Beč – spremni za izvrsnost u inovacijama?

Komentari: 0
Fotografija od: ©WienTourismus / Christian Stemper

Dunavski region ne zaostaje za ostatkom Evrope kada su u pitanju ideje i inicijative u oblasti istraživanja i socijalnih i tehnoloških inovacija. Međutim, određene veštine rukovođenja neophodne za razvoj i implementaciju projekata u ovoj oblasti treba unaprediti u budućnosti.

Nedavno je u Beču održan prvi sastanak svih partnera u okviru međunacionalnog projekta u Dunavskom regionu„Izvrsnost u istraživanju i socijalnim i tehnološkim inovacijama“ („Excellence in research, socialandtechnologicalinnovation“ – „ReSTI“).

U projekat je uključeno 12 partnera iz 9 zemalja Dunavskog regiona, Austrije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.Predstavnici Srbije su Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu i NVO „Svet i Dunav“ iz Novog Sada, a rukovodeći partner projekta je „Centarzasocijalneinovacije“ („Centreforsocialinnovation“) u Beču.

Učesnici projekta će u periodu od februara 2017. do jula 2019. godine raditi na unapređenju znanja i veština mladih rukovodilaca projekata u oblasti istraživanja i socijalnih i tehnoloških inovacija.

Njihov cilj jeste poboljšanje kvaliteta i zastupljenosti projekata, a aktivnosti će obuhvatati širenje mreže kontakta, prepoznavanje nedostataka i prilika, uspostavljanje preporuka u pogledu pravila, stvaranje nacionalnih i regionalnih strategija, razvoj smernica i sistema za učenje. Svaka aktivnost će biti organizovana tako da će ključnu ulogu igrati stručnost, iskustvo i kontakti partnera u projektu.
 

Izvor: 

0 Komentara o ovom članku
Ostavi komentar

Ostavi komentar

Klijenti