Konferencija o tretmanu bio-razgradivog otpada 12. septembra u Novom Sadu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Biološki otpad, uz mnogobrojne druge reciklabilne materijale, zauzima značajan deo na našim deponijama.

Primeri dobre prakse zemalja u okruženju u kojima je biološki otpad umesto na đubrištu završio u malim i velikim potrojenjima za tretman bio-razgradivog otpada biće predstavljeni na konferenciji koja će biti održana u sredu, 14. septembra, u Novom Sadu.

Konferencija "Preusmeravanje bio otpada sa deponija, mala i velika postrojenja za tretman" ima za cilj sagledavanje načina tretmana biootpada, i njegovo uklanjanje sa deponija.

Na konferenciji će biti analizirana mala, srednja ali i velika postojenja za tretman biološki razgradivog otpada u regionu.

Na Konferenciji će, takođe, biti predstavljen projekat "Kompostiranje zelenog otpada i proizvodnja komposta", koji je Grad Novi Sad realizovao uz pomoć US EPA i GIZ-a, a postrojenje će moci da se poseti tokom Konferencije.

Na konferenciji, koja je zakazana za sredu, 14. septembra 2022. godine u Novom Sadu, u Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, kako je planirano, biće prestavljeni dobri primeri iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Hrvatske, Izraela, Mađarske, a biće prezentoavni pojedini primeri iz naše zemlje.

Rok za prijavu za besplatno učešće je ponedeljak, 12. septembar 2022. godine.

Učešće možete potvrditi na e-mail organizatora: bojanatot@uns.ac.rs ili dusanmilovanovic@uns.ac.rs.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti