Lamiera 2017 – metalska industrija u gradu mode

Komentari: 0
Fotografija od: ©Industrija

Od utorka do subote u prestižnom i modernom izložbenom centru milanskog sajmišta u Italiji, održava se sajam posvećen metalnoj industriji Lamiera.

Međunarodni karakter grada, odličan je preduslov da se ovaj sajam dalje razvija u njemu, jer pored izuzetnog izlagačkog prostora koji je bio dodatno izgrađen za manifestaciju Expo Italy 2015, tu je i transportna mreža, sa izuzetnim vezama sa inostranstvom.

Takođe, posle radnog dana na sajmu, svim posetiocima ovaj čarobni grad nudi kulturnu, modnu i svaki drugi vid zabave, što garantuje da ćete dolazak na sajam dugo pamtiti.

Redakcija našeg časopisa ima posebnu čast da ove godine provede tri dana na ovoj manifestaciji o kojoj ćete detaljno čitati u junskom broju časopisa Industrija.

Sve zahvaljujući sposobnim ljudima iz Italijanske agencije za spoljnu trgovinu pri Ambasadi Italije u Beogradu, na put ka Milanu krenulo je desetak predstavnika vodećih srpskih kompanija iz ove oblasti, kao i naš časopis da o svemu tome piše.

Za razliku od ranijih godina, sajam Lamiera beleži rast izlagača za 25%, a u ovoj manifestaciji strani izlagači imaju udeo od 30%. Izlaže se na preko 40 000 m², što isto predstavlja rast od 20% u odnosu na raniju izložbu.

Metalski sektor čini italijansku privredu veoma jakom i postavlja je u sam vrh svetskih lidera. Poslovi u ovom sektoru ulaze u nacionalni BDP sa 7,8 miliardi evra. Na lestvici proizvođača u ovom sektoru Italija se nalazi na petom mestu, a kada je u pitanju izvoz u metalskoj industriji, Italija je treća super sila, iz koje proizvodi najviše putuju ka Sjedinjenim državama, Nemačkoj, Kini, Poljskoj, Francuskoj, Meksiku, itd. 

Svakako je naša preporuka da se ovaj sajam poseti u narednim godinama, jer pored svog izuzetno poslovnog karaktera, sajam ipak organizuju italijani, što se može i okarakterisati kao “veoma profesionalno – na mediteranski način”. Ovo je možda i naš lični utisak jer smo se dosta navikli na Nemačku organizaciju u proteklim godinama.

O Autoru

Nikola Mirković

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti