Nissan i Eaton čine sistem za akumuliranje energije u domovima pouzdanim i pristupačnim za svakoga sa ‘xStorage HOME’

Komentari: 0

Nissan i Eaton čine sistem za akumuliranje energije u domovima pouzdanim i pristupačnim za svakoga sa ‘xStorage HOME’

• Projektovan da bude najpouzdaniji i najpristupačniji sistem za akumuliranje energije na tržištu

• Pomaže potrošačima da izbegnu skupe periode viših tarifnih stavova 

• Razvijen u saradnji sa kompanijom Nissan i projektovan u Nissan Design Europe

• Očekuje se da će prodaja premašiti 100.000 jedinica xStorage HOME u sledećih pet godina

Lider u automobilskoj industriji Nissan i lider u upravljanju električnom energijom Eaton su udružili snage da bi predstavili novu jedinicu za akumuliranje energije u stambenim objektima – projektovanu da bude najpouzdanija i najpristupačnija na tržištu. Jedinica ‘xStorage HOME’ je potpuno integrisan sistem za akumuliranje energije koji omogućava potrošačima da kontrolišu kako i kada će da koriste energiju u svojim domovima.

Povezan sa obnovljivim izvorima energije kao što su solarne ploče ili kovencionalnim napajanjem električnom energijom iz mreže, uređaj može da uštedi novac potrošačima na njihovim računima za električnu energiju punjenjem kada je obnovljiva energija dostupna ili je energija jeftinija (npr. tokom noći) i oslobađanjem akumulirane energije kada su potražnja i troškovi veliki. Ako je kuća opremljena solarnom tehnologijom, to znači da potrošači mogu napajati svoje domove korišćenjem čiste energije akumulirane u njihovom sistemu xStorage HOME, i biti nagrađeni finansijski za to, izbegavanjem skupih dnevnih energetskih tarifa.

Sistem za akumuliranje energije u domovima takođe obezbeđuje rezervno rešenje za potrošače, sprečavanjem nestanka struje – idealno u vreme kada energetska mreža dospeva pod ogroman pritisak. Osim toga, potrošači mogu da generišu dodatne prihode od prodaje akumulirane energije vraćanjem u mrežu kada su potražnja i troškovi veliki.

Jedinica xStorage HOME je fabrički napravljen integrisan uređaj koji osigurava bezbednost i performanse prilikom akumuliranja i distribucije čiste energiju potrošačima. Kada ga postavi ovlašćeni instalater, on je spreman za rad, uz davanje mogućnosti korisnicima da ga lako uključuju i napajaju električnom energijom. Takođe će imati mogućnost za povezivanje sa smart telefonom što će omogućiti potrošačima da brzo prebacuju između izvora energije jednim dodirom dugmeta.

Paul Willcox, predsednik, Nissan Europe, izjavio je: “Krajnje je vreme da potrošači dobiju fleksibilnost i moć da kontrolišu kako i kada će da koriste energiju u svojim domovima. Novo rešenje xStorage HOME kombinuje stručnost kompanije Nissan u projektovanju vozila i pouzdanu tehnologiju akumulatora uz liderstvo kompanije Eaton u kvalitetu električne energije i elektronike, što dovodi do impresivnog rešenja drugog radnog veka akumulatora. Želimo da učinimo akumuliranje energije uzbudljivim i pristupačnim za svakoga, ne samo zato što donosi stvarne prednosti za potrošače uz istovremeno pametnije i održivije upravljanje energijom unutar mreže.”

Osim svoje visoke funkcionalnosti specifikacija, sistem xStorage HOME je projektovan sa estetikom i mogućnošću upotrebe imajući u vidu osiguravanje da se neprimetno uklapa u kućno okruženje. Ova stručnost u projektovanju dolazi direktno iz pameti u Nissan Design Europe, Velika Britanija, koji je poznat po svom dizajnu i stilu vozila svetske klase.

Obezbeđivanjem održivog ‘drugog života’ za akumulatore električnih vozila kompanije Nissan nakon što se završi prvi radni vek u automobilima, novu jedinicu pokreće dvanaest akumulatorskih modula za električna vozila kompanije Nissan i ona ima potencijal da donese revoluciju u načinu na koji ljudi upravljaju potrošnjom energije u svojim domovima, pruži dodatnu fleksibilnost i višestruke uštede.

Cyrille Brison, potpredsednik poslovne jedinice Marketing, Eaton Electrical EMEA, izjavio je: “Saradnja u razvoju između kompanija Eaton i Nissana nam je omogućila da optimizujemo troškove razvoja i proizvodnje, i isporučimo dobro integrisanu ponudu potrošačima. Naš sistem će biti omogućen krajnjim potrošačima u potpunosti spreman za upotrebu, sa svim potrebnim elementima, uključujući kablove i instalaciju koju obavlja ovlašćeni stručnjak, po početnoj ceni od 4.000 evra za nominalnih 4,2 kWh. Naša politika je da se izbegnu skriveni dodatni troškovi i ostvare niži ukupni troškovi vlasništva u odnosu na već najavljene druge velike ponude.

Obe kompanije imaju dobro afirmisanu prisutnost u Evropi, Africi i na Bliskom Istoku. U kompaniji Eaton, imamo mrežu od preko 1.000 distributera koji rade sa kvalifikovanim instalaterima u 77 zemalja. Obezbeđujemo da potrošači pristupaju, akumuliraju i koriste čistu energiju bezbedno i efikasno u udobnosti svog doma.”

Novi sistem xStorage HOME označava početak dugoročne posvećenosti kompanija Nissan i Eaton u proširivanju portfolija rešenja za akumuliranje energije dostupnih i privatnim i komercijalnim potrošačima. Sistem će biti dostupan u pretprodaji od septembra 2016. godine za konfiguraciju monofaznog napajanja, a za konfiguraciju trofaznog napajanja u drugoj polovini 2017. godine. Kompanije Nissan i Eaton očekuju da će prodati više od 100.000 jedinica xStorage HOME u narednih pet godina, uz nastavak rasta prohteva potrošača za ovom vrstom tehnologije.

Ukoliko želite da saznate nešto više o Eaton-u posetite www.eaton.eu ili www.eaton.rs za sve najnovije vesti pratite nas na Twitter-u (@Eaton_EMEA) ili preko naše LinkidIn (Eaton EMEA) stranice. 


O kompaniji Eaton

Poslovanje kompanije Eaton u oblasti električne energije, postavlja je na mesto globalnog lidera sa iskustvom u distribuciji električne energije i zaštiti kola, rezervnoj zaštiti u energetici, kontroli i automatizaciji, rasveti i sigurnosti, strukturnim rešenjima i žičnim uređajima, rešenjima za teške i opasne uslove, kao i uslugama idejnih projekata. Kompanija Eaton je putem svojih globalnih rešenja pozicionirana tako da može da odgovori na najkritičnije izazove u današnjem upravljanju električnom energijom.

 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti