Dosezanje zvezda sa EDGECAM

Komentari: 0

Astronomski tehnološki centar Velike Britanije radi na dva različita instrumenta koji će astronomima dati mnogo više podataka o univerzumu nego što je trenutno poznato.

Neki od delova su proizvedeni korišćenjem putanja alata kreiranih korišćenjem EDGECAM CAD/CAM software-a…a potom su montirani sa tačnošću visoke preciznosti korišćenjem Hexagon Global CMM.

Will Taylor, specijalista za instrumente Astronomskog tehnološkog centra Velike Britanije (UK ATC), objašnjava da će instrumenti biti montirani na VLT (veoma veliki teleskop), u Paranal observatoriji u Čileu – najproduktivnijem zemaljskom teleskopu na svetu.

Poznat je kao MOONS – Multi-Object Optical Near-infrared Spectrograph – istovremeno prati mnogo astronomskih objekata, pri čemu istovremeno prikuplja informacije o njima. UK ATC u svojoj bazi u Edinburgu vrši montažu MOONS-a i po njegovim rečima to je jedinstven i uzbudljiv projekat.

“To će omogućiti astronomima da prate 1000 objekata odjednom, takođe i u infracrvenom spektru. To je prvi put da neko kombinuje visoku mnogostrukost sa infracrvenim spektrom“.

Zbog ogromnih rastojanja, svetlost sa zvezda koju vidimo sada je zapravo krenula milionima godina ranije…i po prvi put MOONS će naučnike odvesti dalje u prošlost – moguće čak oko 10 milijardi svetlosnih godina, omogućavajući im da naprave kartu velikog odsečka univerzuma.

Hiljade malih robotskih pozicionera se nalazi u srcu instrumenta, oni će biti korišćeni za precizna pozicioniranja optičkih vlakana sa ciljanim objektom. Potom se svetlost preko tih vlakana uvodi u spektrograf, gde se pre raspršivanja deli u tri kanala razlicite talasne dužine, kako bi se istovremeno doveo svetlosni spektar u svaki kanal.

EDGECAM i Hexagon-ova CMM su odigrali glavnu ulogu u proizvodnji visoko kompleksnih komponenata koje će nas odvesti dalje nego ikada ranije.

Tehničar radionice Richard Kotlewski je bio odgovoran za proizvodnju većine unutrašnjih komponenata korišćenih u strukturi koja sadrži Digital Mirror Device. Za kvadratnu komponentu od 75 mm namenjenu preciznoj kalibraciji sistema koji formira esencijalni deo instrumenta, bilo je potrebno nekoliko sati programiranja sa EDGECAM.

On je uvezao 3D model i crtež u EDGECAM i odlučio kako će proizvesti deo, kao i koja će se mašina koristiti. “Tada sam podesio početnu tačku i iskoristio sam EDGECAM-ovu moćnu Feature Finder funkciju i pustio da softver perfektno kreira putanje alata automatski. Bilo je ekstremno važno da delovi budu visoko precizni, zato što je preciznost apsolutno kritična za optička poravnanja tih delova“.

S obzirom da se delovi koriste za nošenje optike, kalibracija je bila vitalna kako bi se osiguralo da dolazni svetlosni izvor ide na tačno mesto. Ovo je postignuto sa njihovim Hexagon Global CMM kojim su provereni otvori i pozicione tolerancije komponenata u sklopu.

Njihov drugi VLT projekat je ERIS – Enhanced Resolution Imager and Spectrograph – koji će koristiti adaptivnu optiku glavnog teleskopa kako bi uklonio atmosferske distorzije, s obzirom da on traži planete koje se nalaze van našeg sunčevog sistema.

Will Taylor kaže: “Efektivno, to je hvatanje svetlucanja zvezda, i to se radi sa ogledalom čiji se površinski oblik podešava hiljadu puta u sekundi, što znači da je kvalitet slika neverovatno visok i bez imalo distorzija na slici.“

Kao član međunarodnog konzorcijuma, gde svako proizvodi određeni mehanizam, kaže da je uloga UK ATC u ERIS projektu bila da napravi novi sistem kamera sa limitiranom difrakcijom koji se sklapa sa optikom koja se proizvodi u Italiji.

Richard Kotlewski kaže da su neki 6082-aluminijumski delovi kamere proizvedeni na petoosnim Haas VF5 alatnim mašinama. “Zbog njihove kompleksnosti – gornja polovina je prilično tankozidna s obzirom na ograničenja u težini instrumenta – programiranje za svaku komponentu je približno trajalo jedan dan, a obrada dva, zbog količine materijala koji je trebalo ukloniti.“

Koristio je EDGECAM-ov moćni Waveform Roughing Strategy, kako bi ostvario dublje rezove a pritom stvorio manje napone zbog manjih posmaka ali je ostvarena optimalna brzina uklanjanja materijala.

Hexagon-ov CMM je različito korišćen sa ovim komponentama. Iako nisu proizveli sve komponente sklopa, oni su bili odgovorni za kompletni proizvedeni instrument.

“Morali smo da uzmemo delove koje smo proizveli, zajedno sa delovima drugih članova konzorcijuma, i da osiguramo da su precizno poravnani.“

Mehanizmi su morali biti u okviru 10 mikrona kako bi se sve poravnalo, i koristili su CMM kako bi to ostvarili.

“Taj posao je trajao nedelju dana. Svaki mehanizam posebno je postavljan na postolja pričvršćena na optičku klupu. Izvršena su merenja kako bi se odredio centar mehanizma i kako bi se uverili da je četvrtast i paralelan.

Postolja su obrađivana kako bi se mehanizam doveo u tačnu poziciju. Potom je mehanizam ponovo proveren. Kada smo sa svakim bili kompletno zadovoljni, sklopili smo sve komponente zajedno i izvršili finalnu optičku proveru.“

“Bez CMM-a ne bi mogli izvršiti tu vitalnu operaciju.“

Richard Kotlewski zaključuje: “Prava je privilegija raditi na takvom revolucionarnom astronomskom projektu – ja sam kreirao komponente sa neviđenom tačnošću koje omogućavaju istraživanje formiranja galaksija i evoluciju tokom većeg dela istorije univerzuma.“

O Hexagon-u

Hexagon je svetski lider u senzorskim, softverskim i autonomnim rešenjima. Mi podatke stavljamo u službu jačanja efikasnosti, produktivnosti i kvaliteta sa primenama u industriji, proizvodnji, infrastrukturi, bezbednosti i mobilnosti.

Naše tehnologije oblikuju urbane i proizvodne ekosisteme kako bi postajali sve bolje povezani i samostalniji – obezbeđujući prilagodljivu, održivu budućnost.

Hexagon Manufacturing Intelligence pruža rešenja zasnovana na podacima iz dizajna i inženjeringa, proizvodnje i metrologije sa ciljem pametnije proizvodnje.

Za više informacija, posetite hexagonmi.com.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) ima približno 20.000 zaposlenih u 50 zemalja i neto prodaju od približno 3,8mlrd EUR. Saznajte više na hexagon.com i pratite nas na @HexagonAB.

Tel/Mob: +381 63 21 75 64,
info.rs@hexagon.com
HexagonMI.com

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti