANJE DIGITALNOG PROIZVODA (MBD) OBEĆAVA VELIKU DOBIT KOD UTVRĐIVANJA KVALITETA

U dugoj evoluciji 3D CAD-a, ne biste mislili da je inovativni napredak moguć u ovom trenutku. Uzmimo na primer Definisanje digitalnog proizvoda ili MBD, izraz i metodologija koja se već dugo koristi od strane onih koji razvijaju softver i u avio industriji. Iznenađujuće, postoji dosta aktivnosti u ovoj oblasti i ova tehnologija može dodati stvarnu vrednost proizvodnji.

VESIMPEX D.O.O. :: XTS – KABLOVI ZA POKRETNE APLIKACIJE

Postoji više načina da električno povežemo uređaje koji se kreću. Člankasti kablovski nosač, kabl šlep ili zmija su nazivi za sistem koji je u industriji najzastupljeniji. Možemo ih sresti na paletizacionim sistemima, obradnim centrima, mašinama za pranje automobila, robotskim sistemima... Kablovi koji se koriste u ovakvim sistemima imaju svoj radni vek i prvi znak da nešto nije u redu jeste da signal kroz kabl povremeno počne da se gubi.

COPA-DATA :: AUTOMATIZACIJA SISTEMA ZA MAKSIMALNO UŽIVANJE U LIKERIMA

Receptura biljnog likera Becherovka stara je 200 godina i vrhunski je čuvana tajna. Nezvanično je poznat kao trinaesti mineralni izvor u češkom gradu Carlsbad. Međutim, efikasnost sistema za punjenje i pakovanje više nije tajna, jer je kompanija implementirala sistem kontrole procesa baziranog na softveru zenon kompanije COPA-DATA. Ovo daje osnovu za dalje poboljšanje efikasnosti.

TERMOINŽENJERING :: VAŠ POUZDANI PARTNER U INDUSTRIJI

Od svog osnivanja 1985. godine, Termoinženjering je postao jedna od vodećih kompanija u oblasti projektovanja i izgradnje najzahtevnijih objekata i siguran partner domaćim i stranim investi torima. Vrste radova: • Arhitektonski i građevinski radovi • Elektro radovi, napajanje i signalne instalacije • Automatsko upravljanje, SCADA, BMS • Mašinske instalacije, KGH i transportni sistemi • Instalacija procesne opreme • Vodovod i kanalizacija • Puštanje u rad, održavanje i servisiranje

Redakcija časopisa i portala želi vam ugodno vreme uz novi broj Industrije.

Hvala vam na poverenju

U OKTOBRU 2017. godine vas očekuje novi broj: Broj 70

Tema broja: Energetika + Tehnologija voda
Izlazi iz štampe 25. oktobra, priprema se do 10. oktobra

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti