OTVORENE PRIJAVE ZA PLATFORMU ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

Komentari: 0

Mesec juli osim konferencije u Sarajevu obeležiće i konferencija u Zenici, koja će se održati 30.07.2020. godine u Hotelu Zenica sa početkom u 09:00h u okviru projekta „Platforma za nisko-karbonski urbani razvoj FBiH“, u organizaciji udruženja Energis i Fonda za zaštitu okoline FBiH.

Cilj projekta je postavljenje osnova za pokretanje koncepta nisko-karbonskog urbanog razvoja kroz promociju sigurnih, inovativnih i čistih tehnoloških rešenja uz smanjenje efekta staklene bašte.

Na konferenciji se analizira stanje urbanih zona na području FBiH, data potencijalna rešenja gorućih problema u oblasti energetike, upravljanja otpadom i saobraćaja kroz integraciju pametnog grada, kao i diskusije među ključnim akterima u cilju otvaranja prilike za unapređenje kantona u FBiH.

Konferencija je namenjena za predstavnike vlasti, predstavnike visoko obrazovnih institucija, predstavnike internacionalnih organizacija, ambasada, privatnog i nevladinog sektora.

Prijave su otvorene putem LINKA

Napomena: Za sve one, koji će fizički biti prisutni, želimo da naglasimo da ćemo kao organizator, preduzeti sve mere zaštite i kontrole učesnika, a potrebne i prilagođene trenutnoj situaciji u borbi protiv širenja virusa COVID-19.

Sponzori projekta: Westport Consulting, LANACO, Fabrika Cementa Lukavac

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti