Biam i Zavarivanje Powered by Elektroda Zagreb d.d.

Komentari: 0

Na izložbenim prostorima Zagrebačkog velesajma u terminu od 26. do 29. aprila 2022. održavaju se bienalni poslovni sajmovi BIAM - 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE – 29. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite.

BIAM i ZAVARIVANJE kao jedini industrijski sajmovi u zemlji predstavljaju značajno privredno i poslovno okupljanje ove specijalizovane tematike te su mesto B2B susreta za sve postojeće i potencijalne partnere i izlagače.

Glavni sponzor sajmova Biam&Zavarivanje je kompanija ELEKTRODA ZAGREB d.d., a partner sajma DALEKOVOD d.d.

Ovogodišnje izdanje održaće se u paviljonima 8A i 9 uz izlaganje 120 izlagača na 5500 kvadratnih metara iz 19 zemalja.

Biće prisutni renomirani domaći i svetski proizvođači, distributeri i pružatelji usluga koji će predstaviti nove alatne strojeve, alate, opremu za zavarivanje i tehnologije antikorozivne zaštite kao i tehnološka rešenja te sofisticirane IT aplikacije, fleksibilna rešenja i nove tehnologije razvoja proizvoda (prvenstveno Hrvatske i zemalja regije).

Sajmovi su prvenstveno orijentisani na primarne i sekundarne privredne delatnosti.

Kao takvi su idealna prilika za predstavljanje i promociju novih tehnologija i sistema iz područja alatnih strojeva i alata, strojeva za obradu različitih materijala, zavarivanja, zavarenih konstrukcija, materijala, komponenti, automatizacije proizvodnje i procesa (robotika, software i inženjering), naprednih tehnologija, merne tehnike, kontrole kvalitete i antikorozivne zaštite.

ŠKOLSKI DAN – promocija strukovnih obrazovanja

Za vreme sajmova BIAM i ZAVARIVANJE, 26. aprila, Tehnička škola Ruđera Boškovića (u sklopu projekta RCK Ruđera Boškovića) i Zagrebački velesajam organiziraju jednodnevni Školski dan – promociju strukovnih zanimanja. Kao izlagači predstaviće se srednje škole i partneri u projektu, saradnici, kompanije i fakulteti.

Cilj Školskog dana je popularizacija strukovnih zanimanja, povezivanje poslodavaca, partnera, polaznika, budućih polaznika i svih zainteresovanih te njihovog spajanja i interakcije.

STRUČNO PRATEĆI PROGRAM

Izdvajamo već tradicionalni KORMAT, 25. međunarodno savetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji organizuje Hrvatsko društvo za zaštitu materijala.

Savetovanje će se održati online u sklopu sajmova 26. i 27. aprila.

Cilj Savetovanja je prikaz savremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, korozije u betonu, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te osiguravanja kvalitete.

Učesnici na savetovanju unaprijediće znanje o konstrukcijskim materijalima i savremenim metodama zaštite od korozije.

Hrvatsko društvo za tehniku zavarivanja u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje – Katedra za zavarene konstrukcije 27. aprila u paviljonu 9 organizira seminar Koordinatori zavarivanja.

Koordinacija zavarivanja zahtevan je posao te stručnjaci koju istu provode moraju poznavati najnovija dostignuća iz struke.

Ova redovna godišnja okupljanja važna kako bi se stručnjaci upoznali s najnovijim primerima iz područja zavarivanja te razmenili iskustva.

Radno vreme sajmova je od 10,00 do 18,00 sati.

Ulaz na sajmove je besplatan.

Sve dodatne informacije možete pročitati www.zv.hr i društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti