Deveta međunarodna konferencija o mineralnim resursima u Republici Srbiji pod sloganom „Pokretačka snaga ekonomskog razvoja“

Komentari: 0

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo održavanje Devete međunarodne konferencije o mineralnim resursima u Republici Srbiji pod sloganom „Pokretačka snaga ekonomskog razvoja“ koja će se održatiu Beogradu, u Hotelu Metropol Palace u utorak isredu, 5-6. novembra, 2019. godine.

Prvi put ove godine imamo čast da organizujemo panel pod naslovom Žensko liderstvo: žene u rudarstvu u kom će dame, na visokim pozicijama u rudarskim kompanijama, govoriti o uspešnosti svojih projekata, kao i o izazovima sa kojima su se susretale kao rukovodioci u geološko-rudarskim kompanijama.

Zadovoljstvo nam je što će se na konferenciji obratiti značajan broj zvaničnika i stručnjaka iz sektora, među kojima su NJ.E. Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji; NJ.E. Ruth Stewart, ambasadorka Australije u Srbiji; NJ.E. Kimmo Lahdevirta, ambasador Finske u Srbiji; NJ.E.Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji; Branko Zečević, predsednik Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS); Eric Rasmussen, direktor za prirodne resurse Evropske banke za obnovu i razvoj iz Londona; Damien Gregoire, potpredsednik javnih poslova, prirodnih resursa i bezbednosti i zdravlja na radu kompanije Carmeuse; Fabian Baker, predsednik iglavni direktor operacija kompanije Tethyan Resources Corp; Marnie Finlayson, generalni direktor kompanije Rio Tinto za projekat JADAR; Teodora Dechev, generalni direktor i predsednik kanadske kompanije Mundoro Capital; Dragana Davidović, menadžer projekta kompanije Dundee Precious Metals; Peter Robinson, glavni savetnik za rudarske operacije, Metalfer; Branislav Grbović, regionalni direktor za južnu Evropu australijske kompanije Wood; Alexander Palkovsky, glavni direktor operacija kompanije Euro Lithium Inc.; Aleksandar Vulović, savetnik za odnose sa lokalnom zajednicom kompanije Medgold Resources Corp; Biljana Rankić, direktor kompanije Balkan Gold i drugi.

Konferencijaima za cilj razmenu ideja i informacija iz oblastirudarstva i geologije, i fokusiraće se na značajan doprinos rudarskog sektora ekonomskom razvoju zemalja. Konferencija poseduje prezentacije najviših članova lokalne, regionalne i svetske poslovne zajednice i najviših državnih predstavnika.

Pored učesnika iz Srbije, pozvani su govornici iz Kanade, Velike Britanije, Australije, Finske, Švedske, Kine i Gruzije. Konferencija daje perspektivu svetskog rudarskog iskustva u domenu značaja održivog rudarstva, najboljih geološko-rudarskih praksi, uticaja razvoja rudarstva na lokalne zajednice, kao i inovacija u domenu opreme i tehnologije u rudarskoj industriji.

Cilj ove konferencije je da poveže investitore i eksperte iz rudarskog sektora sa svim relevantnim vladinim, finansijskim i društvenim stejkholderima.

Teme konferencije: 

- Rudarstvo kao izvor za stvaranje nacionalnog bogatstva – svetska iskustva

- Žensko liderstvo: žene u rudarstvu

- Važnost održivog rudarstva

- Rudarska industrija: najbolje internacionalne prakse

- Mogućnosti finansiranja u rudarskom sektoru i Zakon o rudarstvu

- Razvoj rudarstva: uticaj na lokalne zajednice – izveštaj o progresu

- Inovacije u rudarstvu: oprema i tehnologija

Šta rudarstvo znači u našem životu?

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, AmbasadaKanade, Velike Britanije, Australije, Finskei Švedske u Srbiji,Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS), Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (CANSEE) a podržale su je kompanijeCarmeuse,Tethyan Resources Corp, Jantar Grupa, Dundee Precious Metals, Wood,Metalfer, GEOPS, Drillex International, Euro Lithium Inc,Ostu Stettin, Medgold Resources Corp i FLSMIDTH.

Medijsko sponzorstvo obezbeđuju časopis INDUSTRIJA i poslovni portal e-KAPIJA.

Za više informacija posetite sajt www.miningconference.rs

O organizatoru:

Simeon G. Tsomokos SA iz Grčke osnovao je afilijaciju u Beogradu, TGI Group International 2000. godine, koji pruža usluge korporativnih komunikacija na srpskom tržištu. U bliskoj saradnji sa matičnom atinskom kompanijom, TGI Group International nudi domaćim i međunarodnim klijentima kvalitetne usluge u oblasti komunikacija, radi lakšeg ostvarenja njihovih poslovnih ciljeva.

TGI Group International je postao važan poslovni partner, kako za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili konsoliduju svoje prisustvo u Srbiji takoi za lokalne kompanije koje žele da se prošire i postanu konkurentne na regionalnom i međunarodnom tržištu.

** Za dodatne informacije i akreditaciju, molimo Vas da se obratite Jagodi Dokić na 

+381 11 3032235 i na +381 65 3032237, ili na email: jagoda.dokic@tsomokos.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti