Interpack na lepom plavom Dunavu

Komentari: 0

Prošlo je punih šest godina od kada je održan poslednji sajam Interpack u Dizeldorfu.

Ovo je vodeći svetski skup iz oblasti ambalaže i pakovanja, koji je zbog pandemije korona virusa preskočio redovan termin u 2020. godini, i sada više nego spremno dočekuje 4. maj kada će se otvoriti kapije sajma za posetioce koji će do 10. maja videti sve što su izlagači pripremili u ovih šest godina koliko Interpaka nije bilo u Dizeldorfu.

Koliko je interesovanje za ovogodišnji šou, govori da je trenutno čak 15 000 kvadrata izložbenog prostora na čekanju, što znači da ni jedan pedalj hala ili otvorenog prostora nije slobodan, pa tako postoje liste čekanja, ukoliko neko odustane.

Malo koji sajmovi mogu da se pohvale ovom „slatkom mukom“, što samo govori o kvalitetu samog događaja, ali i njegovoj reputaciji.

Mi kao redakcija časopisa Industrija, dobili smo poziv da 23. i 24. februara budemo gosti organizatora i u prelepoj Budimpešti, prisustvujemo regionalnoj konferenciji za štampu.

Skup za novinare iz jugoistočne Evrope, bio je na brodu Primus, koji je uz minimalan pogon plovio Dunavom, i gde smo uz sve informacije vezane za Interpak 2023. imali priliku da uživamo u jedinstvenom doživljaju.

Uz prelepa mađarska vina, i gurmanske specijalitete, bilo je ovo jedno lepo druženje sa ljubaznim domaćinima i kolegama.

Na konferenciji je bilo reči o mnogo tema koje su vezane direktno, ali indirektno za Interpack, i njegovo održavanje. Mnoge teme su otvarane, ali nas pored problema pandemije i aktuelne situacije sa energentima, ali i ratnom stanju u Ukrajini, mnogo više interesovao sam koncept ovog sajma, i šta to sve izlagači mogu da očekuju, kao i šta će sve posetioci moći da vide.

„Uranjamo duboko u najvažnije teme u industriji prerade i pakovanja“, rekao je Thomas Dohse, direktor Interpack-a.

„Mi želimo da sutrašnje prilike i izazove stavimo na dnevni red. Zato smo redizajnirali naš program podrške. Radujemo se brojnim glasovima stručnjaka, kao i revolucionarnim inovacijama i projektima“.

Fokus je na inovacije u pakovanju

Kao nijedan drugi sajam, Interpack predstavlja značajnu platformu za lansiranje novih proizvoda, promociju tehnoloških novosti i inovacija u pakovanju. Ovo će i ove godine biti istaknuto kroz ceremoniju dodele nagrada na samom događaju.

Posebno će biti privlačne „WorldStar Packaging Awards“ 2023, koje će Svetska organizacija za pakovanje, WPO, uručiti na Interpack-u.

Nagrada se smatra najprestižnijom nagradom za pakovanje na svetu. Ukupno 228 dobitnika nagrada demonstrira inovativnu snagu industrije.

Ovogodišnje izdanje takođe sadrži nove i uzbudljive kategorije: Pakovanje poklona, Digitalno pakovanje i specijalnu kategoriju Pristupačna ambalaža. Očekuje se oko 400 učesnika koji će prisustvovati svečanoj dodeli nagrada 6. maja.

Sve u svemu više nego dovoljno razloga da i vi budete ovog maja u Dizeldorfu, na dugo očekivanom Interpack sajmu.

Ako već nema više mesta za izlaganje, onda se može oboriti rekord u broju posetilaca, što se svakako očekuje od ovogodišnjeg događaja.

Za sve zainteresovane posetioce ili kompanije koje žele da posete ili se već sada prijave za naredni Interpack, prava adresa je www.proexpo.co.rs, što je web sajt firme ProExpo, koj je predstavnik Dizeldorfskog sajma za Srbiju.

Ovo važi i za sve druge sajmove koji se održavaju u tom gradu.

Vidimo se na Interpack-u 2023. 

O Autoru

Nikola Mirković - Glavni i odgovorni urednik časopisa Industrija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti