Deveta međunarodna konferencija o mineralnim resursima u Republici Srbiji pod sloganom „Pokretačka snaga ekonomskog razvoja“

Komentari: 0

Sa velikim zadovoljstvom najavljujemo održavanje Devete međunarodne konferencije o mineralnim resursima u Republici Srbiji pod sloganom „Pokretačka snaga ekonomskog razvoja“ koja će se održati u Beogradu, u Hotelu Metropol Palace u utorak - sredu, 5 - 6. novembra, 2019. godine. 

Po prvi put ove godine imamo čast da organizujemo panel pod naslovom Žensko liderstvo: žene u rudarstvu u kom će dame na visokim pozicijama u rudarskim kompanijama govoriti o uspešnosti svojih projekata, kao i o izazovima sa kojim su se susretale kao rukovodioci u geološko - rudarskim kompanijama.

Zadovoljstvo nam je što će se na konferenciji obratiti značajan broj zvaničnika i stručnjaka iz sektora, među kojima su prof. dr Stevica Deđanski, Državni Sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije; Ivan Janković, Pomoćnik Ministra rudarstva i energetike; Srbije NJ.E. Kati Csaba, Ambasadorka Kanade u Srbiji; NJ.E. Sian MacLeod, Ambasadorka Velike Britanije u Srbiji; NJ.E. Ruth Stewart, Ambasadorka Australije u Srbiji; NJ.E. Kimmo Lahdevirta, Ambasador Finske u Srbiji; NJ.E. Jan Lundin, Ambasador Švedske u Srbiji; Branko Zečević, predsednik Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS); Mirjana Dončić Beaton, izvršna direktorka CANSEE asocijacije; Eric Rasmussen, direktor za prirodne resurse Evropske banke za obnovu i razvoj iz Londona; Stephen Ndegwa, šef kancelarije Svetske Banke u Srbiji; Ros Lund, specijalista za rudarstvo i infrastukturu u Odeljenju Velike Britanije za međunarodnu trgovinu; Damien Gregoire, potpredsednik javnih poslova, prirodnih resursa i bezbednosti i zdravlja na radu kompanije Carmeuse; Fabian Baker, predsednik i generalni direktor kompanije Tethyan Resources Corp; Srđan Gavrilović, komercijalni direktor kompanije Rio Tinto za projekat JADAR; Teodora Dechev, generalni direktor i predsednik kanadske kompanije Mundoro Capital; Dragana Davidović, menadžer projekta kompanije Dundee Precious Metals; Peter Robinson, glavni savetnik za rudarske operacije, Metalfer; Branislav Grbović, regionalni direktor za južnu Evropu australijske kompanije Wood; Slobodanka Lazarev, direktorka Mineral Grupe; Alexander Palkovsky, glavni direktor operacija kompanije Euro Lithium Inc.; Marcin Mrowiec, menadžer prodajne podrške za rudarstvo kompanije Metso iz Poljske; Aleksandar Vulović, savetnik za odnose sa lokalnom zajednicom kompanije Medgold Resources Corp; Biljana Rankić, direktor kompanije Balkan Gold i dr.

Konferencija ima za cilj razmenu ideja i informacija iz oblasti rudarstva i geologije i fokusiraće se na značajan doprinos rudarskog sektora ekonomskom razvoju zemalja. Konferencija poseduje prezentacije najviših članova lokalne, regionalne i svetske poslovne zajednice i najviših državnih predstavnika.

Pored učesnika iz Srbije, pozvani su govornici iz Kanade, Velike Britanije, Australije, Finske, Švedske, Kine, Nemačke i Poljske. Konferencija daje perspektivu svetskog rudarskog iskustva u domenu značaja održivog rudarstva, najboljih geološko-rudarskih praksi, uticaja razvoja rudarstva na lokalne zajednice, kao i inovacija u domenu opreme i tehnologije u rudarskoj industriji. Cilj ove konferencije je da poveže investitore i eksperte iz rudarskog sektora sa svim relevantim vladinim, finansijskim i društvenim stejkholderima.

Teme konferencije: 

- Rudarstvo kao izvor za stvaranje nacionalnog bogatstva – svetska iskustva

- Žensko liderstvo: žene u rudarstvu

- Realizacija punog potencijala mineralnih resursa Srbije

- Najbolje internacionalne prakse i održivo rudarstvo

- Mogućnosti finansiranja u rudarskom sektoru i Zakon o rudarstvu

- Rudarstvo i zaštita životne sredine

- Razvoj rudarstva: uticaj na lokalne zajednice – izveštaj o progresu

- Inovacije u rudarstvu: oprema i tehnologija

- Šta rudarstvo znači u našem životu?

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, Ambasada Kanade, Velike Britanije, Australije, Finske i Švedske u Srbiji, Geološko-rudarske asocijacije Srbije (GRAS), Kanadsko-srpskog poslovnog udruženja (CANSEE) a podržale su je kompanije Carmeuse, Tethyan Resources Corp, Draeger Tehnika, Jantar Grupa, Dundee Precious Metals, Wood, Metalfer, GEOPS, Drillex International, Euro Lithium Inc, Ostu Stettin, Medgold Resources Corp, FLSMIDTH, Mundoro, Teknoxgroup, RIO TINTO, ERM, ALS Laboratory, ENVICO i METSO.

Medijski partner konferencije je novinska agencija TANJUG, medijsko sponzorstvo obezbeđuju časopis INDUSTRIJA, kao i poslovni portali EKAPIJA, MINING SEE i SERBIA ENERGY.

Za više informacija posetite sajt www.miningconference.rs

O organizatoru:

Simeon G. Tsomokos SA iz Grčke osnovao je afilijaciju u Beogradu, TGI Group International 2000. godine, koji pruža usluge korporativnih komunikacija na srpskom tržištu.

U bliskoj saradnji sa matičnom atinskom kompanijom, TGI Group International nudi domaćim i međunarodnim klijentima kvalitetne usluge u oblasti komunikacija, radi lakšeg ostvarenja njihovih poslovnih ciljeva.

TGI Group International je postao važan poslovni partner kako za međunarodne kompanije koje žele da uspostave ili konsoliduju svoje prisustvo u Srbiji tako i za lokalne kompanije koje žele da se prošire i postanu konkurentne na regionalnom i međunarodnom tržištu.

** Za dodatne informacije i akreditaciju, molimo Vas da se obratite Jagodi Dokić na 

+381 11 3032235 i na +381 65 3032237, ili na email: jagoda.dokic@tsomokos.rs

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti