Poslovni susreti privrednika na „Danima Vojvodine“ u Temišvaru

Komentari: 0
Fotografija od: PKV

Dvodnevna manifestacija „Dani Vojvodine“ u Temišvaru, koje organizuje Turistička organizacija Vojvodine (TOV), uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Privredne komore Vojvodine (PKV) i Privredne komore Županije Timiš, počela je u sredu, 17. maja 2017. godine.U okviru ove manifestacije organizovani su poslovni susreti turističkih privrednih subjekata AP Vojvodine i Temišvara u Privrednoj komori Županije Timiš, Temišvar, a pod pokroviteljstvom Generalnog konzulata Srbije u Temišvaru.

Poslovni forum otvorili su potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, konzul Republike Srbije u Temišvaru Irena Radojčić, direktor TOV Nataša Pavlović, direktor Privredne komore Županije TimišFlorikaČirita.Poslovni forum vodila je Dragica Samardžić, viši samostalni stručni saradnik Udruženja usluga PKV, a u njemu je učestvovao i Milan Stojanov, samostalni stručni saradnik za međunarodnu saradnju PKV.

„S obzirom na bogatstvo, raznovrsnost i atraktivnost turističke ponude Vojvodine, ova pokrajina je na mnogim evropskim i vanevropskim zemljama prepoznata kao značajna turistička destinacija. Cilj nam je da se stanovnici, mediji, turistički radnici i privreda Grada Temišvara upoznaju sa turističkom ponudom Vojvodine, a za to će imati priliku i putem manifestacije 'Dani Vojvodine u Temišvaru'“, naglasila je Dragica Samardžić.

Cilj današnjeg okupljanja turističkih privrednika bio je udruživanje privrednih subjekata Rumunije i Vojvodine i predstavljanje privrednih i turističkih potencijala Vojvodine upravi, privredi i stanovništvu Temišvara. Poslovni susreti privrednika Vojvodine i Temišvara za cilj su imali i uspostavljanje poslovne saradnje, kao i pronalaženja novih tržišta za njihove proizvode.

„Moram da naglasim da je Rumunija značajan spoljnotrgovinski partner Republike Srbije, a što se tiče turista iz Rumunije, koji posećuju Vojvodinu, zabeleženje rast i po broju dolazaka i po broju ostvarenih noćenja.Za prva tri meseca ove godine, Vojvodinu je posetilo 15 odsto više turista iz Rumunije i ostvareno je oko pet odsto više noćenja“, rekla je Dragica Samardžić.

PKV je u aprilu ove godine potpisala Protokol o poslovnoj saradnji sa Privrednom komorom Timiš, a rezultat te saradnje je i današnji poslovni forum.

 

Izvor: PKV

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti