Stižu bionički kobot i vodeći svetski predavači i preduzetnici

Komentari: 0

Konferencija Reinventing the world – the power of Industry 4.0, 5. i 6. novembra u Naučno tehnolokom parku Beograd

Kakvo će biti radno okruženje budućnosti u sinergiji robota i ljudi, kakvi to zombiji dolaze - koje pretnje vrebaju u domenu Interneta stvari, zašto blokčejn nisu samo kriptovalute i kakve to veze ima sa vladama i održivim razvojem?

Pitanja sutrašnjice poput ovih biće tema konferencije Reinventing the world – the power of industry 4.0 koju 5. i 6. novembra organizuje Naučno-tehnološki park Beograd, uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske, u svom konferencijskom centru na Zvezdari.

Odgovore će dati više od 15 svetskih predavača i preduzetnika iz oblasti blokčejna, veštačke inteligencije, mašinskog učenja, robotike i sajber sigurnosti, sprovodeći posetioce kroz goruće tehnološke teme i dostignuća.

U Beograd, između ostalih, stiže Ivar Jacobson, „otac“ softverskog inženjerstva, švedski naučnik i preduzetnik, kreator metoda za razvoj softvera i autor udžbenika iz kojih se obrazuju IT studenti širom sveta.

Njegovo predavanje „50 years of Software Engineering, now what?“ otvoriće konferenciju, najavljujući sadržajan program tokom prvog dana.

Iz Vašingtona stiže Katherine Foster, koja je kroz akceleratorske programe podržala više od 900 startapa širom sveta, a savete u oblasti blokčejna pružala je i Svetskoj banci.

U Beogradu će govoriti kako blokčejn tehnologije mogu biti od koristi kompanijama, kao i javnoj upravi i zašto je važno da se u njihovoj masovnijoj primeni podstakne saradnja između kompanija, regulatora i svih interesnih strana.

Predavanje o poboljšanju korisničkog iskustva i bezbednosti u sajber okruženju održače Harry Cheung, dobitnik priznanja Top 10 Business Entrepreneurs in China, koji je proveo više od 10 godina na čelu Kaspersky Laba za azisjko-pacifičku regiju, dok će Martina Ferracane, jedna od 30 inovatora ispod 30 godina na Forbsovoj listi, govoriti o zanimanjima budućnosti i kako bi trebalo da transformišemo tradicionalno obrazovanje u savremenim uslovima poslovanja.

Biće demonstriran iFESTO Bionic product – bionički kobot (BionicCobot), robot baziran na ljudskoj ruci koji kao svoj biološki uzorak, rešava zadatke pomoću fleksibilnih i osetljivih pokreta, zbog čega može raditi direktno i sigurno sa ljudima i ima veliki potencijal u širokom spektru industrija.

Prvi konferencijski dan zatvoriće panel na kome će osnivačistartapa iz regiona, Švajcarske i Nemačke povesti učesnike na na svojevrsno putovanje u svet tehnologije budućnosti.

Drugi dan rezervisan je za radionice, uz aktivno učešće u diskusiji, a Aleksandar Matanović, osnivač i direktor ECD, srpske berze za kupovinu i prodaju kriptovaluta,održaće besplatnu radionicu za studente na temu poverenja i uloge posrednika u blokčejn sistemima.

Pristustvo na konferenciji najavilo je oko 200 učesnika, predstavnika velikih i malih kompanija, startapa, donosioca poslovnih odluka zainteresovanih za unapređenje poslovanja, organizacionih, tehnoloških i kadrovskih procesa, kao i predstavnici državne uprave.

Prijave su još u toku na sajtu http://ntpark-conf.rs/ gde je dostupna i detaljna agenda.

O organizatoru:

Naučno-tehnološki park Beograd pruža podršku startap kompanijama/timovima kao i rastućim visokotehnološkim kompanijama (MSP i I&R odeljenja velikih kompanija) u razvoju i komercijalizaciji inovativnih proizvoda/usluga.

Osnovan u partnerstvu Vlade RS (u ime Vlade, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), Grada Beograda i Univerziteta u Beogradu, uz podršku Vlade Konfederacije Švajcarske, koristeći najbolje međunarodne primere, Naučno-tehnološki park Beograd je mesto spajanja i razmene između institucija, nauke i privrede.

Već sada u parku posluje 65 kompanija koje angažuju više od 600 inženjera.

Konferenciju Reinventing the World – the power of Industry 4.0, NTP Beograd organizuje uz podršku partnera i Vlade Konfederacije Švajcarske.

Napomena: Molimo novinare zainteresovane za učešće na konferenciji da pošalju svoje akreditacije do srede 31. oktobra na mejl ivana.bezarevic@ntpark.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti