Efikasna i kvalitetna rešenja za zaštitu alata i monitoring presa za štancovanje

Komentari: 0

Od svog osnivanja 1990. godine firma Schwer + Kopka GmbH je okrenuta rešenjima za industriju, pre svega proizvodnji i prikupljanju podataka, umrežavanju mašina kao i monitoringu procesa proizvodnje i stanja alata.

Kao specijalisti u industriji, S+K je fokusiran na serijske proizvođače srednje veličine i dobavljače pre svega u obradi metala. Njihova softverska i hardverska rešenja su sinonim za produktivniju proizvodnju i veću transparentnost u toku proizvodnje.

S+K dobro poznaje proizvodne pogone i onlajn povezivanje različitih mašina.

Zastupništva i distributeri širom sveta kao i 4 lokacije u Nemačkoj, omogućavaju vrhunsko zadovoljstvo korisnika i održavanje sistema. Snimanje podataka o mašinama i proizvodnji, MES, praćenje procesa proizvodnje i zaštita alata su srž kompetentnosti Schwer + Kopka već više od 25 godina. Danas, glavni aspekt Industrije 4.0.

S+K je ugradio preko 12 500 terminala na mašinama u više od 15 zemalja, na preko 50 tipova različitih mašina koje obuhvataju mašine za štancovanje, hladno oblikovanje, struganje, plastično brizganje, pakovanje i sortiranje, automatizovane robote, pogone za površinsku zaštitu i termičku obradu.

Terminali sa integrisanim funkcijama praćenja procesa i stanja alata sadrže naprednu A.S.D. - tehnologiju (Automatic Sensor Detection), što nudi korisnicima jednostavno povezivanje različitih alata za štancovanje koji su opremljeni različitim senzorima. A.S.D. - tehnologija je kompatibilna sa tipičnim senzorima za pomeranje, induktivce, piezo i eddy current senzore i dokazano je pospešila kvalitet monitoringa zbog kompenzacije curenja i pužanja signala SK tehnologijom.

Dokumentacija procesa PTO (Process Tracking Office) omogućava korisnicima kompletnu dokumentaciju svih procesa proizvodnje u smislu CIP-a – što je danas zahtevano od mnogih auditora već duži niz godina.

TRC PRO DOO je zvanični zastupnik i sistem integrator za S+K. Presa za štancovanje sa kapacitetom od 200 komada u minuti je uspešno instrumentirana sa senzorima i S+K terminalom.

Sistem uspešno štiti alat od oštećenja i sprečava proizvodnju škarta. Korisnik ima mogućnost veoma jednostavnog i intuitivnog podešavanja granica i tolerancija merenih veličina u procesu proizvodnje sa različitim alatima i materijalima. 

Merna tehnika za profesionalce:

TRCpro d.o.o.

Preradoviće va 31,

21131 Petrovaradin, Srbija

tel: +381 (0) 21 6433774

faks: +381 (0) 21 6433824

www.trcpro.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti