ECOMONDO I KEY ENERGY 2022. VREME JE ZA ZELENE INOVACIJE

Komentari: 0

• 25. izdanje Ecomondo - evropske referentne platforme za tržište tehnoloških inovacija u kružnoj i zelenoj ekonomiji • 15. izdanje Key Energy, centra za promovisanje diverzifikacije izvora energije u Italiji. Fokusiran na vodonik, urbanu regeneraciju i energetsku efikasnost.

Sada je vreme da podelimo inovati vni potencijal koji zelena ekonomija nudi Italiji. Trenutni događaji su pokazali koliko je hitno osloboditi nacionalne energetske sisteme od fosilnih goriva.

Događaji italijanske izložbene grupe, Ecomondo i Key Energy, koji će se održati na sajmu u Riminiju od 8. do 11. novembra 2022. biće usmereni na italijansku ekološku i energetsku tranziciju.

Obe izložbe, koje zauzimaju više od 100.000 kvadratnih metara celog Expo centra, respektabilne su poslovne i istraživačke platforme, na kojima su glavni akteri javne i privatne kompanije, lokalne samouprave i naučna veća.

Ove godine, 25. izdanje Ecomonda održaće se u evropskom kontekstu Green Deala i novog instrumenta oporavka, Next Generati on EU, dok će ključno izdanje Key Energy u svom 15. izdanju upotpuniti sliku evropske ekonomske politike za dekarbonizaciju.

Kružna bioekonomija i sektor obnovljive energije pozivaju na veću razmenu evropskih strateških planova za usmeravanje ekološke ienergetske tranzicije: projekata i javnih politi ka koje će do 2030.  staviti u opticaj 1.000 milijardi eura javnih i privatnih ulaganja.

IEG-OV RASPORED IZLOŽBE ZELENE TEHNOLOGIJE 2022.

U susret događaju u Riminiju u novembru, Ecomondo i Key Energy će nizom međunarodnih događaja obežiti evolucijske faze ekološke i energetske tranzicije.

Od 3. do 5. maja – bila je prva digitalna zelena nedelja u 2022., a teme događanja objavljene u video prenosu. Od 8. do 10. juna sa simpozijem Green Med u saradnji s Ricicla Tv iz Napulja.

Od 12. do 14. jula s Ecomondo Mexico u Leónu, u saradnji s Deutsche Messe.

A zatim i s CDEPE China - Chengdu International Environmental Protection Expo.

I konačno u septembru s digitalnim pregledom fizički posećenih izdanja u Riminiju.

OD SEC-A DO WWEC-A

SEC - Solar Exhibition & Conference by Key Energy nedavno je debitovao na sajmu u Riminiju od 6. do 8. aprila: tri dana posvećena solarnoj industriji i njenim lancima snabdevanja s izložbomi konferencijama s posebnim fokusom na energetski   proizvodnju i uslužne sektore.

Osim toga, od 28. do 30. juna, konferencijski centar Palacongressi u Riminiju bila je domaćin WWEC - World Wide Energy Conference, u organizaciji WWEA (World Wind Energy Associati on).

Riminijev odabir mesta održavanja inspirisan je dugogodišnjom saradnjom između ANEV-a i KEY ENERGY-a.

ECOMONDO I KEY ENERGY UČESNICI

Evropska komisija, Ministarstvo ekološke tranzicije, Ministarstvo za ekonomski razvoj, ITA - Italijanska trgovinska agencija, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo poljoprivredne hrane i šumarske politike, Regija Emilia-Romagna i Fondacija za održivi razvoj dionici, ENEA, ANEV, Italia Solare, FISE Unicircular, UNACEA, CIB, CIG, CONAI, ANIE Federacija, ANFIA, UTILITALIA, ANIA u H2IT.

VIŠE O ECOMONDO 2022.

Događaj: Međunarodni sajam, Organizator: Italian Exhibition Group S.p.A .; Učestalost: godišnja; Izdanje: 25; Datum: 8 - 11. novembar.;

e-mail: ecomondo@iegexpo.it; web stranica: www.ecomondo.com;

Facebook: www.facebook.com/EcomondoRimini;

Twitter: http://twitter.com/Ecomondo; LinkedIn: https://www. linkedin.com/company/ecomondo-the-green-technologies-expo/

Kontakt: Alessandro Miele (MŽ Consulting & Fairs) / e-mail: alessandro@mz-consulting.org / tel.: 00 386/ 1/ 754 36 58 /
www.mz-consulting.org

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti