FOLIA - REVOLUCIJA U OBRADI METALA

Komentari: 1

Linija proizvoda Folia predstavlja tečnost rastvorljivu u vodi na bazi biopolimera za obradu metala koji ne sadrži emulgatore niti mineralno ulje.

Namenjena je obradi različitih vrsta metala (obojenih i neobojenih), pogodna kako za srednje teške operacije tako i za najteže mašinske operacije.

Folia je usklađena sa težnjom kompanije TotalEnergies u snabdevanju pristupačnom, pouzdanom i čistom energijom koja ispunjava najviše bezbednosne i ekološke standarde.

Nova tečnost je pogodna kada su u pitanju tri glavna izazova – zdravlje, bezbednost i životna sredina, ali i poboljšava uslove rada naših kupaca.

Pored toga, Folia donosi značajne uštede u troškovima alata i doprinosi povećanoj produktivnosti, ali i poboljšava uslove rada operatera.

Izvanredna svojstva hlađenja i podmazivanja Folia proizvoda predstavljaju veoma efikasno rešenje u postupku izbora tečnosti za obradu metala, jer omogućavaju operateru da napravi više obradivih komada za kraći vremenski interval u poređenju sa standardnim tečnostima za obradu metala.

Trošak za kupovinu alata koji se troši prilikom procesa obrade metala predstavlja veliki izdatak za svakog korisnika. Folia utiče na smanjeno habanje alata što dalje implicira da se upotrebom Folia proizvoda omogućavaju uštede i da se trošak za kupovinu alata smanjuje.

TotalEnergies Lubricants garantuje da neće doći do nagrizanja boje ili gumenih delova, kao ni do oštećenja sklopova, ali i da se smanjuje broj zaustavljanja mašina usled čišćenja i ostalih problema u ekspoataciji.

Upotrebnom Folia tečnosti za obradu metala povećava se produktivnost tj. Folia doprinosi većem broju proizvedenih komada u jedinici vremena, obezbeđujući komadima odlične završne karakteristike obrade.

Folia ima široki spektar primene: za neobojene i obojene metale, pogodna kako za srednje teške, tako i za najteže mašinske opreracije, i pogadna je za širok raspon stepena tvrdoće vode.

Što se tiče sigurnosti i bezbednosti na radu samih operatera, proizvodi iz asortimana Folia nisu obeleženi kao opasni (MSDS bezbednosni list).

Upotrebom Folia proizvoda mašine su čistije i nema opasnosti od klizanja na podovima što dalje rezultira da rizik od povreda bude sveden na minimum.

Kako se Folia linija proizvoda bazira na bio polimerima, sirovina od koje potiče je obnovljiva i bezbedna za životnu sredinu, prilikom obrade metala generiše otpad koji je manje opasan u poređenju sa otpadom prilikom korišćenja standardnih tečnosti i može se zbrinuti uobičajenim metodama.

Glavne prednosti Folia proizvoda:

Za operatere:

- Ne sadrži bor, nije obeležen kao opasan proizvod (bez piktograma)

- Nema neprijatnog mirisa

- Ne dovodi do pojave dermatitisa

- Nema dima

- Ne dovodi do penušanja

- Mašine i podovi su čisti

Za mašine i alate:

- Zaštita gumenih delova i farbe

- Kompatibilna sa uljima za klizne staze

- Ne meša se sa klasičnim emulzijama koje sadrže ulje

- Duži interval zamene i manja potrošnja

- Duži upotrebni vek alata

- Omogućava povećanje opterećenja i brzine obrade

Za proizvodnju:

- Povećana produktivnost

- Izvanredna svojstva hlađenja i podmazivanja

- Višenamenska tečnost koja se može primeniti u širokom spektru aplikacija:

 *Metali: obojeni i neobojeni

 *Opseg rada: umeren do težak

 *Tvrdoća vode: veoma meka - veoma tvrda

TotalEnergies Marketing Serbia DOO
Bulevar Milutina Milankovica 11a, E2/I sprat
11070 Beograd – SRBIJA
Miloš LAZAREVIĆ
Key Account Industrial Sales Serbia & Exports
+381 69 355 8004

milos.lazarevic@totalenergies.com

 

 

1 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar
Dragomir
29.06.2022 08:32
U kojim ambalazama ( zapreminski) se nudi FOLIA i po kojoj ceni?Hvala. Odgovori

Ostavi komentar

Klijenti