NOVI BROJ :: Časopis Industrija Br. 67

Komentari: 0

Imali smo nekoliko razloga da ovaj „sajamski“ broj Industrije malo kasnije ode u štampu. Pored toga što nismo želeli da distribucija bude za vreme Uskršnjih i prvomajskih praznika, možda i najvažnije je to da smo hteli da ovaj uvodnik bude napisan u Hanoveru – direktno sa najvećeg industrijskog sajma u Evropi. Zbog izveštaja sa sajma, koji možete čitati na stranicama ovog broja, vredelo je štampu pomeriti za koji dan.

Kao što smo i najavili u prošlom izdanju – u prethodna dva meseca prešli smo mnogo kilometara i na svim tim putovanjima smo ostvarili brojna poznanstva, za koja se nadamo da će postati i poslovna partnerstva. Odmah po izlasku prošlog broja, put nas je odveo u Portugal na konferenciju sajma Moulding expo u Štutgartu. Čast nam je da su nas prepoznali kao veoma uticajan poslovni časopis sa Balkana i samim tim ekskluzivno nam organizovali posetu ovog događaja koji će biti početkom juna. Pored toga, priče još donosimo iz Istanbula, Frankfurta, kao i već spomenutog Hanovera, gde smo ove godine posetili i čuveni CeBit, kao i industrijski sajam Hannover messe.

Prvi put Industriju štampamo na 164 strane, a to je samo proizvod vašeg poverenja i našeg rada, kako bismo zajedno stvarali platformu gde se na moderan način komunicira između poslovnih partnera, ali i informiše o događajima koji su se desili ili će tek uslediti.

Krunu ovom izdanju želimo da stavimo na beogradskom Sajmu tehnike, gde očekujemo da nas posetite na našem štandu koji će, kao i prošle godine, biti u hali 1a.
Hvala vam na poverenju!
Nikola Mirković
glavni i odgovorni urednik

IZDVAJAMO:

SA LICA MESTA
MOULDING EXPO – SAJAM KALUPA, ALATA I LIVENJA
Tekst priredio: Nikola Mirković

"Krajem prošle godine u redakciju našeg časopisa poštom stigao je poziv, da se početkom marta družimo sa novinarima iz Evrope i da prisustvujemo najavi dolazećeg Moulding expo sajma koji će se od 30.05. do 02.06. 2017. održati u 4 hale Štutgartskog sajma."

RAZGOVOR S POVODOM
NEMAČKO-SRPSKA PRIVREDNA KOMORA U SLUŽBI RAZVOJA PRIVREDE SRBIJE I NEMAČKE
Razgovor vodio: Stevan Jovičić

"U Frankfurtu i Hanoveru, gde su se predstavile kompanije iz celog sveta kao i nemačka privreda, razgovarali smo sa direktorom Nemačko-srpske privredne komore gospodinom Martinom Knapom."

SA LICA MESTA
CEBIT – GDE DIGITALIZACIJA DOBIJA FINALNI OBLIK
Autor teksta: Nikola Mirković

"Kao proizvod višegodišnje dobre saradnje našeg časopisa i Hanoverskog sajma, došlo je i to da smo ove godine prvi put posetili čuvenu manifestaciju CeBIT koja se svake godine, početkom proleća, održava u Hanoveru."

ABB :: ABB FREKVENTNI REGULATORI OPŠTE NAMENE - ACS580, 0.75 DO 250 KW

ACS580 je deo serije ABB-ovih potpuno kompatibilnih regulatora. Ugrađene napredne funkcije regulatora i kompaktna konstrukcija obezbeđuju jednostavno povećanje energetske efikasnosti za širok opseg aplikacija. Novina koju donosi potpuna kompatibilnost je ABB-ova zajednička arhitektura, projektovana da pojednostavi upotrebu, poboljša energetsku efikasnost i pruži maksimalnu izlaznu snagu.

AQUAFLOT :: GALVANOTEHNIKA – PRIMENA MODULARNIH TEHNOLOGIJA AQUAFLOT

K.O.L. - KONTINUALNE LINIJE ZA POVRŠINSKI TRETMAN PROIZVODA - Kontinualne linije K.O.L. su uređaji za kontinualni tretman površina proizvoda malih dimenzija. Namenjeni su za proizvodne linije koje karakteriše hemijska površinska obrada metalnih delova. Efekat odstranjivanja masnoća, nečistoća, odnosno nanošenje površinskog sloja se dobija prskanjem pod pritiskom u pojedinim tehnološkim koracima proizvodne linije.

CADCAM DATA :: KAKO DA POVEĆATE KONKURENTNOST, PRAVOVREMENO ODGOVORITE NA UPITE KUPACA I ISPORUČITE PROIZVOD NA VREME?

Napredak softverskih rešenja za razvoj proizvoda tekao je uporedo sa razvojem industrije. Takođe, evolucija je pratila i softverska rešenja za upravljanje 3D CAD podacima. Potrebe koje je zadovoljavalo standardno PDM rešenje (PDM-Upravljanje podacima o proizvodu), koje se koristilo za upravljanje informacijama i dokumentima, vremenom su prevaziđene i bilo je neophodno razviti sveobuhvatnije rešenje i u tom smislu PLM rešenje postaje ključno (PLM-Upravljanje životnim ciklusom proizvoda).

DILLON :: ,,DENIoT” - PODIZANJE INDUSTRIJE 4.0 NA NOVI NIVO DENSO ROBOTICS POKAZUJE KAKO DODATNO OPTIMIZOVATI INDUSTRIJSKU AUTOMATIZACIJU 30

U uzbudljivom projektu nazvanom ,,DENIoT'', DENSO Robotics, koristeći Microsoft Azure cloud platformu, zajedno sa partnerima DeROBÓTICA, ENCAMINA i ENTRESISTEMAS, demonstrira kako cloud usluge značajno optimizuju performanse robotskog kontrolera za procese automatizacije. Predvodeći put ka novom nivou primena u Industriji 4.0/IoT, DENSO Robotics i partneri su nedavno prikazali kako industrijska automatizacija u ,,pametnim fabrikama'' može da se učini efikasnijom, bezbednijom i pouzdanijom sa već dostupnim softverom i tehnologijama.

RLS MERILNA TEHNIKA :: NAJNOVIJE TEHNOLOŠKE INOVACIJE IZ RENISHAW-A

Renishaw je globalno preduzeće sa ključnim veštinama u oblasti merenja, sistema pogona i pozicioniranja, spektroskopije, precizne obrade i aditivnih tehnologija. Razvijamo inovativne proizvode, koji osetno popravljaju operativne kapacitete naših klijenata sa povećanjem efikasnosti proizvodnje i poboljšanjem kvaliteta proizvoda, a ujedno garantuju potpuno praćenje proizvodnje.

TERMOINŽENJERING :: VAŠ POUZDANI PARTNER U INDUSTRIJI

Od svog osnivanja 1985. godine, Termoinženjering je postao jedna od vodećih kompanija u oblasti projektovanja i izgradnje najzahtevnijih objekata i siguran partner domaćim i stranim investi torima. Vrste radova: • Arhitektonski i građevinski radovi • Elektro radovi, napajanje i signalne instalacije • Automatsko upravljanje, SCADA, BMS • Mašinske instalacije, KGH i transportni sistemi • Instalacija procesne opreme • Vodovod i kanalizacija • Puštanje u rad, održavanje i servisiranje

ČITAJTE U NOVOM BROJU ČASOPISA INDUSTRIJA

U JUNU 2017. godine vas očekuje novi broj: Broj 68

Tema broja: Metalna industrija

Izlazi iz štampe 25. juna, priprema se do 10. juna 2017.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti