Domaća industrija pametnih brojila jedna od najboljih na svetu

Komentari: 0
Fotografija od: pixabay.com

Domaći proizvođači pametnih brojila već godinama uspešno zadovoljavaju domaće potrebe, a kvalitet najsavremenijih uređaja proizvedenih u Srbiji prepoznat je i širom sveta.

- Već 20 godina uspešno sarađujemo sa Elektrodistribucijom Srbije. Pametna brojila, koja su proizvod naših stručnjaka i koja se izrađuju u fabrikama u Srbiji i Republici Srpskoj, pokazala su se kao odlično rešenje u modernizaciji našeg elektroenergetskog sistema.

Pored samih uređaja, naša industrija pruža i podršku EPS-u na terenu u svakom trenutku, što je takođe od izuzetne važnosti za stabilnost elekroenergetskog sistema Srbije. Naši kapaciteti su spremni da zadovolje i buduće potrebe razvoja srpske energetike - izjavljuje Nenad Nikolić, direktor preduzeća EWG.

Srđan Tepavac, direktor preduzeća Sitel-Mikroelektronika, naglašava: "Konstantno ulažemo u razvoj i inovacije kako bismo išli u korak sa svetskim trendovima u ovoj industriji.

Tehnologija koju ugrađujemo ne zastareva i naši proizvodi nose potencijal za dalji razvoj funkionalnosti, čime ostvarujemo dodatnu vrednost i za potrošače i za distributivne sisteme.

Kvalitet naših proizvoda priznat je i globalno – izvozimo u region Zapadnog Balkana i Evropske unije, kao i druge zemlje.

Neki od ovih projekata finansirani su od strane međunarodnih institucija kao što su Svetska banka i EBRD."

Igor Vujičić, direktor preduzeća Meter&Control, dodaje: "Kao industrija smo ponosni na činjenicu da je Srbija jedna od retkih zemalja na svetu koja ima čak četiri proizvođača pametnih brojila.

Angažovanjem lokalnih resursa doprinosimo regionalnom razvoju Srbije i afirmišemo lokalne stručnjake.

U domenu pametnog upravljanja potrošnjom, podržavamo nacionalne napore Vlade Republike Srbije i Ministarstva za energetiku u ostvarenju ciljeva u pogledu energetske tranzicije, povećanja energetske efikasnosti i smanjenja emisija CO2, kao i integrisanja obnovljivih izvora energije.

U kontekstu svih trenutnih turbulencija i kriza na energetskom svetskom tržištu u pogledu proizvodnje i logistike, naše kompanije predstavljaju faktor stabilnosti i razvoja domaće elektoenergetike."

Ova industrija će predstaviti svoja rešenja javnosti na predstojećem Sajmu energetike u Beogradu, koji se održava od 23. do 25. novembra 2021. godine.

Izvor: eKapija

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti