Otvoren Sajam tehnike i tehničkih dostignuća

Komentari: 0

Danas je u Beogradu svečano otvoren Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća i trajaće do 19. maja. Iako i sam kao jedan od najreprezentativnijih i najstarijih sajmova te vrste na globalnom planu, Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća (UFI), koji se održava već 61. put, ove godine ima privilegiju da se stručnoj javnosti i tradicionalnim posetiocima predstavi u sklopu jednog pomalo neverovatnog jubileja - 80. godišnjice prvog izdanja Beogradskog sajma. 

Časopis Industrija se nalazi sa svojim štandom na međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća u hali 1a. Posetite nas i preuzmite svoj primerak časopisa.

Da se radi o manifestaciji sa autoritetom i oreolom liderskog sajamskog događaja, i u tehnološko-inovativnom i u naučno-obrazovnom segmentu, ali i u privrednom pogledu, i to u širem evropskom kontekstu, potvrđuju i prošlogodišnje brojke.

Мeđu ukupno 515 izlagača bilo je čak 168 stranih, koji su, zajedno sa indirektnim izlagačima, predstavljali više nego ozbiljnu "reprezentaciju" iz čak 40 zemalja. Pet nacionalnih izložbi stranih država, desetak grupnih nastupa domaćih cehovskih i komorskih organizacija, više od sto prijavljenih tehničkih i tehnoloških inovacija, 14 000 kvm izlagačkog, izložbenog i demonstratorskog prostora, blizu 25 000 visokokvalitetnih, tehnički i tehnološki profilisanih posetilaca - govori o tome zašto će i ove godine učestvovati 550 domaćih i stranih izlagača iz 28 zemalja.

Nešto izoštreniji fokus ovogodišnjeg Sajma tehnike i tehničkih dostignuća biće, po logici stvari, na inovacijama i novim tehnologijama, pre svega onima iz dometa četvrte industrijske revolucije i pametnih fabrika, odnosno digitalizacije koja je podstakla i omogućila revolucionarne promene u razvoju i načinu poslovanja kompanija, te povećanje njihove produktivnosti i unapređenje konkurentnosti.

Tematski slede investicije u nove tehnologije, istraživanja i ljudski kapital, digitalizacija energetskog sektora i pozicioniranje Srbije kao energetskog čvorišta ovog dela Evrope, razvoj transportnih mreža, otvaranje logističkih centara i uvođenje intermodalnog transporta, što se smatra veoma bitnim faktorom ekonomskog i socijalnog razvoja celokupne regije i integrisanja Srbije u odgovarajuće međunarodne tokove itd.

To sve zajedno čini jedinstvenu priliku da i izlagači i posetioci na jednom mestu provere u kom su statusu na ogromnom polju tehničko-tehnološke civilizacije. Sajam tehnike, sa svoje strane, takve prilike ne propušta.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti