DOBRODOŠLI NA SAJAM VODA I FORUM VODA 2021. - 17.- 19. Novembar 2021.

Komentari: 0

Od 17. do 19. novembra ove godine biće održan dvanaesti po redu Sajam Voda, koji će na jednom mestu okupiti proizvođače i distributere opreme, uređaja i hemikalija, predstavnike naučnih institucija, projektantskih firmi, vodoprivrednih preduzeća, lokalnih samouprava, javnih komunalnih preduzeća, ministarstava kao i finansijskih institucija koje kroz donacije i zajmove investiraju novac u vodoprivredu.

Poslednji održani Sajam / Forum Voda (2019 godine) kao osnovnu temu je imao “Sektor voda – dobrim planiranjem do uspešne realizacije investicije”.

Posebna pažnja bila je poklonjena najnovijim svetskim dostignućima u primeni digitalnih tehnologija i veštačke inteligencije u hidrotehničkim sistemima. Upoznali smo se sa iskustvima na rešavanju snabdevanja vodom i rešavanja problema otpadnih voda, regionalni vodovod Crnogorsko primorje, iskustva iz Hrvatske, budući primarni objekti kanalizacionog sistema i postrojenje za preradu otpadnih voda grada Beograda ,,Veliko Selo''.

Godišnja skupština Udruženja Vodovoda i kanalizacije Srbije okupila je najveći broj direktora i donosilaca odluka u komunalnoj hidrotehnici.

Diskutovalo se o aktuelnom stanju i osnovnim problemima u sektoru, kao i merama za njihovo prevazilaženje.

Forum je omogućio da se stručna javnost upozna i sa aktivnostima i mogućnostima u okviru projekta regionalne saradnje RCDN (Regonal Capacity Developement Network) kojim upravlja Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ.

Delom projekta u kojem učestvuje UTVSI posebna pažnja usmerava se na jačanje kapaciteta u oblasti komunalnih otpadnih voda, kao i u oblasti upravljanja imovinom preduzeća vodovoda i kanalizacije (Asset Management).

Treći dan Foruma bio je posvećen mladim kolegama svih profila stručnosti u ovoj oblasti, kako zaposlenima sa iskustvom, tako i pripravnicima, kao i studentima završnih godina.

Prisustvo 120 kompanija – izlagača, velikog broja stručnih predavača i velikog broja posetilaca koji su posetili Sajam Voda 2019, i prisustvovali prezentacijama u okviru Foruma Voda, dovoljno govori o zainteresovanosti stručne javnosti za ovu manifestaciju kao i za teme kojima se ona bavi.

Ovogodišnji Forum Voda 2021 održava se u uslovima još uvek prisutnih oblika pandemije virusa Korona 2.

Prema opštoj oceni, ovaj globalni fenomen je po razmeri i značaju prevazišao sve događaje posle Drugog svetskog rata. Pandemija je duboko poremetila život na celoj planeti i uticala na sve ljudske aktivnosti čije posledice tek treba sagledati.

Forum Voda će biti posvećen problemima koje je donela pandemija i načinima na koje je sektor voda reagovao kod nas i u svetu .

IWA SAM FORUM 2021 – međunarodna konferencija

Pod pokroviteljstvom Svetske asocijacije voda IWA (International Water Association), održaće se konferencija Trendovi u primeni prakse upravljanja imovinom (AM) u preduzećima vodovoda I kanalizacije koji će biti ilustrovani na primeru studije slučaja - Regionalna saradnja na implementaciji AM-a..

Cilj konferencije je da predstavi novine u razvoju prakse kao i radove vodećih svetskih stručnjaka u tim oblastima.

Sajam Voda 2021 se održava u hali Belexpocentra.

U okviru konferencijskih sala hotela Holiday Inn, paralelno sa održavanjem sajma, biće organizovan Forum Voda 2021.

Objekti Belexpocentar i hotel Holiday Inn su fizički povezani i između ovih objekata postoji topla veza.

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti