VODEĆA SVETSKA KOMPANIJA U MLEKARSKOJ INDUSTRIJI PRELAZI NA FABLINE™ ZA DUGOVEČNIJA CREVA

Komentari: 0

Najveći svetski proizvođač mlečnih proizvoda Lactalis, počeo je da koristi FaBLINE™, PTFE crevo za prehrambenu industriju marke Aflex.

Creva koja proizvodi Aflex Hose, kompanija iz grupacije Watson-Marlow Fluid Technology Solutions ( WMFTS), koriste se za prenos mleka, jogurta i voćnog punjenja u njihovim proizvodnim pogonima u Srbiji i Hrvatskoj.

Lactalis, koji ima 270 proizvodnih pogona u 52 zemlje, koristi dva FaBLINE creva dugog veka trajanja, dužine dva metra i unutrašnjeg prečnika dva inča, nakon što su zamenili konkurentsko gumeno crevo u fabrici u Somboru, u Srbiji.

Inženjeri razvoja kompanije Afl ex osmislili su FaBLINE tako da ispunjava najnovije higijenske standarde.

Patentirano crevo od PTFE-a, kao standard ima upleten omotač od nerđajućeg čelika ti pa 316, spolja omotač od EPDM-a, i kao takvo obezbediće efi kasan prenos proizvoda uz produženu trajnost u odnosu na sva alternativna gumena creva na tržištu.

FABLINE je izuzetno savitljivo crevo, njegovo prelamanje je onemogućeno, a sila za njegovo savijanje je manja nego kod konkurentskih creva sa glatkim otvorom.

Svim tim FaBLINE obezbeđuje Lactalis grupi prilagodljivo crevo duž celog proizvodnog procesa.

Aleksandar Rnjak, menadžer održavanja u kompaniji Somboled koja je deo Lactalis grupe, izjavio je: "Creva se pre početka proizvodnje podvrgavaju čišćenju na licu mesta (CIP). Pošto se creva priključe na sud sa voćnom kašom, ispiraju se i sterilišu parom na 138°C, pri pritisku od 3,5 bara.

FaBLINE creva su pokazala izuzetnu izdržljivost i fleksibilnost, a povećana je i bezbednost operatera koji vrše povezivanje rezervoara sa voćnom kašom i linije za jogurt“.

Alan Varelija, inženjer prodaje za region Balkana u WMFTS, rekao je: "Lactalis nije bio zadovoljan vekom trajanja prethodno korišćenog gumenog creva, jer bi se njegova vanjska obloga istrošila svakih nekoliko meseci.

Pošto se crevo vuče po podu, ponudili smo dodatnu spoljnu zašti tu EPDM omotača ’Safeguard’.

FaBLINE crevo sada služi za prenos mleka i jogurta, redovno se čisti CIP hemikalijama, i na njemu nema nikakvih promena skoro godinu dana nakon što je Lactalis počeo da ga koristi .

Čak i ako se spoljna zašti ta skine ili ošteti kada se crevo vuče po podu, crevo ostaje celovito, čime se eliminiše mogućnost kontaminacije proizvoda“.

Ključne prednosti FaBLINE creva uključuju sledeće:

• duži radni vek

• manje vremena potrebno za održavanje i CIP pranje

• smanjeni troškovi za hemikalije

O Lactalis grupi

Lactalis grupa je vodeći snabdevač mlečnim proizvodima i porodična francuska firma osnovana 1933. godine koja posluje širom sveta.

U svojim proizvodnim pogonima Lactalis kompanije od sirovog mleka proizvode sir, mleko za potrošače, jogurt, puter, pavlaku, mlečne sastojke i druge mlečne proizvode.

O kompaniji Watson-Marlow Fluid Technology Solutions

Watson-Marlow Fluid Technology Solutions (WMFTS) je vodeći svetski proizvođač peristaltičkih pumpi i drugih tehnologija za kretanje fluida u biološkim naukama i procesnoj industriji.

WMFTS je u potpunom vlasništvu kompanije Spirax-Sarco Engineering plc, koja posluje u 43 zemlje.

Dodatne informacije se nalaze na www.wmfts.com

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti