PKS I RAS ORGANIZUJU NASTUP SRPSKE PRIVREDE NA MEĐUNARODNOM EKONOMSKOM FORUMU U SANKT PETERBURGU

Komentari: 0

Privredna komora Srbija i Razvojna agencija Srbije organizuju učešće domaćih kompanija na Međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF’17) koji će se održati od 1. do 3. juna u Sankt Peterburgu u Rusiji.

Na forumu u Rusiji biće predstavljen investicioni potencijal i uslovi poslovanja u Srbiji, jednoj od vodećih investicionih destinacija u centralnoj i istočnoj Evropi. U okviru privredne delegacije Srbije na Međunarodnom ekonomskom forumu učestvovaće oko 10 kompanija iz oblasti prehrambene, građevinske, avio industrije, energetike, telekomunikacija, saobraćaja.

Peterburški skup biće odlična prilika za privredu Srbije da predstavi potencijal međunarodnoj poslovnoj zajednici, upozna se sa globalnim ekonomskim trendovima i uspostavi kontakte sa potencijalnim poslovnim partnerima iz celoga sveta.

Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu u protekle dve decenije postao je ključno mesto okupljanja predstavnika poslovne zajednice iz celog sveta i razmatranja ekonomskih problema i izazova sa kojima se suočava Rusija, tržišta u razvoju i svetska privreda u celini. Ove godine, Srbija i Indija su jedine dve zemlje gosti koje učestvuju na ovoj prestižnoj manifestaciji.

Centralna tema ovogodišnjeg Foruma je „U potrazi za novom ravnotežom u globalnoj ekonomiji”, a u zvaničan program foruma uvršten je panel „Srbija-Rusija perspektive ekonomske saradnje“.

Prošlogodišnji Forum je okupio više od 12.000 učesnika iz 133 zemlje, uključujući predsednike država i vlada, ministre, ekonomiste i poslovne ljude iz celog sveta, a ove godine očekuje se još veći broj učesnika, privrednih i političkih delegacija.

 

Izvor: PKS

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti