Engel i Borealis - Borouge - Nova Chemicals Pre-K events 2016

Komentari: 0

Redakcija časopisa Industrija, po drugi put bila je u prilici da poseti grad Linc u Austriji i prisustvuje već tradicionalnom druženju sa novinarima iz celog sveta, gde smo u organizaciji odličnih domaćina, kompanija ENGEL GmbH i Borealis Ag, prisustvovali Pre-K press Konferenciji 2016.

Dobrodošlicu u kompaniji Engel GmbH poželela nam je ljubazna Susanne Zinckgraf gde smo došavši u ENGEL tehnološki centar u gradiću Schwertberg-u, nakon svečanog ručka, prisustvovali Engel Pre-K press konferenciji, na kojoj su učestvovali čelnici ove kompanije, a gde smo imali priliku da se najpre upoznamo sa istorijom ove uspešne kompanije a zatim i sa svim inovacijama i savremenim rešenjima koja nam nudi Engel.

U uvodnom delu, prisutnima se obratio dr Peter Neumann (CEO), dr Christoph Steger, dr Stefan Engleder, kao i direktor marketinga Engel grupe Martin Streicher.

Govorilo se o inject 4.0 programu koji predstavlja odgovor kompanije Engel na izazove četvrte industrijske revolucije. Ova kompanija predstaviće inject 4.0 na sajmu K-2016 od 19. do 26. oktobra u Dizeldorfu.

 

Menadžment kompanije Engel GmbH

Zatim su usledile tri Workshop radionice, prva na temu Smart service, gde je o novim tehnološkim rešenjima govorio dr Gerhard Dimmler, i druga na temu Smart machine – o čemu je govorio Prof. dr Georg Steinbichler.
Na kraju smo prisustvovali trećoj radionici, na temu Technology Innovations, gde su nam se obratili Peter Egger, Heinz Rasinger, Wolfgang Kienzl i Franz Hinterreiter.

Posle ovih radionica, organizovana je tura obilaska fabrike, gde su se mogle videti mašine koje su već spremne za isporuku kompanijama širom sveta. Pri obilasku fabrike, čelnici kompanije su istakli da bilo gde u svetu ako njihov klijent ima problem sa mašinom, u 99% slučajeva, u roku od 24 časa deo koji treba da se zameni je na klijentovoj adresi.


Demonstracija na temu ušteda energije, fabrika Engel GmbH

Nakon obilaska fabrike upriličeno je prelepo druženje i večera u srednjovekovnom zamku Clam, na oko sat vožnje od grada Linca, gde smo se družili sa ljubaznim domaćinima iz obe kompanije do kasnih noćnih sati, i što je na sve nas prisutne ostavilo poseban utisak.

Sledećeg dana, prisustvovali smo Pre-K eventu u Borealis Innovation centrali u Lincu, gde smo prvo učestvovali u nekoliko radnih diskusija i prezentacija, a onda prvo obukavši specijalno odelo, naočare i zaštitnu obuću, obišli fabriku i laboratorije u kojima se stvaraju otporni materijali koji se koriste za mnoge oblasti industrije.

Prva diskusija bila je na temu poliolefina kao materijala budućnosti kada su u pitanju inovacije i tehnologije, a na tu temu govorio nam je Alfred Stern iz kompanije Borealis. Borealis je vodeći provajder inovativnih rešenja u oblasti poliolefina koji je uglavnom u obliku plastičnih granula, a napravljen je na bazi hemikalija i đubriva.

 


Ekipa časopisa Industrija na licu mesta

Zatim je usledio drugi radni panel gde su nam se predstavile inovacione tehnologije razvijane u kompanijama Borouge i NOVA Chemicals, gde je ispred kompanije Borouge Pte ltd. govorio Michael Pell, naglasivši da su za poslovanje takve jedne uspešne kompanije ključni faktori rast, inovacije i održivost proizvodnje. On je istakao da je u 2015. godini prodato 3 miliona tona poliolefina sa prometom od 4 milijarde dolara. O saradnji sa klijentima, rastu i inovacijama govorio je Daryll Harisson kao i Carrie Richards, direktorka marketinga u kompaniji NOVA Chemicals.

 


John Webster, Borealis AG

Nama najinteresantnija radionica bila je u okviru prezentacije kompanije Borealis, gde je John Webster govorio o evoluciji plastomera kao materijala i razvoju portfolija kompanije, gde smo mogli da vidimo kako postoje čaše koje izgledaju kao papirne ali su fizičkom silom teško uništive, jer ih povezuju vlakna plastomera koja su veoma otporna.

Gospodin Jeroen Frederix prikazao nam je da su od istog materijala, izrađene i boce za infuzije i mnoga druga medicinska sredstva – što smo ovom prilikom imali priliku da proverimo na licu mesta, u obilasku njihove fabrike gde smo videli kako iz mašine izlaze gotovi komadi i kasnije i laboratorije gde se testira otpornost materijala i pomoću vrhunskih mikroskopa pronalazi prava formula za najčvrći materijal za izradu datih predmeta.

 

Primena novih tehnologija, pogon kompanije Borealis AG

Borealis, Borouge i NOVA Chemicals, predstavile su novu viziju Join our jouney, i pozvale su prisutne da im se na jesen pridruže na K Fair 2016, koji će se održati u Dizeldorfu u Nemačkoj. Pišemo i odatle!

O Autoru

Aleksandra Radosavljević

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti