Prolećni sajmovi na Zagrebačkom Velesajmu

Komentari: 0

Zagrebački velesajam u skladu sa poslovnom strategijom jačanja sajamske delatnosti u Zagrebu organizuje koncepcijski redizajnirane PROLEĆNE sajmove.

Pod sloganom "OBNOVIMO HRVATSKU PRIVREDU" ove godine terminski i sadržajno objedinjena su četiri tematski povezana međunarodna sajamska projekta:

• EMAT, 9. sajam zaštite okoline i komunalne opreme,

• INTERKLIMA, 24. sajam grejanja, klimatizacije, obrade pitkih voda i obnovljivih izvora energije,

• GRADITELJSTVO, 40. sajam građevine i opremanja te

• INTERPROTEX, 12. sajam zaštite osoba i imovine.

Pokrovitelj Prolećnih sajmova je Grad Zagreb.

Predstaviće se 146 izlagača iz 22 zemlje na 9.500 kvadrata u paviljonima 8, 8a i 9 kao i na otvorenom prostoru.

ZEMLJE UČESNICE: Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Finska, Francuska, Hrvatska, Italija, Mađarska, Kina, Holandija, Nemačka, Poljska, Ruska Federacija, Slovačka, Slovenija, Španija, Švajcarska, Ukrajina, Turska, Velika Britanija i Severna Irska.

B2B U FOKUSU: KONFERENCIJE, SIMPOZIJUMI, RADIONICE, PANELI 

Izložbeni segment sajma upotpunjen je snažnim konferencijskim programom s temeljnim ciljem susreta domaćih i stranih privrednika navedenih struka te predstavnika naučne zajednice i institucija.

Biće to prilika da se posetiocima Prolećnih sajmova, stručnoj i široj javnosti prezentuje uvid u nacionalnu strategiju i kretanja u oblasti zaštite životne sredine, graditeljstva i energetske efikasnosti do 2030. godine te noviteta vezanih za komunalnu opremu i zaštitu osoba, imovine i podataka, kao i prezentovanje inovativnih rešenja razvoja gradova.

Panel rasprava: Hrvatska građevina do 2030.

Fokus ovog panela je na strategiji za period do 2030. godine. Evropa nameće ciljeve do 2050. godine, a naša strategija ih adaptira, preuzima, postavlja na nivo hrvatskog tržišta nekretnina.

Kroz panel će se pokušati odgovoriti na neka krucijalna pitanja: Kakve neophodne promene očekuju hrvatski građevinski sektor? Imamo li dobro osmišljene dugoročne strategije? Koliko su trajne u odnosu na dinamiku političkih struktura svake 4 godine ili čak u kraćem periodu? Ima li Hrvatska dovoljno kompetentnih ljudi za sprovođenje strategija? Šta aktuelna postava Ministarstva građevine i prostornog uređenja planira nametnuti kao razvojne procese u periodu do 2020 pa onda do 2030?

GREEN TALKS za građanstvo i menadžere zgrada: Kako brzo, jednostavno i efikasno obnoviti zgradu ili porodičnu kuću?

Put u kružnu privredu

Druga međunarodna tehnološka konferencija kompanije Tehnik na kojoj će se predstaviti najnovije tehnologije, mašine i oprema proizvedene u Hrvatskoj kojima se postižu ciljevi cirkularne ekonomije i održivi razvoj.

SmartCities - pametnim rešenjima do održivog grada

Pametan grad (smart city) koncept je celovitog i održivog grada u kojem će kvalitet ljudskog života, ali i odnosa prema prirodnoj okolini biti na znatno višem nivou. Uglavnom se temelji na upotrebi pametnih mreža (smart grid), snažnijem uvođenju ICT tehnologija, internetskom povezivanju svih objekata (Internet of Things - iot) primeni komunikacija M2M (machine to machine), smanjenju zagađenja okoline, uvođenju inteligentnih transportnih sistema, ali i povećanju energetske efikasnosti primenom pametnog merenja i uvođenjem inovativnih rešenja u građevinarstvu.

Cilj je ukazati na konkretna rešenja i postojeće strategije implementacije pametnih rešenja u svrhu održivosti i podizanja kvaliteta života u gradovima. Koliko je koncept „pametnoga grada“ zaživeo u Hrvatskoj. Finansiranje pametnih rešenja. Alternativni načini finansiranja poput crowdfundinga na konkretnim primerima. Povlačenje sredstva evropskih strukturnih fondova. Organizator je Lider media.

Zelena gradnja – Zelena energija

Predavanja/radionice, Primeri iz prakse, Video prezentacije

Teme u fokusu - ENERGIJA: Biogorivo - plin, drvna masa/ Isplativost bio energije. Toplina iz biomase - od ideje do rešenja. GRADNJA - bio prirodna gradnja, zelena gradnja, energetska učinkovitost / Inovacije u eko gradnji, Optimalna toplotna izolacija ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA - arhitektura i gradnja ekološkim i prirodnim materijalima/ Visoko energetski održiva arhitektura, EU Ecolabel za proizvode u zelenoj gradnji, Projekt energetskog centra Bračak

24. međunarodni simpozijum o grejanju, hlađenju i klimatizaciji INTERKLIMA 2017

Međunarodni simpozijum Interklima održava se na Zagrebačkom velesajmu od 1969. godine i bienalnog je karaktera. Održava se u tri celine:

- Dan Frana Bošnjakovića

- Termoenergetski sastavi i obnovljivi izvori energije

- 13. konferencija o termografiji

SVEČANO OTVORENJE

Prolećni sajmovi Zagrebačkog velesajma počinju sutra (04.04.) i traju do 07.04.2017. godine.

Prolećne sajmove Zagrebačkog velesajma otvoriće gospodin Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma u 11.00 sati.

RADNO VRIJEME SAJMA 

10.00 do 18.00 sati

ULAZ na sajmove je SLOBODAN uz prethodnu registraciju poslovnih korisnika.

Parking za sve posetioce sa južne, zapadne i istočne strane Zagrebačkog velesajma je besplatan.

POGODNOSTI ZA POSETIOCE

Hrvatske železnice, posetiocima sajmova iz Hrvatske i Slovenije odobravaju 40% popusta na cenu povratne karte. Hertz rent a car za izlagače 25% popusta, za posetioce 15% popusta.

Više na www.zv.hr

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti