SCALE11 startap platforma postaje sve internacionalnija

Komentari: 0

Trenutno u Evropi postoji mnogo startap platformi, međutim nijedna od njih nema toliko razvijen međunarodni karakter kao što ima SCALE11 platforma na CeBIT-u. Šest meseci pre početka sajma organizatori sa zadovoljstvom najavljuju dva nova partnera.

U susret 2017, CeBIT-ova platforma za startape SCALE11 pojačala je svoj međunarodni karakter, uključivši dva nova člana u svoju već postojeću jaku mrežu partnera. U pitanju su Mreža poslovnih anđela Nemačke (BAND) i Swiss ICT Investor Club (SICTIC). Oni će se predstaviti 2017. u Hanoveru od 20. do 24. marta na SCALE11 platformi tokom sajma CeBIT. „Cilj našeg partnerstva je da olakša dijalog i inerakciju između investitora, etabliranih kompanija i mladih startapa.“, izjavio je Oliver Frese, član predsedništva kompanije Deutsche Messe zadužen za CeBIT. „Ovogodišnji SCALE11 okupio je više od 300 startapa iz 40 zemalja, a sledeće godine cilj nam jeda taj broj povećamo na preko 400.“

Da bi se dodatno pojačao intenzitet kontakta između investitora i startapa, naredni SCALE11 – koji ovaj naziv nosi jer se održava u hali 11 tokom CeBIT-a – imaće novo „Investors Club“ područje gde će mladi preduzetnici i potencijalni investitori moći da vode poverljive razgovore.

Do sledećeg SCALE11 izdanja ima još šest meseci, ali već sada postoje nagoveštaji da će ovo biti znatno internacionalniji događaj sa pojedinačnim učesnicima i grupnim paviljonima iz zemalja koje do sada nismo imali prilke da vidimo ovde. Na primer, kompanija Deutsche Messe je već sada primila registraciju za zajednićki nastup 10 jakih startap kompanija organizovanih od strane iranskog IKT udruženja (Iran ICT Guild).

SCALE11 2017 će takođe biti više interaktivniji nego ranije. Frese: „Hala 11 biće mnogo više privlačna učesnicima – startapima, kompanijama i političkim liderima. U planu imamo mnogo toga što će nam doneti dinamično i kreativno raspoloženje međunarodnih co-working prostora. Umesto velikog centralnog konferencijskog stejdža imaćemo više manjih aktivnih zona.“

Pored toga SCALE11 biće proširen i brojem tema koje pokriva, dosadašnjim 15 biće pridružene dve nove tematske zone posvećene veštačkoj inteligenciji i Blockchain tehnologiji.

 

Izvor: ProExpo

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti